Ígéretes 85 mm-es portréobjektívvel készül a Canon az őszre?

0

A Canon jelenleg kétféle fényerejű 85 mm-es portré objektívet kínál DSLR-jeihez, a 120e Ft körül megvásárolható, amatőr fotósoknak szánt EF 85mm f/1,8 USM-et és a profiknak kínált kiváló fényerejű EF 85mm f/1,2 L II USM modellt, amelyért viszont 660 ezer Ft-ot kérnek.

Az 1,8-as modell sokak kedvence, főképp a szűkebb pénztárcával rendelkezőké, azonban képminősége nyitott blendénél nagy felbontásban nem tökéletes. Aki nyitott blendén is penge éles képet szeretne, annak jóval mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.
Vagy választhatja a Sigma f/1,4 DG HSM Art modelljét 400 ezer Ft-ért.

A Canon most úgy tűnik azt szeretné, hogy házon belül is tudjon kínálni a fenti két objektív közé alternatívát és a pletykák szerint ez érkezik majd nyár végén, ősz elején.

A Canon EF 85mm f/1,4L IS USM képminőségben nem kíván majd akkora kompromisszumot, mint az 1,8-as változat, ugyanakkor árban jóval az f/1,2-es alatt lesz. Igazán pozitív, hogy az új portréobjektív optikai stabilizátort is kap (ha már a Canon nem hajlandó a szenzor stabilizálására… igaz, így objektívenként külön felárat húzhat le a fotósokról).

Részletes specifikáció egyelőre nincs, de így is izgalmasnak tűnik a 85mm f/1,4 L IS USM.

Ismerve az említett objektívek árait, te mennyit adnál egy 85mm f/1,4 L IS USM-ért?