Már a Nikon D850-ből is elérhető a portréhatás egyensúly beállítása

0

A Nikon a tükör nélküli full-frame szenzoros Z6 II és Z7 II fényképezőgépeinél vezette be a portréhatás egyensúly (Portrait impression balance) funkciót, amely segítségével bizonyos bőrszíneket emelhetünk ki a fotónkon.
Ez a lehetőség a Nikon D850 C1.30-as firmware frissítésével már ezen a gépen is elérhető. Az új firmware teljes tartalma az alábbi:

  • A fényképezés és a videofelvétel menüt kibővítették a [Portréhatás egyensúlya] funkcióval. További tájékoztatást a Supplementary Firmware Update Manual (Kiegészítő útmutató firmware frissítéséhez) dokumentumban találunk. Az 1.30-as vagy újabb firmware-verzióval készített NEF (RAW) képek megjelenítéséhez az NX Studio alkalmazás frissíteni kell 1.3.1-es vagy újabb verzióra, a Picture Control Utility 2 segédprogramot pedig 2.4.14-es vagy újabb verzióra.
  •  Megoldották a következő problémát: amikor a felhasználó megkísérelte használni a [BEÁLLÍTÁS MENÜ] [Tükörfelcsapás tisztításhoz] funkcióját, a fényképezőgép megjelenítette a „Bluetooth menü [Hálózati csatlakozás] elemének letiltása” üzenetet, a tükröt pedig alsó állásban rögzítette, megakadályozva felemelését és a tisztítás megkezdését, amikor a [BEÁLLÍTÁS MENÜ] alábbi két menüpontjának egyike [Bekapcsol] értékre volt állítva:
    – [Bluetooth] > [Hálózati csatlakozás]
    – [Repülőgép üzemmód]

A frissítéshez szükséges fájl elérhető a Nikon Letöltési Központjában.