Kuvrd: Az univerzális objektív védő

0
620

Szerintem azzal mindenki egyetért, hogy az objektívünk védelméről gondoskodni kell. Vagy az objektív sapkával, vagy UV/védő szűrővel, vagy napellenzővel, de valahogyan érdemes. Az objektív sapkák azonban könnyen elveszhetnek, ráadásul mindegyik szűrőmenetre külön-külön méret való, így nem is cserélhetők egymással.

A Kickstarteren megjelent Kuvrd univerzális objektív védő huzat azonban ennél sokkal több: a mechanikai behatások ellen is nyújt bizonyos védelmet (azért senki se ismételje meg a videóban látható asztalhoz kocogtatós műveletet, a tükörmechanika azért ennek nem fog örülni, de a bajonett is nyekkenhet egyet ha nincs szerencsénk…).

Maga az ötlet egyébként remek, a kérdés itt az, hogy használat során hova tesszük, mit kezdünk a levetett “gumibugyival”.

Logikus persze, hogy a fotóstáskánkba rakjuk az objektív helyére, de mi van akkor, ha sűrűn és rövid idő alatt kell objektívet cserélnünk? Ilyenkor nem érünk rá a hagyományos objektívsapkákkal sem időzni, erre pedig nem megoldás az univerzális objektív védő sem.
De aki félti az objektívjeit, annak ez a módszer nyilvánvalóan hatásosabb lehet, mint az egyszerű objektívsapka.