Kiherélte a Lytro a saját képmegosztóját

0

A Lytro 2017. november 30-án megszüntette Lytro és Lytro Illum fényképezőgépeivel készült képek online megosztását lehetővé tevő szolgáltatását.

Mint ismeretes, a Lytro készítette el az első olyan fényképezőgépet, amelynek fotói utólag átfókuszálhatók. A nem túl nagy felbontású képek előnye pont az volt, hogy érdekes hatást lehetett velük kelteni az átfókuszálásnak köszönhetően. Az ilyen képek megosztásához azonban A Lytro képmegosztó szolgáltatására volt szükség, amelynek köszönhetően ezek a fotók weboldalba ágyazva vagy facebookon is megoszthatók voltak. A szolgáltatás megszüntetésével a korábban megosztott képek megjelenítése is megszűnt.


A Lytro egyébként 2016-ban már bejelentette, hogy felhagy a fényképezőgépek fejlesztésével és gyártásával és erőit inkább a virtuális valóságra és az ehhez kapcsolódó videós szolgáltatásokra fókuszálja, arról azonban akkor nem volt szó, hogy 1,5 évvel később kihúzza a talajt a Lytro fényképezőgép tulajdonosok talpa alól.

Az alkalmazás mostantól csak a készített képek helyben történő megjelenítésére, átszerkesztésére és JPEG képként való elmentésére szolgál.