A Fujifilm GF rendszere is bővült: új objektív és v2.0-ás GFX 50S firmware

0

A Fujifilm új objektívet dob piacra középformátumú GFX rendszeréhez, a FUJINON GF 45mm f/2,8 R WR modellt, amely a hatodik objektív, ami a GFX 50S tükör nélküli géphez készült.

A kisfilmes rendszerben 36 mm-nek megfelelő látószöget kínáló (mélységélesség szempontjából kisfilmes f/2,2-nek megfelelő) standard fix objektív időjárásálló szigetelésekkel is rendelkezik, így akár esőben, vagy havazásban is gond nélkül használhatjuk. 11 lencsetagjából egy aszférikus, kettő pedig extra alacsony szórású (ED).

Az új objektív novembertől lesz megvásárolható, ára 1800 euró lesz.


FUJINON GF 45mm f/2,8 R WR
Gyújtótávolság 45 mm
Lefedett képterület középformátum
Látószög ~60°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 11 lencsetag 8 csoportban
Fókusz rendszer belső élességállítású
Közelpont 45 cm
Rekesz 9 lamellából
Szűrőmenet 62 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
84 mm × 88 mm
Tömeg 490 gramm
Gyári kiegészítő napellenző

Frissült a várható objektívek listája is, így most már tudható, hogy érkezik a GF 250mm f/4 R LM OIS WR stabilizált teleobjektív, valamint egy 1,4×-ező telekonverter is.

A Fujifilm GFX 50S fényképezőgéphez a gyártó a v2.0 firmware kiadását is előkészítette, így az hamarosan megjelenhet. Újdonságként FUJIFILM X RAW STUDIO támogatást, továbbfejlesztett rádiós vakukioldást (más gyártók termékeivel való kompatibilitást), a fényképezőgép beállításainak elmentését és visszatöltését, elektronikus keresővel való fotózást és LCD-n történő kép visszanézést, 1/3 Fé lépéses zársebesség állítás kikapcsolásának lehetőségét, kártya nélkül a képkészítés letiltását, valamint az elektronikus kereső fényerejének igény szerinti további csökkentését hozza.