DSLR még elérhetőbb áron: Canon EOS 4000D

0

A Canon ma nem csak egy, hanem rögtön két belépőszintű tükörreflexes fényképezőgépet jelentett be, az EOS 2000D mellett egy még egyszerűbb és még olcsóbb modellt, az EOS 4000D-t, amelyet még a múlt héten meg is nézhettünk.


A Canon EOS 4000D ugyanazt a képérzékelő szenzort kapta, mint ami az 1300D-ben már évek óta teljesít, az APS-C méretű CMOS szenzor 18 Mpixel felbontású.
Örökölte az új modell a korábbi fókuszrendszert is, a 9 pontos fázis-különbség érzékelő AF rendszer középső fókuszpontja f/5,6-tól keresztszenzorosként működik és 0 Fé érzékenységű (megfelel ISO100 érzékenységen, f/2,8 blendénél 8 mp-es expozíciós időt igénylő megvilágításnak).

Első ránézésre változatlannak tűnik a kereső is, hiszen ez is 95%-os lefedettségű, 0,8×-es nagyítású és pentatükrös kialakítású. Az EOS 4000D-nél azonban nincs dioptria korrekciós tárcsa, a kereső fixen -1 dioptriára van beállítva (opcionális előtéttel módosítható a kereső dioptriája).

Más a hátsó LCD is, amely nem csupán kicsit kisebb (3″ helyett 2,7″), hanem a felbontása is alacsonyabb és a betekintési szögei sem nagyok (TN paneles, így vízszintesen 130 fokos, függőlegesen 120 fokos betekintési szöggel rendelkezik), gyakorlatilag a 2011-es EOS 1100D-ével egyezik meg.

A videofelvétel terén azonban nincs komolyabb kötöttség, ugyanazt tudja, mint az EOS 2000D, tehát Full HD felbontásban max. 30 kép/mp képfrissítés érhető el, a tömörítés H.264 – IPB.

Ami viszont talán a legmeglepőbb, hogy az EOS 4000D-nek nem csupán a váza üvegszál erősítéses polikarbonát (amely egyébként az EOS 2000D-nél is így van), de az objektív bajonett csatlakozó is, vagyis ez az első Canon DSLR, amely műanyag bajonettes. Ennek a legtöbb esetben hobbi szintű felhasználásnál nincs jelentősebb hátránya, hiszen kicsi rá az esély, hogy egy ilyen gépre egy 70-200mm f/2,8, vagy még nehezebb objektív kerüljön és egyébként az sem túlzottan jellemző, hogy ezeken a gépeken olyan sűrűn váltogassák és cserélgessék az objektívet, mint egy haladó amatőr vagy profi gépen. Az egyszerűsítésnek köszönhetően viszont a váz tömege mindössze 436 gramm lett, akkuval és kártyával együtt.

Az egyszerű használatot szolgálja a dupla funkciójú üzemmódtárcsa, amely egyben a gép ki-/bekapcsolására is szolgál (azaz bekapcsoláskor mindig be kell állítanunk a kívánt üzemmódot, nem felejthetjük a gépet véletlenül manuális módban). Az EOS 1300D-vel szemben az EOS 4000D-be nem került vezetékes távkioldó csatlakozó.

Nem maradt el viszont beépített Wi-Fi adapter (de NFC nem került a gépbe), így a képek vezeték nélküli áttöltése és a távolról történő okostelefonos vezérlés is elérhető.

A sajtóbemutatón egy látványos táblázatot is mutattak nekünk, amely jól szemlélteti az EOS 1300D, az EOS 2000D és az EOS 4000D közötti főbb különbségeket (a listában szereplő Flash X Contact jelentésére azonban nem derült fény, de egy biztos: vaku szinkron kimenet egyik modellen sem található, vakupapucs viszont mindhármon).

A Canon EOS 4000D-t EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 III objektívvel lehet majd kitben megvásárolni áprilistól, 400 euróért.

