A kutya ezer arca – fotókiállítás

0

A kutya ezer arca címmel nyílt fotókiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Chikán Erika fotográfus és a Vizslabolt.hu közös, 46 vászonfotóból álló tárlata négy év munkáját és gyűjteményét foglalja magába. Megtekinthetők többek között az 5. Nagy Vizslanaptár készítése során több száz jelöltből kiválasztott kutyák fantasztikus portréi is.
A megnyitón Dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója elmondta, nagy szeretettel fogadták be az eseményt, hiszen a kastély falai között Erzsébet királyné idejében bizony sok kutya élt megbecsült és kiemelt figyelemben.

A kiállítás nyitva tartási időben, ingyenesen tekinthető meg 2018. január 5-ig, ezután vándorkiállításra indul Eger, Szeged és Pécs városát is érintve. Végül a tárlat fő támogatójának, a CEWE Magyarországnak köszönhetően a vászonképek jótékonysági árverésre kerülnek, a befolyt összegből a Futrinka Egyesületet segítik meg.

Sajtóközlemény:


Csodaszép kutyák költöztek a Gödöllői Királyi Kastélyba

Megnyitotta kapuit A KUTYA EZER ARCA fotókiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban. Chikán Erika fotográfus és a Vizslabolt.hu közös tárlata négy év munkáját és gyűjteményét foglalja magába. A januártól vándorkiállításra induló eseményen felvonuló 46 vászonkép végül – a támogató Cewe Magyarországnak köszönhetően – jótékonysági árverésre kerül.

A KUTYA EZER ARCA címmel a Gödöllői Királyi Kastélyban nyílt kiállításon most egy 46 vászonfotóból álló gyűjteménnyé álltak össze Chikán Erika évek alatt összegyűlt fantasztikus kutyaportréi és a Nagy Vizslanaptár 2018 képei. Ez utóbbi készítését óriási készülődés és szervezés előzte meg: a szereplőválogatás során több száz jelentkezőből választották ki a fotókon szereplő kutyákat, majd egy maratoni stúdiófotózáson készültek el a portrék.

A tárlat megnyitóján Dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója elmondta: nagy szeretettel fogadták be a kiállítást, hiszen a kastély falai között Erzsébet királyné ideje alatt bizony sok kutya élt megbecsült és kiemelt figyelemben.

Ablonczy László, a kiállítás létrejöttét támogató Cewe Magyarország kereskedelmi- és marketing igazgatója hangsúlyozta, kiemelt fontosságú az állat- és természetvédelem, melyben a cég fontos nemzetközi szerepet vállal évek óta. Nekik köszönhetően a Gödöllőről 2018. január 5-én Eger, Szeged és Pécs városát is érintő vándorkiállításra induló tárlat képei végül jótékonysági árverésre kerülnek, melynek kedvezményezettje a Futrinka Egyesület.