Fotóutca a hétvégén!

0

Remek fotós program lesz a hétvégén a pesti Broadway-en, ahol idén is megrendezik a Fotóutcát!

Az ingyenes rendezvényen 31 kiállítás tekinthető meg meghosszabbított nyitvatartással, valamint 80 ingyenes program várja az érdeklődőket, mint szakmai előadások, tárlatvezetések, workshopok, koncertek és performanszok, vetítések, jelmezes fényképezések és fotóvásár.

Helyszín: Budapest, VI. Nagymező utca.


Sajtóközlemény:

Hétvégén ismét Fotóutca lesz a Nagymező utcából
80 ingyenes fotóművészeti programmal harmadszor is kitelepül az utcára a Capa Központ és a Mai Manó Ház

Két fotós intézmény számára is helyet ad, de három napra hivatalosan is a fotográfia központjává válik a budapesti Nagymező utca a hétvégén, a Fotóutca Fesztivál keretében, április 21. és 23. között. Meghosszabbított nyitvatartás mellett 31 kiállítás, 245 alkotó és összesen 80 ingyenes program várja a közönséget utcai konténerekben, a Capa Központban és a Mai Manó Házban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik rendezvényeként szakmai előadások, tárlatvezetések, workshopok mellett koncertek, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok és fotóvásár, illetve gyermekprogramok is lesznek péntektől vasárnapig.

A Budapesti Fotóutca Fesztivál célja, hogy széles, a fényképek és a fotózás iránt nyitott fővárosiakat és látogatókat szólítson meg és segítsen megmutatni, mi zajlik jelenleg a fotográfia világában, mindezt rendhagyó keretek között, konténerek felvonultatásával és utcai kitelepüléssel.

„Már harmadik alkalommal rendezzük meg a Fotóutca Fesztivált, mert úgy látjuk, mind a valós, mind a virtuális térben hatalmas érdeklődés övezi a kortárs fotósok alkotásait. A közösségi oldalak posztjaiból, a kommentekből jól látszik, hogy a fotókultúra egyszerre a kreatív ipar, a tömegkommunikáció és a modern művészet része, ráadásul ez a tendencia erősödik, mert e három terület nagyon fontos a fiatal generációk számára. A fesztivállal a fiatalok számára is jobban befogadható formában hozzuk össze a kortárs magyar fotó bemutatásra váró értékeit és a progresszív alkotások és meghatározó alkotók iránt aktívan érdeklődő, százezresre tehető nagyközönséget” – nyilatkozta Kőrösi Orsolya, a Capa Központ és a Mai Manó Ház ügyvezetője.

A nagyközönség számára is nyitott, de szűk körű workshopokon így szakemberektől lehet majd például a mobilfotózásról, az Instagram fotóról, az utcai fényképezésről vagy a gasztrofotóról is tanulni, vagy beszélgetni például a profi női vagy a vidéken dolgozó fotósok helyzetéről. A szórakozásról pedig a TÁP Színháztól kezdve, Petruska koncertjén át a kortárs táncelőadásig számos program gondoskodik.

A Budapesti Fotóutca Fesztivál 2014-ben jelentkezett először a Café Budapest kortárs kulturális fesztivál részeként. Küldetése az volt, hogy lefektesse egy olyan, évről-évre jelentkező, a kortárs fotográfiát a fókuszba helyező lakossági rendezvény alapjait, amely megszólítja, és aktív részesévé teszi a látogatót, valamint edukációs célzattal segít a környezetünkben mindannyiunkat körülvevő fotók értelmezésében, feldolgozásában, valamint felhívja a figyelmet a Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező fotográfia múltjára, jelenére és jövőjére is.

Részletes program: http://capacenter.hu/esemenyek/iii-fotoutca-fesztival/