Új ultrakompakt ütés- és vízálló Sony csúcsmasina

0

A Sony új fényképezőgépet jelentett be Sony Cyber-shot DSC-RX0 néven, amely víz- és ütésállósága révén akciókameraként is használható, de képességei jóval túlmutatnak azokén.

A fényképezőgépként és videokameraként is használható ultrakompakt gép 1″ típusú (13,2×8,8 mm-es) Exmor RS rétegelt BSI-CMOS szenzort alkalmaz, így igazán gyors sorozatokra képes. 15,3 Mpixeles felbontása A/4 méretű nyomatokhoz is elegendő, ilyen felbontásban pedig 16 kép/mp sorozat érhető el. Videofelvételeket Full HD felbontásban képes rögzíteni, akár 1000 (!) kép/mp képfrissítéssel. bár a szenzor alkalmas az Ultra HD videofelvételek készítésére is, ezt csak külső rögzítővel tehetjük meg, ha csatlakoztatjuk azt az RX0 veszteségmentes HDMI kimenetéhez.
A gyors szenzor kiolvasásnak köszönhetően videók készítésénél jello effektussal nem igen kell számolnunk (a szenzor gördülő záras, de a gyors kiolvasás miatt a jello hatás jelentéktelen mértékű).

A képeket 24 mm-es kisfilmes objektív látószögének megfelelő ZEISS Tessar T* objektív vetíti a szenzorra, amelynek fényereje f/4. Közelképeket 50 cm-ről készíthetünk.
Az érzékenység ISO200 és ISO25600 közötti lehet.

A gép hátuljára 1,5″ képátlójú (3,8 cm-es) 2310 ezer képpontos LCD került, amelyen az élőképet követhetjük nyomon. A videózásra kihegyezett RX0-nál azonban nem kell ennyivel megelégednünk, hiszen a rengeteg kiegészítő között külső monitort is találunk.

A microSDXC és Memory Stick Micro memóriakártyákat is fogadni képes, okostelefonnal is vezérelhető Sony Cyber-shot DSC-RX0 700 amerikai dollárért lesz megvásárolható.

Frissítés (2017.09.08.): Megérkezett a Sony magyar sajtóközleménye:
Sajtóközlemény:

Rendkívül strapabíró és páratlan képminőséget kínál a Sony új fényképezőgépe, az RX0
A Sony többkamerás képrögzítési megoldásának segítségével örökítheti meg kedvenc témáit

  • Kiváló képminőség ultra kompakt és strapabíró vázban: a fényképezőgép egyszerre víz , törés és ütésálló
  • 1.0 inch méretű típusú rétegelt 15,3 megapixeles Exmor RS CMOS képérzékelő
  • ZEISS® Tessar T* 24mm F4 fix nagylátószögű objektív maximum 1/32000 másodperces záridővel és akár 16 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvétel funkcióval
  • A felhasználók számára többek között olyan videobeállítások érhetők el, mint a 40x szuperlassított felvétel, személyre szabott képprofilok (S-Log2) és a 4K-s tömörítetlen jel HDMI kimeneten keresztül
  • Vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül vezérelhet több kamerát egyszerre, így számos nézőpontból készíthet képeket témájáról

 

Vegye kezébe a Sony legújabb, RX0 (DSC-RX0) fényképezőgépét és részesüljön a páratlan képalkotási lehetőségekben és élményekben. Az ultra kompakt és strapabíró váz a Sony RX sorozatra jellemző kiváló képminőségét és a Sony fejlett fotó- és videofunkcióit ötvözi.

 

Az RX0 fényképezőgéppel semmi sem szabhat határt kreativitásának. Az állóképek és videók készítése mellett az eszközt egy több kamerából álló rendszerbe kötve inspiráló képsorozatokat készíthet, akár több nézőpontból egyszerre. A kisméretű és rendkívül sokoldalú RX0 fényképezőgép előtt nincs akadály, a legnehezebb fotózási körülmények során is részletgazdag képminőséggel adja vissza a kívánt téma szépségét.

 

Csupán 110g-os tömegével és 59mm x 40.5mm x 29.8mm (WxHxD) méreteivel az RX0 átértelmezi, amit eddig a kompakt és könnyű prémium fényképezőgépekről gondolt. Az eszköz záporesőben, víz alatt vagy homokos körülmények között önmagában vagy több kamerához csatlakoztatva is képes fotók vagy videók rögzítésére, utóbbi esetében számos új szemszögből örökítheti meg a kívánt témát.