A Canon EOS 4000D főbb tulajdonságai:

 • 18 megapixeles APS-C CMOS szenzor
 • DiG!C 4+ processzor
 • ISO 100-6400 érzékenység 1 Fé lépésenként, kiterjeszthető ISO12800-ra
 • 9-pontos AF rendszer, középső f/5,6-tól keresztszenzoros, 0 Fé érzékenységű
 • 3 kép/mp sorozat
 • automatikus témamód választás
 • FullHD MPEG-4 AVC/H.264 videofelvétel (1080/30p)
 • 2,7″-os LCD monitor, 230 ezer képponttal, alacsony betekintési szöggel
 • pentatükrös kereső 0,8x-os nagyítással, és 95%-os lefedettséggel, dioptria korrekció nélkül
 • SD/SDHC/SDXC kártyák támogatása
 • lítium-ion akkumulátor (LP-E10)
 • beépített Wi-Fi adapter, okostelefonról való vezérlés és képáttöltés lehetősége
 • USB2.0 és micro HDMI kimenetek

Sajtóközlemény:


Vadonatúj DSLR fényképezőgépek bővítik a Canon választékát:
új EOS 2000D és új EOS 4000D

2018. február 26. – A Canon Europe ma mutatja be a Canon legújabb belépő szintű DSLR fényképezőit: az EOS 2000D és EOS 4000D termékeket. Praktikus és könnyen kezelhető funkciók széles választékával ezek az új fényképezőgépek a cserélhető objektíves fotózás világába újonnan lépő fotósok számára jelentenek ideális választást. Biztosak lehetnek abban, hogy rendkívül részletes DSLR minőségű képeket és Full HD videókat hozhatnak létre a Canon DSLR család legújabb tagjaival.

A Canon belépő szintű DSLR sorozatának két legújabb tagja, az EOS 2000D és az EOS 4000D azoknak készült, akik folyton új élményeket keresnek és másokkal is szeretnék megosztani kalandjaikat a közösségi oldalakon. Az APS-C szenzortechnológiának, a DIGIC 4+ képfeldolgozó processzornak, az egyszerűen kezelhető Wi-Fi kapcsolatnak és az eszközbe integrált útmutatóknak köszönhetően a történetek nagy részletességű fényképekkel és Full HD videókkal mesélhetők el.

Az EOS 2000D új 24,1 megapixeles APS-C szenzora és az EOS 4000D 18 megapixeles APS-C szenzora látványos felvételek készítését teszi lehetővé, egyszerűen kezelhető mélységélesség-szabályozással, amellyel csodálatosan elmosódott hátterek hozhatók létre. A hangulatos éjszakai felvételekről sem kell lemondani, hiszen mindkét modell jól kezeli a gyenge fényviszonyokat, akár ISO 6400-ig terjedő fényérzékenységgel, ami ISO 12800-ra bővíthető.

A mindkét modellben megtalálható DIGIC 4+ képfeldolgozó processzor szolgál a Canon Scene Intelligent Auto mód alapjául, amely kiváló képminőségű azonnali felvételkészítést tesz lehetővé, mivel automatikusan optimalizál minden beállítást. A gyors és azonnal reagáló DIGIC 4+ képfeldolgozó processzor mindkét modellben lehetővé teszi a Full HD videofelvételt, amely gondoskodik az emlékek filmszerű megörökítéséről.

A hátsó LCD-képernyő mellett (7,5 cm az EOS 2000D modellen, és 6,8 cm az EOS 4000D esetében) mindkét fényképezőn középre helyezett optikai kereső is van, amely autentikus fényképezési élményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy úgy dokumentáljuk a történeteket, ahogyan szabad szemmel láttuk. A gyors mozgások legfontosabb pillanatai is könnyen megörökíthetők az érzékeny és precíz kilencpontos automatikus élességállítással és a 3,0 fps sebességű sorozatfelvétel funkcióval.

Mindkét fényképezőgép Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, így a Canon Camera Connect alkalmazás segítségével (iOS és Android) könnyedén csatlakoztathatók az okostelefonokhoz, lehetővé téve a felvételek szinte azonnali megosztását a közösségi oldalakon. Az új felvételek Wi-Fi kapcsolaton keresztül kényelmesen feltölthetők a Canon ingyenes Irista felhőszolgáltatásába, így a megosztott történetek és emlékek soha nem vesznek el.

