Ludovika Campus fotópályázat

0

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság építészeti fotópályázatot hirdet „Ludovika Campus fotópályázat” címmel.

Pályázni 2018. május 6-ig lehet, minimum 8 Mpixeles képekkel, maximum 5 pályaművel (ebből egy sorozat), négy kategóriában:

  • Hat képből álló sorozat
  • Építészeti fotók
  • Genius Loci, a hely szelleme
  • Élet a Campuson/Életteli Campus/Élet az Orczy kertben

További részletek a sajtóközleményben és az alatta található pályázati kiírásban találhatók.

Sajtóközlemény:

Indul a Ludovika Campus fotópályázata
– fotózzuk be Józsefváros modern arcát –

Néhány évvel ezelőtt még nehezünkre esett derűsen végig sétálni Józsefváros utcáin, mára azonban – a Ludovika Campus és az Orczy park teljes felújításának köszönhetően – a környéknek ez a része az egyik legmodernebb, ha úgy tetszik, trendi városrésze lett Budapestnek. Most itt az alkalom, hogy mindezt az amatőr és profi fotósok lencséjén keresztül is megcsodáljuk!

Kétségtelenül igaz, hogy a trendi és a modern szavak hallatán Budapesttel kapcsolatban a nagy többség eddig a Gozsdu udvarra vagy valamelyik gyógyfürdőre gondolt, ám nyugodtan kijelenthető: a helyi lakosok összefogásának is köszönhetően, az elmúlt évek átgondolt és precízen végigvitt munkájának eredményeként immár Józsefvárost is érdemes útba ejteni, akár csak egy séta erejéig.

Az elvégzett munka során megújult a nagy múltú, 70 év alatt méltatlan állapotba került Ludovika főépülete és lovardája. Felépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) korszerű, 10 ezer négyzetméteres oktatási épülete, sőt, új, a nagyközönség számára is nyitott egyetemi sportközpont és uszoda létesült. Mindezeket kiegészítik a szintén újonnan épült, összesen 1200 férőhelyes kollégiumok.

Az Orczy park az évtizedeken keresztül pusztulásra kárhoztatott „zöld” felületből mostanra újjászületett, s egy olyan közparkká vált, amelyben játszótérre vihetjük a gyermekeket, ahol új streetball pályákon kosárlabdázhatunk a barátokkal, családtagokkal, ahol a futókörön átmozgathatjuk magunkat két vizsgatétel között, vagy akár romantikusan ringatózhatunk párunkkal a Csinibaba című filmből ismert csónakázó tavon. Itt valósult meg Budapest első, ingyenesen, a nagyközönség által használható görhoki pályája.

A pályázat célja, hogy a megszülető fotók a korábbi évek építészeti fotópályázataihoz – Duna Aréna, Groupama Aréna vagy Műemlékeink Friss Szemmel – hasonlóan újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újjászületett campusának épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet. Ez a pályázat azoknak szól, akik az épületfotózás mellett az értékmentést, egy városrész újjászületését, életteli egyetemi atmoszférát, a városszövetben élő zöldfelületek csodáját is szeretnék megörökíteni.

A fotópályázatra már most lehet regisztrálni a http://www.ludovikafotopalyazat.hu honlapon, ahonnan a teljes pályázati kiírás is letölthető. A pályaművek beadásának határideje 2018. május 6., a négy kategória legjobb pályázói 250 ezer, a második helyezettek 150 ezer, a harmadik helyen díjazottak 100 ezer forinttal gazdagodnak. A fotózáshoz természetesen különleges épületsétákon is részt lehet venni, melyek során a pályázó fotósok betekintést nyerhetnek a nagyközönség előtt zárva lévő kulisszák mögé is. A pontos időpontokról a pályázók a weboldalon és személyesen is értesülnek e-mail útján.

