Olympus x Bleu de Chauffe

0

Az Olympus és a Bleu de Chauffe közös munkájának gyümölcseként két féle bőr fotós táska, egy zsáktáska és egy bőr nyakpánt kerül forgalomba, amelyeket kifejezetten PEN-F gépekhez terveztek (de más PEN vagy akár OM-D gépekkel is használható, persze a dizájn elsősorban a PEN-F-hez illeszkedik).

A Franciaországban készülő kiegészítők csak online vásárlással érhetők el a https://shop.olympus.eu/ oldalon, vagy a Bleu de Chauffe weboldalán.


Sajtóközlemény:

Az Olympus felkérte a francia bőrdíszműves műhelyt, a Bleu de Chauffe-t egy új kiegészítő-kollekció közös tervezésére és kivitelezésére – kifejezetten a PEN-F fényképezőgép számára

Olympus x Bleu de Chauffe: Új, exkluzív bőr kiegészítő-kollekció az Olympus PEN-F fényképezőgéphez

2018. február 28., Hamburg – Egy lenyűgöző kivitelű fényképezőgép ugyanolyan lenyűgöző kiegészítőket kíván: a hőn szeretett PEN-F fényképezőgép második születésnapjának megünneplésére az Olympus és a kiváló francia bőrdíszműves műhely, a Bleu de Chauffe új, exkluzív kiegészítő-kollekciót alkotott. A magas színvonaláról és a határozott designról ismert Bleu de Chauffe termékei Franciaországban készülnek kézi munkával, a legfinomabb, növényi anyagokkal színezett bőrökből. A Bleu de Chauffe márka tökéletesen megjeleníti és kiegészíti azt, ami a PEN-F esszenciáját alkotja: az átgondolt, időtlen minőséget és szépséget. Az exkluzív kollekció négy elemből áll: két táska, egy „Pouch” jellegű zsáktáska és egy vállszíj alkotja. A termékek válogatott kereskedőknél, 2018 márciusától kaphatók.

A 20. század ipari forradalma által inspirált Bleu de Chauffe újraértelmezte a klasszikus munkatáskákat – modern kivitelben és a város igényeinek megfelelően. Kiváló minőségű bőr használatával megalkotott, funkcionális, ugyanakkor gyönyörű kivitelű termékek választhatók kollekciójában az elegáns Olympus PEN-F örökségéhez tökéletesen illeszkedő hangulattal.
A sokat utazó fotósok egyre kifinomultabb megoldásokat keresnek a kompakt méretű rendszerfényképezőgépekre épülő fotós felszerelés szállítására – természetesen a laptop / tablet és persze a mobiltelefon tárolásának lehetőségével. Ezt szem előtt tartva született meg az exkluzív kollekció első darabja, az ‘ARLES’, a stílusos nagyobbik fotós táska, mely akár két PEN-F váz és 2-3 objektív tárolására is alkalmas. A ‘BOLOGNE’ kisebb változatként egy váz, egy vagy két objektív, valamint egy kisebb laptop, illetve tablet hordozhatóságát biztosítja. Ha egy könnyed fotós sétát tervezünk, a ‘PRADES’ „pouch”-jellegű zsáktáskával egy PEN-F vázat és egy vékony, például az M.Zuiko Digital ED 14‑42mm F3.5-5.6 EZ Pancake zoom objektívet vihetünk magunkkal. A PEN-F gépet stílusosan megmutatva a ‘GIRAUD’ bőr vállszíjat használhatjuk, mely állítható hossza mellett könnyű, vékony, ugyanakkor a tartós és a nagyon kényelmes jellemzőkkel is büszkélkedhet.

A Bleu de Chauffe egyik alapítója, Alexandre Rousseau az exkluzív PEN-F fényképezőgéphez tökéletesen illeszkedő táskák igényéről, illetve a minőségi kézműves termékek iránti keresletről: “Mielőtt kitaláltuk a céget, felfedeztük az autentikus, helyi tervezésű és kivitelezésű, „munkaruházati” jellegű kiegészítők iránti egyre nagyobb igényt – és úgy éreztük, nekünk megvan a tudás és az értékesítési hálózat ahhoz, hogy ezeket a termékeket piacra juttassuk. Mantránk a ‘Made in France’ a legszebb, növényi cserzett bőrök használatával, magasan képzett mesterek által, kézi munkával megalkotott termékek készítéséhez. Mindegyik táskát ellátjuk dátummal és készítője aláírásával. Amikor meghallottuk, hogy az Olympus olyan műhelyt keres, ami megalkotja a tökéletes kiegészítőket a PEN-F fényképezőgéphez, biztosak voltunk benne, hogy mi megfelelő ajánlólevéllel rendelkezünk ehhez. Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel!”

A kis sorozatban gyártott termékek első szériája kizárólag a www.bleu-de-chauffe.com és https://shop.olympus.eu/ weboldalon érhető el.

Az exkluzív Olympus x Bleu de Chauffe kiegészítő-kollekció elemei

 • ARLES: nagyméretű aktatáska jellegű bőr fotós táska két Olympus PEN-F vázhoz, akár három objektívhez, valamint egy laptophoz tervezve
  Méretek: 40 (sz) x 27 (ma) x 13 (mé) cm
  179.990.- HUF javasolt fogyasztói áron
 • BOLOGNE: kisebb aktatáska stílusú bőr fotós táska egy PEN-F váz, két objektív és egy tablet tárolásához
  Méretek: 32 (sz) x 25 (ma) x 12,5 (mé) cm
  129.990.- HUF javasolt fogyasztói áron
 • PRADES: „Pouch” stílusú zsáktáska PEN-F vázhoz, illetve elektronikus zoom, vagy M.Zuiko Digital 17mm F1.8 objektívhez
  Méretek: 31,5 (sz) x 19,5 (ma)
  49.990.- HUF javasolt fogyasztói áron
 • GIRAUD: kiváló minőségű, exkluzív bőr vállszíj a PEN-F-hez
  Méret: 126 cm
  37.990.- HUF javasolt fogyasztói áron