Beépített rádiós vezérlővel: Phottix Juno

0

Úgy tűnik, hogy egyre kevesebb az a gyártó, aki ne kínálna valamilyen módon beépített rádiós vezérlőt vakujában. A Phottix ma bejelentett Juno nevű rendszervakuja is ilyen, így mind távoli vakuk vezérlésére, mind egy másik vezérlőről való elvillanásra alkalmas.


A Phottix Juno nem rendszervaku, azaz TTL automatikus vakuvezérlésre nem alkalmas. Középpontos érintkezőjű vakusaruja révén viszont szinte minden fényképezőgéppel gond nélkül használható.

Az 58-as kulcsszámú vaku feje 20-200 mm-nek megfelelő villanási szögre állítható, teljesítménye szokás szerint 8 Fé tartományban módosítható, azaz 1/128 minimumig vihető le, a lépésköz 1/3 Fé.
A beépített Phottix Ares II transceivernek köszönhetően másik Phottix vakuról vagy kioldóról is elvillantható, illetve gépre helyezve más vakuk rádiós vezérlésére is képes. A kioldás egyébként optikai slave elven is történhet.
A gyors töltés érdekében külső áramforrás is csatlakoztatható a vakuhoz.

A kreatív megvilágításban gondolkozó amatőr fotósoknak készült vaku 130 amerikai dollárért kerül piacra, a külön Ares II rádiós vezérlőt is tartalmazó kitért 150 dollárt kérnek.