Hivatalosan is megérkezett a Fujifilm X-A5

0

A Fujifilm új belépőszintű tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépet jelentett be, az X-A3 utódjának szánt X-A5-öt.

Az új modell nagyobb natív érzékenység tartományt kínál, így immár ISO200 és ISO12800 között állíthatunk 1/3 Fé lépésközzel érzékenységet. Az érzékenység kiterjeszthető ISO100, ISO25600 és ISO51200-ra, utóbbi szintén magasabb, mint az X-A3 maximuma.
Bővült a záridő tartomány is, hiszen bár a maximum 30 mp záridő nem változott, a csendes fotózást lehetővé tevő elektronikus zárral is fotózhatunk akár 4 mp-es záridővel is (a korábbi modellben 1 mp volt a maximum).


Komoly előrelépés történt a fókuszrendszerben, az X-A3 kontraszt alapú élességállítását hibrid rendszer váltotta fel, így fázis-különbség alapú fókuszpontok is segítik a gyors autofókuszt. Gyári adatok szerint mintegy másfélszer gyorsabb az X-A5 élességállítása, mint amilyen az X-A3-é volt.

A videofelvételt akár Ultra HD felbontásban is rögzíthetünk, amelynek képfrissítése max. 15 kép/mp lehet, maximális időtartama pedig 5 perc. Full HD felbontásban a képfrissítés 24-60 kép/mp közötti lehet, a maximális felvételi idő egy huzamban 14 perc. A jobb hangminőség érdekében akár külső mikrofont is csatlakoztathatunk.

Új lehetőség a 4k fotó sorozat, valamint az elektronikus horizont használata is. Bár a sorozat sebessége nem változott, érdemes ezt továbbra is kiemelni, hiszen a 6 kép/mp igen szép sebesség.

A 24 Mpixeles géppel készült fotókat beépített Wi-Fi és Bluetooth adapterek segítségével oszthatjuk meg gyorsan okos eszközzel, hogy aztán pillanatok alatt közzétehessük a világhálón.

A Fujifilm X-A5 februártól lesz kapható ezüst-fekete, ezüst-barna és ezüst-rózsaszín színekben. A vázat és az új XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS Power Zoom objektívet tartalmazó kitért 500 dollárért kérnek majd.

A Fujifilm X-A5 főbb jellemzői:

 • cserélhető objektíves tükör nélküli modell
 • Fujifilm X-bajonett
 • 24 Megapixeles, APS-C méretű, hagyományos Bayer-színszűrős CMOS szenzor
 • ISO200-12800 érzékenység (kiterjesztve: ISO100-ISO51200)
 • 91 pontos hibrid AF rendszer, 5 fél méretű változtatható AF kerettel
 • RAW képformátum, gépen belüli RAW szerkeszéts
 • Ultra HD és Full HD videófelvétel (3840×2160, 15 fps, 1920×1080 24-60fps, max. 5 perc illetve max. 14 perc – a v1.1-es firmware-rel max. 30 perc mindkét felbontásban)
 • 3″-os érintésérzékeny felhajtható LCD, 1,04 millió képpont felbontással
 • beépített, felpattanó vaku
 • vakupapucs
 • mikrofon bemenet
 • két új digitális szűrő: köd csökkentés, művészi HDR
 • lítium-ion akkumulátor, 450 kép egyetlen feltöltéssel
 • beépített Bluetooth és Wi-Fi adapterek a képek okostelefonra vagy nyomtatóra átküldéséhez, illetve a fényképezőgép vezérléséhez

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon érhetők el.

Sajtóközlemény:

Magabiztos alkotás: bemutatjuk az új, stílusos FUJIFILM X-A5-öt, az X sorozat1 legkisebb és legkönnyebb tükör nélküli digitális fényképezőgépét

Az új 24,2 megapixeles érzékelő és az X sorozat dedikált színvisszaadási technológiájának ötvözése, X-A5 számos új funkciót kínál, beleértve egy újonnan kifejlesztett zoom objektívet, a 4K mozgóképfelvételt, az érintőképernyőt és a legújabb Bluetooth® *2 technológiát az azonnali képátvitelhez.

A FUJIFILM vállalat (elnök: Kenji Sukeno) örömmel jelenti be, hogy elindítja a FUJIFILM X-A5-öt. A sportos retro és elegáns dezájn számos funkciót kínál, többek között egy 180 fokban billenthető hátsó LCD-képernyőt, a legújabb beépített Bluetooth® technológiát a könnyű és gyors képátvitel érdekében, valamint a meghosszabbított akkumulátor élettartamnak köszönhetően akár 450 képkocka is lehetséges . Ezenkívül az új összecsukható FUJINON XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ objektívvel kombinálva az X-A5 súlya mindössze 496 g *3, így az X sorozat legkönnyebb fényképezőgép-zoom lencse kombinációja. Büszkélkedhet egy nagy teljesítményű 24,2 megapixeles APS-C érzékelővel, amely fázisérzékelő autofókusz rendszerrel van felszerelve, valamint egy újonnan kifejlesztett képfeldolgozó motorral, amely 1,5-szer gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít, mint a korábbi modellek. Az X-A5 kompakt, elegáns és hordozható, ötvöződik benne a kiemelkedő képminőség és az egyedi színvisszadási technológia, így ideális társ a mindennapi fotózáshoz.

(1) Az újonnan kifejlesztett érzékelő és a több, mint 80 éve finomított színvisszaadási technológia a kiváló minőségű portré készítéséhez.

Az X-A5 egy újonnan fejlesztett 24.4 megapixeles APS-C szenzort ötvöz a képfeldogozó motorral, hogy elérje a Fujifilm híres fotó minőségét. A mellékelt FUJINON objektívvel kombinálva a fényképezőgép tökéletes képfelbontással dicsekedhet, megörökítve a tárgyak részletességét, formáját és a pillanat hangulatát. A fényképezőgép felülmúlja az előző modelleket az SR + AUTO módban, a színvisszaadási teljesítményben és a „bőrtónus-reprodukciós képességben”, ami különösen népszerű. Így az X-A5 tökéletes választás az emberi témák fényképezéséhez, amelyek az összes téma körülbelül 50% -át teszik ki *4. A szokásos ISO érzékenység tartomány ISO12800-ra lett kiterjesztve. A fényképezőgép rázkódása és a zaj csökkentve a gyenge fényviszonyok mellett, valamint gyors mozgású tárgy felvételekor a jobb képminőség érdekében. Az X-A5 az első olyan X-A sorozat, amely az X sorozat csúcskategóriáihoz kifejlesztett fázisérzékelő képpontokat tartalmazza. Az intelligens hibrid AF rendszer kétszer olyan gyors, mint a korábbi modellek, így gyorsabban és gyönyörűbben rögzítheti azokat a bizonyos fényképészeti pillanatokat.

(2) Újonnan kifejlesztett kompakt és könnyű nagylátószögű zoom objektív és új kezelőfelület az egyszerű kezelésért

Az X-A5 az új FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ objektívvel mutatkozik be, amely az első elektromos meghajtású zoom objektív X bajonetre. Ez a könnyű és kompakt zoom könnyebbé és kényelmesebbé teszi a fényképezést, mint előtte bármikor. A lencse közelpontja 5cm így ideális közeli felvételek készítéséhez úgy, mint ételfotózás. Az elektromos meghajtású zoom mechanizmus ami 23mm-es nagylátoszögű tartományból indul nagyobb szabadságot biztosít a komponálásban állókép és video esetén egyaránt.

Az X-A5 nagyméretű hátsó LCD kijelzővel rendelkezik, amely 180 fokban elforgatható. Ha a panel 180 fokkal elvan fordítva, a hátsó parancsikon tárcsa autómatikusan vált a zoom és kioldás funkcióra az üzembiztos komponálás érdekében, amikor selfie (önarckép) képet készít. A hátsó LCD monitor 180 fokos elforgatása automatikusan aktiválja a Szem AF funkciót, hogy kiváló minőségű önarcképeket hozzon létre, és élesen fókuszáljon a téma szemeire. A Portréjavító mód népszerű képessége, hogy gyönyörű bőrszíneket készítsen, és az új felhasználói felület is fejlesztve lett. A felhasználók a bőrszín javítás 3 szintje közül választhatnak érintőkijelzős működéssel, a könnyű, természetes, hízelgő önarcképekért.

(3) A művészi kifejezés egyszerűvé vált a filmszimulációs módokkal és új Bluetooth® technológiával a gyors és egyszerű képátvitel érdekében

Az X-A5 11 variációt kínál a Fujifilm egyedülálló filmszimulációs módjaiból, így a filmszerű színtónusok reprodukciójával könnyedén hozzáadhatja a fejlett művészi hangulatot. A fényképezőgép a fejlett szűrők 17 variációját tartalmazza, beleértve az új „Köd eltávolítás”-t és a „HDR Art”-ot.

A hátsó LCD monitor az új érintőpaneles grafikus felhasználói felületet használja, amely megkönnyíti az érintőképernyős használatot az ujjhegyek segítségével, így ellenőrizheti a fejlett szűrők és a filmszimulációk hatását
Az expozíciókompenzációs tárcsának a tartománya mostmár ± 3EV-ról ± 5EV-ra bővült, hogy növelje a szabadságot a fotográfiai kifejezésekben.

Az állóképek és videók gyors, egyszerű és automatikus átviteléhez, okostelefonokkal és táblagépekkel való párosításához beépítésre került a Bluetooth® Low Energy technológia, melyet az ingyenes „FUJIFILM Camera Remote” applikációval tudnak használni. A fényképezőgép kompatibilis a FUJIFILM Instax SP-3 nyomtatóval is, így a felhasználók élvezhetik a nyomtatás örömét és megoszthatják képeiket, jobban mint eddig bármikor.

(4) Széleskörű videógráfia 4K video képességekkel

Az X-A5 egy nagysebességű HD videó funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a HD videó felvételeiket négyszeres sebességgel rögzítsék a lassított felvételekhez. A Multi Focus mód automatikus összegyűjti a 4K minőségű képeket, mialatt változtatja a szükséges mélységélességi beállításokat.

Szintén biztosított a 4K sorozatfeltél amely 15kép / másodpercre képes 4K minőségben. Ezek az új 4K videós funkciókképességek és a kísérő funkciók lehetővé teszik a nagyobb kreativitás, művészi kifejezést.

(5) Kiemelkedő*6 akkumulátor élettartam

Az energiatakarékos tervezés azt jelenti, hogy az X-A5 minden töltkéskor kiemelkedő képszámot biztosít. A felhasználók töltésenként akár 450 képet tudnak készíteni, így a fényképezőgép tökéletes utazások közbeni fotózásra.


*1 Mint zoom lencsés kit a Fujifilm X széria tükörnélküli szegmensében
*2 A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a FUJIFILM vállat általi felhasználásuk engedéllyel történik.
*3 2018 Januárjától, FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ kit objektívvel, memóriakártyával és akkumulátorral felszerelve
*4 A FUJIFILM kutatásai szerint
*5 Távolság a frontlencsétól a témáig a zoom nagylátószögű végén fotózva
*6 A FUJIFILM kutatásai szerint, összehasonlítva más belépő szintű tükörnélküli kamerákkal