Olympus firmware trió

0

Az Olympus új firmware-t tett elérhetővé OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II és PEN-F tükör nélküli ILC fényképezőgépeihez.

Hosszabb sorozat, kisebb fókusz terület, nagyobb támogatottságú fókusz sorozat illesztés, halszem torzítás korrekció, villódzás teszt, egy új művészi szűrő, valamint videózáskor LUT fájl használata jelent meg az E-M1 Mark II v2.0-ás firmware-ében.

Az E-M5 Mark II v4.0-ás firmware-e új művészi szűrőt és nagyobb támogatottságú fókusz sorozat illesztést kínál.

A PEN-F v3.0-ás fimrware-ében továbbfejlesztett fekete-fehér és színes üzemmódokat és egy új művészi szűrőt találunk.

A firmware frissítéséhez az Olympus Camera Updater szoftver szükséges, az USB kábellel számítógéphez kötött fényképezőgép ezen keresztül frissíthető folyamatos internetkapcsolat esetén.

Sajtóközlemény:

Megnövelt teljesítmény és új fejlesztések az autofókusz, Pro Capture, Tethered Shooting, objektív kompatibilitás, a használat komfortjának és további jellemzők körében

Mától elérhető a legújabb firmware-frissítés az Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II és PEN-F fényképezőgépekhez!

2018. február 28., Hamburg – A folyamatos fejlesztések és a megjelenő új funkciók korábban bemutatott felső kategóriás és profi fényképezőgépeibe integrálásának hagyományát követve az Olympus átfogó firmware-frissítést kínál az Olympus OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M5 Mark II és Olympus PEN-F fényképezőgépeihez. A 2.0 verziószámú frissítés az E-M1 Mark II, a 4.0 verzió az E-M5 Mark II és a 3.0 verzió a PEN-F fényképezőgépekre már elérhető az Olympus Digital Camera Updater weboldalon. A megnövelt teljesítmény és új funkciók mellett új Művészi szűrő is bevezetésre került mindhárom fényképezőgép-modellnél.
A firmware-frissítés mellett megjelenik a LUT fájlok használata is, így az E-M1 Mark II, illetve E-M5 Mark II gépek Flat módban rögzített videóin a Blackmagic DaVinci Resolve szoftverével kiváló részletességű és eredményességű színkezelési utómunkák végezhetők.

Fejlesztések az OM-D E-M1 Mark II 2.0 firmware verziójában
A professzionális felhasználás igényeit szem előtt tartva az Olympus
OM-D E-M1 Mark II egyedülálló képminőséget kínál elképesztő teljesítmény mellett, nagysebességű technológiával – mindezt egy egyszerre kompakt és könnyű, ugyanakkor masszív kivitelben. A legújabb fejlesztések között:

  • Továbbfejlesztett Pro Capture üzemmód: a korábbi 14 helyett már 35 kép készül fotó megörökítésekor. Új Live View jelzés mutatja a mód használatát. Minden csatlakoztatható objektív kompatibilis a Pro Capture H móddal
  • Új Small AF Target funkció (S-AF és C-AF): a még pontosabb AF téma beállításhoz
  • Beépített Focus Stacking támogatás az M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívhez: a beépített Focus Stacking funkció már nyolcféle M.Zuiko objektívvel kompatibilis*
  • Beépített halszem torzítás-korrekció (M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO használatával): a 8mm F1.8 Fisheye PRO objektív nagylátószögű objektívként történő használatához – a halszem-hatás nélkül. A korrekció mértéke a Live View segítségével még a felvétel elkészítése előtt látható
  • Új “Flicker Scan” funkció: a Live View segítségével megmutatja, hogy egy felvétel mennyire „villog” – így úgy választhatjuk ki a megfelelő zársebességet, hogy az kiküszöbölje a villogás kockázatát, ha LED fényforrások mellett elektronikus (csendes) zár üzemmódot használunk
  • Új Bleach Bypass Művészi szűrő: ez a szűrő a filmelőhívás során alkalmazott „bleach bypass” eljárás különleges hatását eleveníti fel – mely sajátos hangulatot kínál például városképek fotózásakor, valamint látványosan kiemeli a fémes felületeket
  • További újdonságok:
    a nagyítási faktor alapbeállítása beállítható a felvételek visszatekintéséhez;
    fejlettebb C-AF teljesítmény;
    tovább finomított IS teljesítmény videofelvételekhez a még lágyabb pásztázás érdekében;
    továbbfejlesztett Tethered Shooting visszajelzés és stabilitás az Olympus Capture-rel;
    finomhangolt akkumulátor-töltöttség jelzés

Fejlesztések az OM-D E-M5 Mark II 4.0 firmware verziójában
Mint az igencsak népszerű Olympus OM-D család minden tagja, az OM-D E-M5 Mark II is a sebesség, pontosság, kreativitás és képminőség jegyében született. Az új firmware-ben elérhető fejlesztések:

  • Focus Stacking funkció: már nyolcféle M.Zuiko objektívvel használható*
  • Új Bleach Bypass Művészi szűrő: lásd fentebb

Fejlesztések az Olympus PEN-F 3.0 firmware verziójában
A legkiválóbb anyagok és a magas minőség igénye az időtlen design kombinációjával – ez maga az Olympus PEN-F. Az innovatív Monochrome és Colour Profile Control segítségével a fotósok rendkívül egyszerűen beállíthatják felvételeik stílusát – ez a funkció pedig most még finomhangoltabb a legújabb firmware-ben.
Eme exkluzív fényképezőgép második születésnapjának megünneplésére az Olympus nem csak egy új firmware verziót mutat be – hanem egy ugyancsak exkluzív, két táskából, egy zsákból és vállszíjból álló kiegészítő-kollekciót is, melyet a francia bőrdíszműves műhely, a Bleu de Chauffe gondozásában került megalkotásra (és amit egy különálló sajtóközleményben mutatunk be). A firmware újdonságai:

Továbbfejlesztett funkcionalitás a Monochrome és Colour Profile beállítások átviteléhez és mentéséhez PEN-F géppel készített képek esetén – az Olympus Digital Camera Updater (2.1 verzió) segítségével.
Új árnyékolás-effekt a Colour Profile Control és Colour Creator funkciókban: a Monochrome Profile Creator árnyékolás-effekt már elérhető a Colour Profile Control és Colour Creator funkciókban a még szélesebb körű fotós kifejezésmód érdekében.
Új Bleach Bypass Művészi szűrő: lásd fentebb

* M.Zuiko Digital ED 8mm F1.8 Fisheye PRO, ED 7-14mm F2.8 PRO, ED 12-40mm F2.8 PRO, ED 30mm F3.5 Macro, ED 60mm F2.8 Macro, ED
40-150mm F2.8 PRO, ED 12-100mm F4.0 IS PRO és ED 300mm F4.0 IS PRO

A firmware-frissítések az Olympus Digital Camera Updater oldalon tölthetők le.