Újabb Tamron objektívek várhatók

1

A Tamron a múlt héten jelentette be 70-300mm-es teleobjektívjének frissítését, de kiszivárgott információk szerint holnap további két objektív jelenik meg.

Egyikük a full-frame rendszerrel is használható 70-200 mm f/2,8 Di VC USD G2 lesz, amely akár 5 Fé előnyt adó stabilizátort kap (e kategóriában a legjobbat), a Canon mellett már a Nikon bajonettes változat is elektromágneses blendevezérlést alkalmaz majd. Nagyítási aránya a korábbi 1:8 helyett akár 1:6 is lehet, közelpontja ennek megfelelően kisebb, 95 cm-es lesz. A 23 lencsetagból felépített, 77 mm-es frontlencsével rendelkező objektív támogatja a TAP-in-console firmware frissítésre és kalibrálásra használható eszközt.

A másik objektív a Tamron 10-24 mm f/3,5-4,5 Di II VC HLD, amely APS-C szenzoros gépekkel kínál ultranagy látószöget. Az új zoomobjektív elsőként használja a Tamron friss HLD motorját, amely állítólag nagy és kis nyomatékkal is használható lesz a nagyobb pontosság érdekében.
Újdonság, hogy az objektívet optikai stabilizátorral is ellátják, amely a korábbi modellből hiányzott. A stabilizátor 4 Fé előnyt kínál majd.

Az LD, XLD, és többféle aszférikus lencsét is alkalmazó objektív is kompatibilis lesz a TAP-in konzollal, s szintén Canon és Nikon bajonettel lesz elérhető.