Jön: Olympus OM-D E-M10 Mark III és M.ZD 17mm f/1,2 Pro

0

Egyelőre nem sok konkrétumot tudni a vélhetően bejelentés előtt álló új Olympus mikro NégyHarmados MILC-ről, az OM-D E-M10 Mark III-ról, csupán annyit csiripelnek a verebek, hogy 20 Mpixeles felbontása lesz és 4k videofelvételre is képes lesz.

Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor augusztus végén, vagy szeptember elején elkezdi felzárkóztatni az Olympus a felső-középkategóriás m4/3 vázainak sorozatát a profi gépeinek felbontásához, ugyanis eddig az E-M5 és E-M10 szériák 16 Mpixel felbontást kínáltak. A 20 Mpixeles felbontás egyben azt is jelentheti, hogy az E-M10 Mark III megkapja a PEN-F, illetve E-M1 Mark II szenzorát, s ha ez így lesz, akkor képminőségben ugyanazt kapjuk majd, csupán szolgáltatásokban lehet eltérés (pl. elektronikus kereső felbontása, sorozat sebesség, time-lapse videózás, vagy éppen slow motion felvétel készítés, stb.).

Az érkező profi nagylátószögű objektívről már többet tudunk, hiszen erről fotók is kiszivárogtak, így ezt már gyakorlatilag biztosra vehetjük (az E-M10 Mark II-t még csak rebesgetik, de konkrét bizonyíték nincs a létezésére).
A 62 mm-es szűrő menetátmérővel rendelkező objektív fényereje igazán remek lesz, 1:1,2, így a 17 mm-es gyújtótávolságával együtt olyan objektívet kapunk majd a m4/3 rendszerhez, mint egy kisfilmes 35mm f/2,4 (látószög és mélységélesség ekvivalens alapján).