Sigma 14-24mm f/2,8 DG HSM Art

0

A Sigma tovább folytatja felső kategóriás, Art szériás objektívjeinek fejlesztését, ezúttal a nagylátószögű fotózás szerelmeseinek, tájkép és asztrotájkép, valamint épület fotósoknak érkezik egy igazi gyöngyszem.

A Sigma 14-24mm f/2,8 DG HSM Art a tavaly megjelent 12-24mm f/4 DG HSM Art egy lépcsőfokkal magasabb szintet képviselő nagytestvére. Látószöge nagyjából hasonló, igaz, teljes nagylátószögnél az új modell egy kicsit kisebb teret fog be, cserébe viszont egy egész blendével erősebb fényerejű.

Az f/2,8 maximális rekesznyílású objektív kiváló fényerőt biztosít akár a csillagfényes égbolt fotózására is. Ezt a magas fényerőt a 80 mm átmérőjű frontlencse tette lehetővé, amelyet a Sigma az Aizu gyárában készít. Ultramagas precizitású megmunkálása révén az Art széria legkomolyabb elvárásainak is megfelel, így kiváló részletgazdagságú, nagy felbontású kép készítésére alkalmas.


Az 50 Mpixelnél is nagyobb felbontás kiszolgálására tervezett objektív három F-típusú alacsony szórású (FLD – “F” Low Dispersion), három szuper alacsony szórású (SLD – Super-low dispersion) és három aszférikus tagot is alkalmaz a nemkívánatos színi hibák, a képsarki kóma, a szférikus aberráció, valamint a geometriai torzítás minimalizálása érdekében. A nagy méretű aszférikus frontlencsével együtt a geometriai torzítást 1% alá tornázták (végtelen tárgytávolságnál).

A képminőség további javítása érdekében a Sigma 14-24mm f/2,8 DG HSM Art objektív firmware-ét úgy fejlesztették, hogy az kompatibilis legyen a Canon Lens Aberration Correction (objektív hiba korrekció) funkciójával.

Az időjárásálló szigetelésekkel is ellátott objektívvel együtt egy új szolgáltatást is indít a Sigma, amely lehetővé teszi, hogy az új 14-24mm f/2,8 DG HSM Art gyárilag integrált szirom formájú napellenzőjét rövidebb, körkörös napellenzőre cseréljék, amely így nagyobb szabadságot tesz lehetővé több kamerás VR rendszerekben való alkalmazásnál, illetve megelőzi, hogy az egymás mellett lévő kamerák objektívjeinek napellenzői belógjanak egymás képébe.

A Sigma 14-24mm f/2,8 DG HSM Art piacra kerülésének dátuma egyelőre nem ismert, az azonban igen, hogy Canon EF, Nikon F és Sigma bajonettel lesz kapható.
A gyári mintafotók linkje hírünk alatt érhető el.

Sigma 14-24mm f/2,8 DG HSM Art
Gyújtótávolság 14-24 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 114,2-84,1°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 17 lencsetag 11 csoportban
3 FLD, 3 SLD és 3 aszférikus taggal
Fókusz rendszer HSM (ultrahang frekvenciájú)
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 26-28 cm
Legnagyobb nagyítás 1:5,4
Szűrőmenet
Méretek
(átmérő × hossz)
96,4 mm × 135,1 mm
Tömeg 1150 gramm
Gyári kiegészítő integrált szirom formájú napellenző