 

Engedje szabadjára képzeletét

A hagyományos bullet-time és time-slice felvételek mellett az RX0 több kamerás megoldása számos további lehetőséget kínál a fotósoknak. Az FA-WRC1M vezeték nélküli rádiós vezérlő segítségével akár tizenöt RX0 fényképezőgéppel tud exponálni egyszerre. A PlayMemories™ Mobile alkalmazással akár öt RX0 modellt köthet egymáshoz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Tökéletesen kiegyensúlyozott felépítésének köszönhetően az eszközöket biztonságosan rögzítheti szélsőséges körülmények között is, ezáltal eddig lehetetlennek tűnő nézőpontokból is megörökítheti témáit. Külső adatátviteli eszköz használata esetén még több RX0 egységet csatlakoztathat egymáshoz vezeték nélkül. Ez a szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, amely egy firmware frissítés után lesz elérhető 2018 januárjában. A Sony egy új fényképezőgép vezérlőközpontot is fejleszt azoknak, akik előnyben részesítik a vezetékes csatlakozást. Várható megjelenés szintén 2018. január.

 

Kihagyhatatlan funkciók

Az RX0 a Sony egyedi és fejlett képtechnológiái mellett tartalmaz egy 1.0 típusú, 15,3 megapixeles Exmor RS CMOS képérzékelőt BIONZ X® processzorral, valamint egy nagylátószögű ZEISS Tessar T * 24mm F4 fix objektívet. Az objektív nagy felbontásával kisebb képtorzulást eredményez RAW és JPEG állóképek, valamint az egyéb támogatott videoformátumok esetén. A torzításmentes elektronikus zár akár 1/32000 másodperces sebességével, valamint akár 16 kép/mp sebességű sorozatfelvételezésével a gyorsan mozgó tárgyakat is páratlan részletességgel jeleníti meg. Az RX0 kompakt fényképezőgép használata rendkívül egyszerű, méretének köszönhetően ideális azok számára, akik kiváló képminőséggel akarják megörökíteni az élet legfontosabb pillanatait.

 

Az RX0 10 méteres mélységig teljesen vízálló, az új MPK-HSR1 tok segítségével az eszköz akár 100 méteres mélységben is használható. A fényképezőgép váza 2 méteres magasságig sérülés nélkül állja a zuhanásokat, valamint 200 kilogramm/2000 N terhet is elbír. Páratlan strapabíróságának köszönhetően olyan körülmények között is használható, amelyekben a hagyományos kamerák elvéreznek. Az RX0 felhasználói számára a nedves, homokos, szűk vagy poros környezetek sem jelenthetnek akadályt fényképeik rögzítésében.

 

Páratlan videofelvételek

A videósok is lenyűgöző felvételeket készíthetnek az RX0 fényképezőgép számtalan beépített mozgóképes funkciójának segítségével. Az 1000 kép/másodperces sebességű lassított felvételeken minden pillanat egyszerűen lenyűgöző. A HDMI kimenet segítségével tömörítetlen formátumban rögzítheti 4K-s mozgóképeit külső felvevőjére. Az MF Segéd és a Csúcsérték beállításokkal a fókuszt az ön igényeihez igazíthatja, valamint a Képprofil és az S-log2 teljes kreatív szabadságot nyújt elképzeléseinek megvalósításához. Az Időkód és Kamera azonosítási funkciók elengedhetetlenek a több-kamerás felvételek készítéséhez, valamint megkönnyítik és lerövidítik az utómunkálatokat. Az Előre beállított fókusz opció további lehetőségeket biztosít a képek rögzítésekor.

 

Kiegészítők

A Sony az alábbi kiegészítőket kínálja azoknak, akik teljes mértékben szeretnék kihasználni az RX0-ban rejlő lehetőségeket. A VCT-CGR1 kamerakeret még nagyobb rugalmasságot és kreativitást biztosít a fotós számára, az MPK-HSR1 tok segítségével az eszköz 100 méteres mélységig használható, a CPT-R1 pedig megvédi a kábeleket a külső behatásoktól. A kiegészítők között megtalálható továbbá a VF-SPR1 extra objektívvédő, a VFA-305R1 szűrő adapter készlet, amely magába foglalja a szűrő adaptert, a lencsefedelet és az MC protektort, az NP-BJ1 újratölthető akkumulátorkészlet és az ACC-TRDCJ kiegészítő szett. A kiegészítők elérhetőségéről a https://www.sony.hu weboldalon tájékozódhat.

 

Elérhetőség

Az RX0 2017 októberétől érhető el Európában. A pontos termékleírásokról bővebb információ  itt érhető el. A kiegészítők elérhetőségeiről a Sony Magyarország weboldalán tájékozódhat.