Kínaiak kezébe kerül a Lexar is

0

Június végén arról számoltunk be, hogy a Micron befejezi Lexar márkanevű memóriakártyáinak gyártását, hogy nagyobb profittal működtethető szegmensek felé koncentráljon.

A Lexar név sorsáról akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy majd valaki vagy valakik megveszik. Azóta kiderült, ezt a brandet is kínai befektetők vásárolták meg, egy bizonyos Longsys nevű cég mögött, amely a flash memóriák piacán főként az SSD-k gyártásával foglalkozik.

Ez sajnos sok jóval nem kecsegtet, hiszen nagy rá az esély, hogy hasonló sorsra jut majd ez a márka is, mint már sok korábbi, lásd Polaroid, Agfa, Kodak, de más területekről ide sorolható a Maxell, Blaupunkt és egyéb hangzatos nevek is, amelyek alatt ma már általában csak gyenge kínai termékek jelennek meg, amelyeket az Európában és Észak-Amerikában jól ismert brand segítségével kívánják hatékonyabban értékesíteni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Longsys által gyártott Lexar memóriakártyák biztosan gyengék lesznek, de azt érdemes megjegyezni, hogy a Lexar mostantól nem feltétlenül ugyanazt a minőséget jelenti majd, mint eddig!