A nyílt pályázaton négy kategóriában lehet indulni:

  1. Hat képből álló sorozat
  2. Építészeti fotók
  3. Genius Loci, a hely szelleme
  4. Élet a Campuson/Életteli Campus/Élet az Orczy kertben

A pályázat során egy fotós legfeljebb 5 pályaművel indulhat, melyből 1 lehet sorozat.

Egy izgalmas, összetett, Budapesten korábban nem látott egyetem- és városfejlesztés várja, hogy megörökítsék.
Regisztráljanak a honlapon, találkozzunk a fotósétán, és fotózzák le Józsefváros legszebb arcát abból a szögből, ahonnan senki más!

Pályázati kiírás:

LUDOVIKA CAMPUS FOTÓPÁLYÁZAT
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA:
A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1027 Budapest, Horvát utca 12-26.) (továbbiakban: Kiíró)„Ludovika Campus fotópályázat” címmel építészeti fotópályázatot hirdet.

A PÁLYÁZAT CÉLJA:
A pályázat célja az alkotók bemutatkozási lehetősége mellett, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és hozzá tartozó campus épületeit, annak otthont adó parkot és az egyetemi életet újszerű látásmóddal, kreatívan mutassa be. A pályázatra az építészet iránt érdeklődő fotósok azon pályaműveit várjuk, melyek e témához illeszkednek. A képeknek 2018. április 9. és május 5. között, akár a Kiíró által biztosított fotóséták egyike során, akár más alkalommal kell készülniük. A fotósétákon való részvétel ugyanakkor csupán a Kiíró által biztosított lehetőség, amely nem feltétele a pályázaton való indulásnak. A pályaművek kizárólag digitális formában, a http://www.ludovikafotopalyazat.hu URL címen történt regisztrálás után tölthetők fel.

A PÁLYÁZAT FORMÁJA:
Egyfordulós, országos, titkos, on-line pályázat. Nevezési díj nincs.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI, BEKÜLDHETŐ PÁLYAMŰVEK SZÁMA:
A pályázat nyílt, amelyen bárki részt vehet, aki elfogadja a pályázati feltételeket. Négy kategóriában nyújthatók be pályaművek:
1.Hat képből álló sorozat (minden pályázó 1 sorozattal indulhat maximum, melyet feltöltéskor a fájlnévben jelölni szükséges)
2.Építészeti fotók
3.Genius Loci, a hely szelleme
4.Élet a Campuson/Életteli Campus/Élet az Orczy kertben
A pályázaton egy pályázó legfeljebb 5 pályaművel nevezhet, melyből sorozat kategóriában 1 művel lehet indulni. (1 sorozat 1 pályaműnek minősül).

A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS:
A Bíráló Bizottság kizárja mindazokat, akik a pályázati feltételeknek nem tesznek eleget, a formai követelményeket nem teljesítő, illetve a titkosságot megsértő, vagy hiányos pályaműveket. Nem nevezhetők közízlést sértő obszcén képek.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE:
Meghirdetés, regisztráció kezdete: 2018. március 19.
Fotóséták (előzetes e-mail értesítést követően): 2018. április 9. és 2018. április 22. között.
Kérdések határideje: 2018. április 8.
Kérdésekre adott válaszok határideje: 2018. április 15.
Pályaművek beadásának határideje: 2018. május 6.
Bíráló Bizottság munkájának lezárása: 2018. május 15.
Eredményhirdetés, Díjátadó, Kiállítás megnyitó: 2018. május 16. és 2018. június 10. között, a pontos időpontról a pályázat honlapján lehet értesülni.

A Fotóséták, bejárások pontos időpontjáról a pályázati nevezést és regisztrációt követően e-mail útján, illetve a pályázat weboldalán kap minden regisztrált pályázó előzetes értesítést. A fotóséták pontos időpontjai meghatározásának jogát Kiíró fenntartja magának. A fotósétán való részvétel feltétele az előzetes regisztráció. Egy pályázó legfeljebb egy fotósétára jelentkezhet. A fotóséták időpontjait, valamint a jelentkezés elfogadását, illetve a pontos tudnivalókat a kiíró a regisztrált és jelentkezett pályázók számára e-mail útján küldi el, illetve a pályázat weblapján jeleníti meg. A séták száma limitált, a helyeket a szervezők jelentkezési sorrendben töltik fel. Amennyiben egy adott időpont betelt, arra a rendszer további jelentkezéseket már nem fogad el.

A PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA:
A pályázat során a Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt 30 alkotás kerül kiállításra. Mind a négy kategóriában hirdetünk első, második, valamint harmadik díjat. Az így kiválasztott 12 díjazott műből, valamint a Bíráló Bizottság által legmagasabbra értékelt további alkotásokból művészi nyomatokat készítünk, amelyek nyilvános kiállításukat követően, 60 nap után az alkotók tulajdonába kerülnek. Ezen nyomatok alapjául szolgáló pályaművek készítői szintén díjazottnak minősülnek, a pályaművek művészi fotónyomatán kívül oklevélben részesülnek.
Fődíj (mind a négy kategóriában): 250.000.- Ft.
Második díj (mind a négy kategóriában): 150.000.- Ft.
Harmadik díj (mind a négy kategóriában): 100.000.- Ft.

A pályázat végeredménye a díjátadásig nem publikus. Az ünnepélyes díjkiosztó időpontjáról a pályázók elektronikus úton, a nyomtatott sajtó, illetve a pályázat médiapartnerei útján kapnak tájékoztatást.

A díjak az eredményhirdetéssel egybekötött díjkiosztó kiállításon, a további, a Bíráló Bizottság által legjobbnak ítélt oklevélben részesülő, alkotó által készített, ám helyezést nem kapott kép kiállításával egy időben kerülnek kiosztásra.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG:
Elnök:
Dr. Fürjes Balázs kormánybiztos, a pályázat fővédnöke,
Tagok:
Prof., Dr. Patyi András rektor, Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Dr. Schneller Domonkos stratégiai főigazgató, kabinetfőnök, Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja NZrt.
Skardelli György építész
Bujnovszky Tamás fotóművész, épületfotós
Balogh László fotográfus
Kovács Anikó fotográfus

A pályázat fővédnöke:
dr. Fürjes Balázs, Egyes Kiemelt Budapesti Beruházásokért Felelős Kormánybiztos

A pályázat lebonyolítója:
Dankházi Péter
WebDream Magyarország Kft.

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MUNKÁJA, EREDMÉNYHIRDETÉS:
A Bizottság munkája nem nyilvános. A Bíráló Bizottság a pályázatot összegző zárójelentést tesz közzé. A Bíráló Bizottság döntése végleges, a döntés ellen fellebbezni nem lehet. Az eredmények kihirdetésére díjátadón kerül sor, amelyek időpontjáról és helyszínéről a pályázók elektronikus úton, előzetes értesítést kapnak. Az időpont megjelenik a http://www.ludovikafotopalyazat.hu URL címen.
Az eredményhirdetés, díjátadó és a kiállítás helyszíne később kerül megállapításra.

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ ÉS A NEVEZÉSI LAP BESZERZÉSE, REGISZTRÁCIÓ:
A pályázaton a http://www.ludovikafotopalyazat.hu weboldalon kitöltött nevezési lappal (regisztrációval) lehet részt venni. Egy pályázó csak egy nevezési lappal pályázhat. A nevezési lapon a pályázó elfogadja a pályázati feltételeket és ezzel elismeri, hogy a beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírási feltételeknek.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:
A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást (szkennelés) követően a képfájlok a digitális technológiával készült képekkel azonos megítélés alá esnek. Felhívjuk a hagyományos technikát használó pályázók figyelmét, hogy szkenneléskor a kiírásnak megfelelő, nagyméretű, digitális nagyításra alkalmas fájlt állítsanak elő. A képeken utómunka végezhető.
A pályázáshoz minimum 4212 * 2808 pixel felbontású, maximális jpg. tömörítésben (RGB színtérben) elmentett állományt kell feltölteni a pályázati felületre. Minimális elvárás, hogy a digitális állomány legalább 8 Mp-es kamerával készüljön, szkennelt állomány esetében a hosszabbik oldal érje el az 50 cm-t, 360 dpi. felbontás mellett.

