Jövőre érkezik a Sony Alpha ILCE-6700

0

Pletykák szerint a Sony jövő februárban vagy márciusban jelenti be hivatalosan az ILCE-6500-at váltó új modellt, az ILCE-6700-at.

Az új gépbe újonnan fejlesztett hibrid CMOS szenzor kerül, amelynek felbontását egyelőre még a madarak sem csiripelik. Pedig érdekes lenne tudni, hogy vajon jövőre jutunk-e előrébb felbontásban az APS-C szegmensben, amely jelenleg 24 Mpixeles felbontásnál tart szinte minden gyártónál. Érdekes egyébként, hogy a Samsung még 2014-ben kihozta a 28 Mpixeles APS-C szenzorával szerelt NX1-et, majd 2015-ben az NX500-at, de azóta sem kaptunk ilyen felbontást más gyártótól, a Samsung pedig ezt követően rövid időn belül teljesen kiszállt a fényképezőgép üzletágból. A nagyobb felbontásnak a hátsó megvilágítású kialakításban elviekben a képzajt sem kellene jelentősen növelnie, így a lehetőség azért megvan a tovább lépésre.
Az azonban kiszivárgott, hogy az új váz támogatja majd a nagy felbontású fotók készítését az Alpha 7R III-hoz hasonló szenzor eltolásos, több expozíciós kompozit módon.

A lehetőségek között ott van a más említett BSI szenzor kialakítás, de nagyot durranhatna egy rétegelt (stacked) CMOS szenzor alkalmazása is, amellyel óriási sebesség lenne elérhető. Az ILCE-6500 által kínált 11 kép/mp sebesség túlszárnyalásához szükség is lesz valami trükkös technológiára.
Kereső tekintetében is van még hova fejlődni, a 6500-as modellben lévő 2,36 millió képpontos elektronikus keresővel szemben ma már több más gépben is 3,6 millió képpontos EVF található.

A memóriakártya támogatást is kibővíthetik az UHS-II szabványra, természetesen amellett, hogy marad a két kártyafoglalat, mint az elődben.

Szolgáltatások terén jobb videós képességeket (pl. nagyobb képfrissítés, akár 240 kép/mp slow-motion), esetleg Cinema 4k felbontást, vagy Log képességet várhatunk. Aztán hogy mi valósul meg mindebből, az még a jövő zenéje.