24″-os, 4k felbontású digitáblát hoz a Wacom

0

A Wacom bemutatta 24″ képátlójú, Ultra HD (4k) felbontású digitalizáló tábláját, melyet a méltán híres Cintiq Pro Creative Pen Display szérián belül indít útjára.


A Windows és Mac számítógépekhez is elérhető tábla kétféle változatban lesz kapható: csak tollal vezérelhető kivitelben, illetve tollal és érintéssel is használható változatban. A 3840×2160 pixeles IPS kijelző 98%-os Adobe RGB színtér lefedettségű, színmélysége 10 bites. A táblák felső felületének textúrjátát úgy alakították ki, hogy a lehető legkevésbé tükröződjön, a toll használata során pedig a leginkább olyan érzésünk legyen, mint ha papírra rajzolnánk. A szinte zéró késleltetésű Pro Pen 2 tollal 8.192 különböző nyomáserősséget képes megkülönböztetni.

A Wacom Cintiq Pro 24 csak tollal kezelhető változata 2000 amerikai dollárért, az érintésérzékeny változat pedig 2500 dollárért lesz kapható, előbbi márciustól, utóbbi májustól.

Májustól a táblák mellett a Wacom két plug-and-play PC modult is piacra dob, amelyet közvetlenül a táblába csúsztathatunk. Segítségével teljes értékű Windows 10-es munkaállomássá varázsolhatjuk a digitáblát. A modul 4 magos Intel Core i5HQ processzort, 6 GB DDR5 memóriával szerelt NVIDIA Quadro P3200 grafikus vezérlőt, 16 GB rendszermemóriát, 256 GB-os SSD-t, Wi-fi és Bluetooth vezérlőt kínál. Egy komolyabb modell is elérhető lesz Intel XEON processzorral, 32 GB rendszermemóriával és 512 GB-os SSD-vel. Előbbi 2500 dollárba, utóbbi 3300 dollárba kerül majd.

A gyártó az év későbbi időpontjában egy 32″-os modell piacra dobását is tervezi.