Lensbaby Velvet 85 f/1,8

0

A Lensbaby pár hónapja jelentette be standard látószöget kínáló, lágy, selymes képi világú Velvet 56 modelljét, most pedig a portrékhoz ideális 85 mm-es, f/1,8 fényerejű változat követi.

A Lensbaby Velvet 85 nem a szokásos aprócska méretű, mint amit a Lensbabytől megszokhattunk. A 8,9 cm hosszúságú objektív 76 mm átmérőjű, szűrőmenete 67 mm-es. Érezhető hát, hogy ez már egy méretesebb darab, gyakorlatilag nagyobb, mint pl. a Canon EF 85mm f/1,8-asa.


A full-frame szenzorral is használható objektív manuális élességállítású, illetve a rekeszméretet is kézzel, a rekeszgyűrű segítségével lehet beállítani. 24 cm-es minimális tárgytávolsága 1:2 leképezési arányt tesz lehetővé, amellyel szokatlanul közeli képek is készíthetők (kvázi makró objektív képességekkel is rendelkezik a Velvet 85).

Az f/1,8 fényerű gyönyörű háttérelmosást ígér, az ennél szűkebb rekesz használatakor pedig a 12 lamellából felépített blende igyekszik szép, kör formájú bokeh-t tartani.

A Lensbaby Velvet 85 július 11-től vásárolható meg Canon EF, Nikon F, Sony E, Sony A, Fujifilm X, mFT, Pentax K és Samsung NX bajonettekkel, ára 500 amerikai dollár lesz.

Mintafotók:

fotó: James Eldridge

fotó: Cristina Venedict
fotó: Ute Reckhorn
fotó: Cristina Venedict
fotó: Caroline Jensen

Bemutató videók: