Fujinon XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS PZ

0

A Fujifilm ma egy új standard zoomobjektívet is bejelentett, a kitben az X-A5 mellett is értékesített Fujinon XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS PZ modellt.

Az összecsukható kialakítású új objektív csupán 135 grammot nyom, amely 30 grammal könnyebb, mint a korábbi Fujinon XC 16-50mm f/3,5-5,6 OIS objektív. Hossza sem nagy, összecsukva 4,4 cm, míg használat közben 6,2-6,5 cm hosszú.

Bár a maximális gyújtótávolság egy kicsit kevesebb, néha fontosabb, hogy a nagylátószögű felvételünkbe több minden férjen bele. Az új 15-45 mm-es objektív e téren többre képes, hisze míg a korábbi XC 16-50mm f/3,5-5,6 OIS legnagyobb látószöge 83,2 fok, a 15 mm-ről induló új modellé 86,9 fok.
A Fujinon XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS PZ olyan látószöget kínál az APS-C szenzoros gépeken, mint egy kisfilmes gép 23-69 mm-es objektívvel.

Újdonság ennél a modellnél az elektronikus zoomgyűrű, amely a motoros zoom vezérlését szolgálja. Ez videofelvételek készítésénél teszi lehetővé a finom zoomolást.

A 10 lencsetagot tartalmazó objektívben három aszférikus és két extra alacsony szórású (ED) lencsetag biztosítja a geometriai torzítás korrekcióját, a képsarkok éles leképezését, a kóma csökkentését, valamint a színi hibák minimalizálását.

A 3 Fé előnyt nyújtó optikai stabilizátorral ellátott, léptetőmotoros objektív 5 cm-es közelponttal rendelkezik.
Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon érhetők el.

A Fujinon XC 15-45mm f/3,5-5,6 OIS PZ ezüst és fekete színben lesz elérhető, ára 300 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

A Fujifilm digitalis tükörnélküli “X sorozatához” gyártott legkisebb és legkönyebb (135gr) zoom objektív!
Fejlett optikai kialakítással ötvözött kiválló képminőségű zoom objektív egy kompakt testben.
Megjelent a „FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ”
Finom elektromos zoom, széles látószög, makró teljesítmény akár 5 cm-re a témától, fotózásra való lehetőség különböző fényviszonyok között

A FUJIFILM Vállalat (elnök: Kenji Sukeno) bejelentette, hogy 2018 márciusában kiadja az új „FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ” objektívet. Az új objektív kiegészíti a meglévő Fujifilm X szériéhoz tartozó lencsék sorát, amely kiemelkedő képminsőéget és egyedi színvisszaadási technológiát biztosít. Ez az új objektív lefedi a gyakran használt gyújtótávolságokat 23 mm-től 69 mm-ig 35 mm-es ekvivalens értékben, és a legkisebb és legegykönnyebb cserélhető zoom objektív, amely kompatibilis az „X sorozat” -al. Kombinálja az objektívet egy kompakt Fujifilm tükörnélküli digitalis fényképezőgéppel és máris élvezheti a kiváló hordozhatóságot és a kényelmes képkészítést.

A FUJINON XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ objektív nagy felbontású képeket biztosít, miközben megőrzni kompakt 44,2mm- es méretét és könnyű, 135grammos súlyát. Az optikai kialakítás 10 lencsetagot foglal magába 9 csoportban (3 aszférikus és 2 ED lencsetag). A gyújtótávolság 23mm-től 69mm-ig tart (35mm-es ekvivalens értékeben), ami ideális tájkép és porter kép készítéshez. A legnagyobb látószögű állásban, már 5cm-ről készíthetőek felvételek. A 0,24-szeres reprodukciós arány tökéletes ételek és apróbb kiegészítők fotózásához.
Az 45mmF3.5-5.6 OIS PZ objektív segítségével a vásárlók a jelenetek széles választékát örökíthetik meg.

(1) A termék jellemzői
・A legkisebb és legkönnyebb, cserélhető zoom objektív az „X sorozat” tükör nélküli digitális fényképezőgép-tartományban
A 10 lencsetagból álló 9 csoportban elhelyezkedő, köztük 3 aszférikus és két ED lencsetag biztosítja a kiváló képminőséget minden zoom tartományban, miközben csupán 44.2mm hosszú (összecsukott állapotban) és összesen 135g.

・A rendszeresen használt gyújtótávolságok lefedése

Az új lencse lefedi a rendszeresen használt gyújtótávolságokat 23mm-től
69mm-ig (35mm-es ekvivalens érték), ami alkalmas mind táj és portré kép készítéshez. Mivel a nagylátószügő tartomány vége 23mm-es egyenértéknek felel meg, a 180 fokban kihajtó kijelzővel használható alkalmas önarckép készítésére akár több emberrel vagy háttérrel is egyszerre. Az új X-A5 erre alkalmas.

・Közeli felvételekre képes, 5cm-re az objektív hegyétől
A legnagyobb látószöget használva a lencse lehetővé teszi a fotósoknak, hogy a lencse vegetal nagyjából 5cm-re lévő tárgyakat lefotózzák, ezáltal elérhető a maximális 0,24-szeres reprodukciós arány. Ez a lencse a tökéletes választása azoknak akik ételekről, virágokról, apró tárgyakról szeretnének közeli felvételeket készíteni.

・Elektronikus zoom és kényelmes használat
Az elektromos zoom használatával egy apró, összecsukható zoom készíthető. A fényképezőgép bekapcsolásakor a lencse automatikusan készen áll a felvételkészítésre. A zoom gyűrű elforgatásával kétféle zoom sebesség választható ki. Az objektív állandó sebességgel változtatja a pozíciót, így sima mozgóképet készíthető videórögzítés alkalmával.

・Optikai képstabilizátor
A CIPA irányelveknek megfelelő elektromos zoom 3 blende értékű optikai képstabilizációs technológiát tartalmaz, ami segíti a fotósok felvételkészítését a gyenge fényviszonyok mellett.

・Gyors és csendes autófókusz
A belső élességállítású AF rendszer léptető motort használ a könnyű fókuszáló elemek gyors és néma automatikus élességállításhoz.

Támogatás
Amikor fázis fotót készít, a lencse összezáródik és minden fotónál visszatér a nagylátószögű pozícióba.
Ez azt jelenti, hogy fázis fotó készítésekor ez az objektív csak a 15mm-es gyújtótávolságon használható
(Nem alkalmazható X-A5 használata esetén).