A PÁLYÁZATI ANYAGOK BEADÁSA:
A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók a nevezési lap kitöltése, illetve az előzetes regisztráció után tölthetik fel fájljaikat. A regisztráció a http://www.ludovikafotopalyazat.hu oldalon végezhető el. A feltöltő oldalon minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga.
A feltöltött képek annak pályázó általi lezárásáig és beküldéséig módosíthatóak, ám a pályázó által lezárt pályázatok felnyitására nincs mód, mert a Bíráló Bizottság – akár a pályázat vége előtt is – előszűri azokat.
A fájlnév nem tartalmazhat személyes adatot, szerzőre utaló információt. A regisztráció alkalmával minden pályázó egy automatikusan generált kódot kap, amelyet a továbbiakban az általa feltöltött képfájlok neve tartalmaz. Mivel a leadási határidő előtt, az utolsó napokban a feltöltés lelassulhat, ezért kérünk minden pályázót, hogy a feltöltést minél hamarabb kezdje meg.

SZERZŐI JOGOK:
A díjazottak hozzájárulnak ahhoz, hogy fényképeiket a Kiíró kiállításon is bemutassa. A díjazott pályázó lemond a pályamű Kiíró általi felhasználásával kapcsolatos további díjigényéről, valamint díjigény nélkül engedélyezi, hogy a Kiíró a Bíráló Bizottság tagok részére zárt internetes oldalon keresztül a pályázataikat megküldje.

A „Ludovika Campus fotópályázat” építészeti fotópályázat résztvevői a pályaművek beküldésével elfogadják a pályázati feltételeket, valamint hozzájárulnak, hogy a pályaműveket a Kiíró a pályázat archívumában megőrizze. A díjazottak hozzájárulnak, hogy a Kiíró kiállításon, valamint a bemutatott épületekkel, közparkokkal, a Ludovika Campus beruházással, a pályázattal, illetőleg a kiállítással kapcsolatos ismeretterjesztő, marketing illetve egyéb kiadványokban, online és print publikációkban, valamint fentieket népszerűsítő reklámkampány során képeiket – a készítő nevének minden esetben való feltüntetésével egyidejűleg – ám térítésmentesen, korlátozás nélkül felhasználja, valamint ezen jogokat harmadik személy számára átengedje.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataikat Kiíró a pályázat időtartama alatt, valamint azt követő 1 évig kezelje. A személyes adatok kezelése célhoz kötött, azok harmadik személyek számára át nem adhatók, valamint kezelésük megfelel a vonatkozó jogszabályoknak.

Kiírónak jogában áll közzétenni a pályázó vezeték- és keresztnevét, a „Ludovika Campus fotópályázat” pályázatra a pályázó által beküldött, marketing és szerkesztőségi célokra felhasználható fotók mellett.

A pályázó a pályázat benyújtásával kifejezetten kijelenti, elismeri és szavatolja, hogy az általa beküldött kép kizárólag a saját, egyéni eredeti alkotása, semmilyen szerzői jogot, védjegyet, jó erkölcsöt, magán/kiadói vagy egyéb szellemi jogot nem sért bármely szervezet vagy személy kapcsán, valamint hogy harmadik félnek nincs jogi követelése a pályamű kapcsán.

A pályázó a pályázaton való részvétellel vállalja, hogy – a pályázat anonimitásának érdekében – a Bíráló Bizottság munkájának lezárultáig a pályaműveit semmilyen formában nem hozza nyilvánosságra. Ezzel ellenkező magatartás a pályázatból történő azonnali, automatikus kizárást von maga után.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a beadó fotográfust (szerzőt) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Budapest, 2018. január 24.
Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja