A legfrissebb pletykák szerint holnap Canon bejelentés

0

Elviekben holnap jelenti be a Canon a PowerShot SX730 HS utazózoom fényképezőgépét, amely a tavalyi SX720 HS továbbfejlesztett változata lesz.

A korábbival minden bizonnyal megegyező 20 Mpixeles CMOS szenzorra a már bevált 24-960 mm ekv. gyújtótávolságú, f/3,3-6,9 fényerejű, stabilizált objektív vetíti majd a képet. Újdonság viszont a 180 fokban felhajtható LCD, illetve a gép tetejére került üzemmódválasztó tárcsa is (utóbbi az elődmodellnél hátulra került).

A kompakt fényképezőgépen kívül egy új, EF-S bajonettes nagylátószögű makróobjektív is bejelentés előtt áll.
A 10 lencsetagból felépített, léptetőmotoros fókuszrendszerrel ellátott Canon EF-S 35mm f/2,8 IS STM Macro elöl LED-es makró körfényt is kínál. Az 1:1 leképezést is adó, 4 Fé előnnyel stabilizált makróobjektív közelpontja 13 cm lesz, amely 3 cm-es munkatávolságot jelent, vagyis nagyon közelre mehetünk vele a témához.
Az objektívre 49 mm-es szűrőket és napellenzőt helyezhetünk. Tömege 190 gramm lesz, méretei: 55,8×69,2 cm.

(Más források szerint a bejelentés csak csütörtökön lesz, azt persze nem tudjuk, hogy melyik időzóna szerint, tehát akár még az is elképzelhető, hogy Japánban már csütörtök lesz a bejelentéskor, míg Európában még csak szerda este.)