Járd be te is a Nikon virtuális múzeumát, inspirálódj nikonos fotókból és nyerj egy Nikon D500-at!

0

A Nikon idén, egészen pontosan ma ünnepli alapításának 100. évfordulóját. A jubileumi év megünneplésére elsőként évfordulós termékeket kínált, most pedig az internet kínálta lehetőségeket igyekszik kiaknázni.

A 360 fokos gömbpanorámáknak köszönhetően lehetőséget kap bárki a világban, hogy bejárhassa a Nikon tokiói múzeumát. A virtuális séta létrehozásához a Google StreetView nyújtott segítséget.

További érdekességekkel is kedveskedik a Nikon, mint a 100 év történetmesélés, ahol Nikon fényképezőgépekkel készült ikonikus fotókról és új keletű képekről is olvashatunk érdekes leírásokat.

A Nikon az ünnepi évében Instagram pályázatot is hirdetett, amelynek fődíja egy Nikon D500 fényképezőgép 16-80mm-es objektívvel, ezen kívül pedig két D7500-as és négy D5600-as kitet, valamint 100 Nikon pólót is kiosztanak a legjobb pályázók között.

A virtuális múzeum, a 100 év történetmesélés, valamint az instagram pályázat részletei elérhetők a Nikon 100. évfrodulós weboldalán.

Sajtóközlemény:

A Nikon különleges évfordulós tartalmakkal ünnepli 100. születésnapját

Hollandia, Amszterdam, 2017. július 25. – a 2017. július 25-én esedékes 100. évfordulója alkalmából a Nikon egyedülálló tartalmakat mutat be. A Nikon évfordulós webhelyén megtekinthető tartalmak a nyár folyamán válnak elérhetővé, és ikonikus képeket, történeteket, tanácsokat tartalmaz olyan fotósoktól világszerte, akik segítettek megformálni egy évszázadnyi képzeletet és gazdagítani a márka múltját. Emellett lehetőséget kínál majd egy olyan virtuális túrára a tokiói Nikon Múzeumban, amely bepillantást enged a színfalak mögé.

Mióta a Nikon 1917-ben Nippon Kogaku K.K. néven megalakult, folyamatosan a világ szolgálatában áll egyedülálló termékeivel és szakértelmével, amelyek forradalmasították az optikai és precíziós technológiákat. Az iparági elemzésektől kezdve a Nikont követő hírességekig a tartalom célja, hogy további inspirációt biztosítson a fotósok és a rajongók számára.

A tartalmak öt fő kategóriában lesznek elérhetőek:

100 év történetmesélés
Az elmúlt 100 év során a Nikon kulcsfontosságú szerepet játszott a képalkotás világának átalakításában. Az ikonikus mérföldkövektől, bemutatott fényképezőgépektől és termék innovációktól kezdve a professzionális és amatőr fotósok, valamint a rajongók egyéni inspirálásáig a Nikon megoszt néhányat a legfontosabb, legszemélyesebb és legcsodálatosabb történetek közül Európa- és világszerte.

Virtuális Nikon Múzeum
A Nikon létrehozott egy 360 fokos virtuális túrát a világhírű tokiói múzeuma alapján, hogy bemutassa a Nikon örökségét és kezdeteit. A Nikon világába lépve a nézők betekintést nyernek a Nikon technológiáiba, termékeibe és a történelme során elért kulcsfontosságú mérföldköveibe – beleértve, hogy miként segítette a Nikon a biotechnológiát, az orvostudományt, sőt még az űrkutatást is.

Hírességek Nikonnal
Az emberek az élet minden területén használják a Nikon fényképezőgépeit és objektívjeit. Ebben a fényképsorozatban a zene, a TV, a filmek és a sport világából ismert hírességek egy Nikon fényképezőgéppel a kezükben láthatók.

100 Év Segítségnyújtás
A Nikon 1917 óta támogatja a fotósokat a választott területeiken, elemzéseket és tanácsokat osztva meg velük azzal kapcsolatban, hogy hogyan tágíthatják a lehetséges határait, illetve útmutatást biztosít az amatőr fotósok és a rajongók számára. Ennek tiszteletére és felhasználva a márka fotósbázisának egy kiválasztott részétől származó meglátásokat, a Nikon összegyűjtötte az évszázados szakértelemből született legjobb tanácsokat.

#LookBackAtNikon
Mindezek mellett a Nikon elindít egy egész Európára kiterjedő Instagram-versenyt a Nikon rajongói és amatőr fotósai számára különféle válogatott díjakkal, amelyek között Nikon fényképezőgépek is megtalálhatók. A versenyfelhívás szerint a fotósoknak egy olyan fényképet kell készíteniük, amely saját maguk és a Nikon fényképezőgépük tükörképét ábrázolja. Egy tükör, üvegfelület, tócsa előtt állva vagy egyéb találékony módon a legjobb „szelfi” képet készítő résztvevőknek esélyük lesz megnyerni számos díjat, beleértve egy Nikon D500 vagy Nikon D7500 fényképezőgépet is. Bővebb tájékoztatásért kérjük, kövesse a @NikonEurope-ot az Instagramon.

Ha szeretne bővebben tájékozódni a Nikon 100. évfordulójával kapcsolatban, vagy meg szeretné tekinteni az évfordulós tartalmakat, akkor látogasson el az évfordulós webhelyre.