Ezt az EOS 2000D esetén még könnyebbé teszi az integrált Near Field Communication (NFC) technológia, amely egyszerűen az eszköz és a fényképezőgép összeérintésével képes Wi-Fi-kapcsolatot létrehozni (kompatibilis Android készülékeken).

Mindkét modell egyszerűen követhető, közvetlenül a fényképezőgépben elérhető útmutatókat tartalmaz, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a korábban csak okostelefonnal fotózó, ismereteik bővítésére törekvő felhasználók számára. Mindkét kamera hat képbeállítást tartalmaz az alapvető automatikus módokon kívül, valamint számos kreatív szűrőt biztosít, így a felhasználók szabadon kísérletezhetnek és élvezhetik az alkotás szabadságát, hogy minél dinamikusabb és élvezetesebb történeteket meséljenek el. Akik először használnak DSLR fényképezőgépet, nagyra fogják értékelni a Canon Photo Companion alkalmazást, amely minden segítséget megad ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a felvételekből.

Az EOS 2000D és az EOS 4000D kiváló akkumulátoros üzemidővel büszkélkedhet: körülbelül 500 képre, és 1 óra 30 perces, illetve 1 óra 15 perces HD videofelvételre elegendő, így a hosszabb kalandok során sem kell lemondani a felfedezés szabadságáról és a kiváló minőségű felvételekről.

A két DSLR modell több mint 80 Canon EF és EF-S objektívvel és a tartozékok széles választékával kompatibilis, nagyszerű lehetőségeket kínálva a kezdőknek a rendszerük folyamatos bővítéséhez és a fotózási képességeik fejlesztéséhez. Az új fényképezőgépek külön alapgépként vagy különféle objektívekkel együtt is forgalomba kerülnek, beleértve egy 18–55 mm-es f/3,5-5,6 IS II objektívet is.

A Canon legújabb belépő szintű DSLR fényképezői ideális választást jelentenek a cserélhető objektíves fényképezés világával most ismerkedők számára. A Canon EOS 2000D és a Canon EOS 4000D egyszerű és megbízható működése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részletes felvételekkel és tűéles Full HD videókkal örvendeztessék meg magukat és ismerőseiket. Az okostelefonos fényképezés világából egy szinttel feljebb lépők számára a Canon új DSLR fényképezőgépei intuitív megoldást biztosítanak a rendkívüli részletességű, professzionális képek készítéséhez.

Az új termékek előrendelhetők a hivatalos Canon kereskedőknél 2018. február 26-tól, kiskereskedelmi forgalomba 2018. áprilisától kerülnek.

Részletes termékinformációk:
http://www.canon.hu/cameras/eos-2000d/
http://www.canon.hu/cameras/eos-4000d/

Előnyök:
Canon EOS 2000D:

 • 24,1 MP APS-C CMOS képszenzor
 • DIGIC4+ processzor
 • ISO tartomány 100-tól 6400-ig (12 800-ig bővíthető)
 • Full HD 1080p videó akár 30 fps sebességgel és video-pillanatkép mód
 • 3 fps sebességű sorozatfelvétel
 • 9 pontos autofókusz
 • 3 hüvelykes (7,5 cm) 920k képpontos TFT LCD kijelző beépített használati útmutatóval
 • Scene Intelligent Auto mód
 • Kreatív szűrők
 • Wi-Fi és NFC-kapcsolat

Canon EOS 4000D:

 • 18 MP APS-C CMOS képszenzor
 • DIGIC4+ processzor
 • ISO tartomány 100-tól 6400-ig (12 800-ig bővíthető)
 • Full HD 1080p videó akár 30 fps sebességgel és video-pillanatkép mód
 • 3 fps sebességű sorozatfelvétel
 • 9 pontos autofókusz
 • 2,7 hüvelykes (7,5 cm) 920k képpontos TFT LCD kijelző beépített használati útmutatóval
 • Scene Intelligent Auto mód
 • Kreatív szűrők
 • Wi-Fi