Új full-frame készül a Nikonnál: Nikon D850

0

Bár már egy ideje sejteni lehetett, hogy jönnie kell a Nikon D810 full-frame DSLR utódjának, gyakorlatilag semmi biztosan sem tudtunk (bár tegnap már legalább azt pedzegették, hogy nem D820-nak, hanem D850-nek hívják majd a masinát, de délutánig ezen felül semmi extra).

A Nikon ismét nem bízta a véletlenre, így a pletykákat megelőzve maga jelentette be az új gép fejlesztését (ezt egyébként a Nikon D5-nél is megtette 1,5 évvel ezelőtt).

Egyelőre annyit tudhatunk, hogy 8k felbontású time-lapse készítésére is képes lesz a D850, amely önmagában egyébként nem számít különösebben nagy számnak, hiszen a time-lapse-hez csak képkockák kellenek néhány másodpercenként, amelyeket videóvá kell összefűzni, ehhez pedig sem komoly számítási teljesítmény, sem átlagon felüli szenzorképességre nincs szükség (gyakorlatilag akár LiveView módban is kiolvasható néhány tized mp alatt a teljes felbontású kép, amelyet aztán újabb tizedmásodperc alatt feldolgoz a rendszer, majd tized másodperc után hozzáír a készülő videofájlhoz, majd hosszú másodpercekig unatkozik a gép…).

Nos, sajnos többet egyelőre nem árult el a japán gyártó, csak azt, hogy figyelembe vették a felhasználói visszajelzéseket, így mi nagyon drukkolunk, hogy ütős masina legyen, sok-sok új funkcióval és hasznos fejlesztéssel.

Sajtóközlemény:

A Nikon D850 digitális SLR fényképezőgép fejlesztése

Amszterdam, Hollandia, 2017. július 25. – A Nikon örömmel jelenti be a legújabb full-frame, nagy felbontású, szupergyors digitális SLR fényképezőgép, a Nikon D850 fejlesztését, amely hamarosan forgalomba kerül.

A D850 egy nagy teljesítményű eszköz azok számára, akik nem kötnek kompromisszumot a kivételes képminőség és sokoldalúság terén, beleértve a leendő és a professzionális fényképészeket is, illetve azokat az amatőr fotósokat, akik tájképeket, sporteseményeket, divatfotókat és esküvői képeket készítenek, valamint a multimédiás tartalomkészítőket is.

A D850 méltó örököse a D810-nek, amelynek világszerte elismerik kivételes élességét és tiszta képalkotását, valamint gazdag tónus-karakterisztikáját. Ezt az erőteljes, új FX-formátumú digitális SLR fényképezőgépet új technológiák, funkciók és teljesítménynövelési megoldások alkalmazásával terveztük, az évek alatt összegyűlő közvetlen felhasználói visszajelzések eredményeit is felhasználva.
A D850 meghaladja a nagy felbontású, szupergyors képességű fényképezőgépet kereső fotósok elvárásait, amelyeknek csak egy ilyen kaliberű Nikon fényképezőgép – NIKKOR objektívekkel – felelhet meg.

*A termék megjelenésével kapcsolatos információk egy későbbi időpontban lesznek elérhetők.