Akár 30 méter mélyre: Nikon Cooolpix W300

  0

  Bár lassan az akciókamerák teljesen átveszik a víz- és ütésálló kompakt fényképezőgépek szerepét, a nagyobb gyártók igyekeznek az utolsó centeket is kiszedni még ebből a piaci szegmensből.

  A Nikon sem tétlenkedik, a tavalyi igen egyszerű Coolpix W100 után ma bejelentette új víz- és ütésálló fényképezőgépét, a magasabb kategóriát képviselő Nikon Coolpix W300-at.

  Az új gép 16 Mpixeles gyors CMOS szenzorral rendelkezik, amely Ultra HD videózást is lehetővé tesz. A váz szigetelései akár 30 méteres vízmélység nyomásának is ellenállnak, leejteni pedig elvileg 2,4 méter magasból is lehet anélkül, hogy károsodás érné a gépet.


  Az átlagos akciókamerákkal szemben a Coolpix W300 jó fényerejű nagylátószögű zoomobjektívet kínál, amely 24-120 mm ekv. gyújtótávolságú, fényereje pedig f/2,8-4,9.
  A készített felvételek Snapbridge alkalmazáson keresztül vezeték nélküli hálózaton tölthetők át okos készülékre, amelyből ezután könnyedén megoszthatók közösségi oldalakon.

  A Nikon Coolpix W300 nyártól lesz kapható fekete, sárga és narancs színben. Ára 390 amerikai dollár lesz.

  A Nikon Coolpix W300 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 16 Mpixel, 1/2,3″ CMOS
  • Érzékenység: ISO125-6400
  • Objektív: 5x-ös zoomátfogás, 24-120 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,9 fényerő
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • 30 méterig vízálló, 2,4 méterről ütésálló kialakítás
  • LCD: 3″ 921e szubpixel
  • 3840×2160 pixeles videórögzítés (30 kép/mp), 1920×1080 pixeles felbontásban 120 kép/mp
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 99 MB beépített memória
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (280 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed micro USB2.0 és HDMI csatlakozás

  A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

  Sajtóközlemény:

  Élje át a kalandokat az új időjárásálló COOLPIX W300 fényképezőgéppel

  Amsterdam, Hollandia, 2017. május 9.: A Nikon bemutatja a minden időjárásnak ellenálló kompaktját, az új COOLPIX W300 fényképezőgépet, amely mély vízben is használható. Kalandkeresők számára tökéletes, könnyen kezelhető fényképezőgép, amely készen áll szabadtéri, városi, és minden más tevékenység megörökítésére.

  A COOLPIX W300 könnyen készít 16 megapixeles fényképet és 4K-/UHD-videót akár 30 m mélységben is – külön tokozás nélkül.1 A szárazföldön is megbízható teljesítményt nyújtó, porálló kompakt gép
  –10 °C-ban is ugyanúgy készít fényképeket.2 Az ütésálló váznak köszönhetően akár a 2,4 méteres magasságból való leejtést is kibírja.3 A nagy fényerejű, nagy látószögű NIKKOR zoomobjektív elsőrangú felvételek készítését teszi lehetővé mozgó téma esetén is, gyenge fényviszonyok mellett és a víz alatt egyaránt. A Makró mód a vízfelszín alatti és feletti apró csodákról rendkívüli közeli felvételeket rögzít. A GPS-, GLONASS- és QZS-támogatás egyszerűvé teszi a fényképek ellátását földrajzi koordinátákkal (geotag-felvételek) és a megtett útvonal naplózását. Továbbá a SnapBridge-csatlakozásnak köszönhetően a felhasználók valós idejű szinkronizálást hajthatnak végre egy okoseszközzel, vagy használhatják az okoseszközt távolról való fényképezéshez.

  Inês Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ha szereti a kalandokat, ezt a kompakt fényképezőgépet Önnek találták ki. Keljen útra a COOLPIX W300-assal, és megörökítheti az önfeledt szórakozást a medencében, a merülés során látott szépséget, vagy felvételt készíthet arról a merülésről, amelyért Advanced Open Water minősítést kap! Akár egy terepjáró hátsó üléséről készíthet is tájképet, vagy videóban örökíthet meg egy lesiklást – mindezt anélkül, hogy a fényképezőgépért kellene aggódnia. Ezen felül a SnapBridge-csatlakozással egyszerűen és azonnal megoszthatja kalandjait.”

  Főbb jellemzők

  Strapabíró kialakítás. Remek teljesítmény. Valódi szabadság. 30 méterig vízálló külön tokozás nélkül.1 Akár 2,4 méteres magasságból való leejtés esetén is ütésálló.2 Fagyálló akár –10°C-ig, valamint porálló is.3
  Lenyűgöző pillanatok. Kivételes képek. Érzékeny, 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő és f/2,8 fényerejű objektív 5x-ös optikai zoommal. A 10x-es Dynamic Fine Zoom4 megkétszerezi az objektív látótávolságát, és képes még közelebb hozni a történéseket.
  Többet mutat a világból. Készítsen 4K/UHD felbontású és 30p sebességű felvételt vagy Full HD (1080p) felbontású videókat szárazföldön vagy víz alatt. Az új AE-rögzítés segítségével tökéletes minőségű videófelvételeket készíthet, ahogy a fényviszonyok változnak, amely a víz alatti felvételek készítésekor különösen hasznos.
  Éles és biztos. A gyors autofókusznak és a Nikon lenyűgöző öttengelyes hibrid rázkódáscsökkentésének köszönhetően gyors, stabil, precíz felvételeket készít – szárazföldön és víz alatt.
  Tudja, merre jár. Mutatja, merre járt. A fényképezőgép új Eszköz gombja azonnal megjeleníti a GPS-koordinátákat, a megtett lépések számát, a magasságot/mélységet vagy a légköri nyomást/víznyomást a kijelzőn.
  Könnyen kezelhető a kalandokban gazdag élet során. Mély markolattal, nagy monitorral rendelkezik, és még víz alatt vagy kesztyűt viselve is egyszerűen működtethető.
  A világ várja Önt. Találjon rá. A fényképezőgép állványmenete ugyanolyan hasznos a kiegészítők használatakor – mint például a Nikon SB-N10 víz alatti vakuja –, amennyire az időzített videók készítésekor.

  1 Vízállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek megfelelnek a JIS/IEC 8. védettségi osztálynak (IPX8). Az akár 30 méteres mélységben való fényképezés körülbelül 60 percig lehetséges.
  2 Fagyállóság/porállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek megfelelnek a JIS/IEC 6. védettségi osztálynak (IPX6).
  3 Ütésállóság: a Nikon saját tesztkörülményei között, amelyek a MIL-STD 810F Method 516.5-Shock szabvánnyal kompatibilisek (5 cm vastagságú furnérlemezre ejtve 240 cm magasságból).
  4 A Dynamic Fine Zoom funkcióval kétszer olyan távolra zoomolhat, mint a legnagyobb optikai telefotó-pozícióval, miközben megmarad a kép teljes felbontása.

  SnapBridge-kompatibilitás
  A fényképezőgép Bluetooth® és Wi-Fi® funkciói csak a SnapBridge használata esetén állnak rendelkezésre. A SnapBridge fényképezőgéppel történő használat előtt a kompatibilis okoseszközre telepíteni kell a Nikon SnapBridge alkalmazást.