Alain LABOILE – La Famille

0

A Budapest FotóFesztivál, a Francia Intézet és a Széphárom Közösségi Tér tisztelettel meghívja Önt 2018. március 23-án 18 órára a Széphárom Közösségi Térbe Alain LABOILE – La Famille című kiállításának megnyitójára, melyre Alain Laboile jelenlétében kerül sor.

Köszöntőt mond:
Pokorni Péter, a Széphárom Közösségi Tér igazgatója
Somosi Rita, a Budapest FotóFesztivál alapítója és kurátora

A kiállítást megnyitja:
Őex. Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete

Helyszín: Széphárom Közösségi Tér
1053 Budapest, Szép utca 1/b.

Alain Laboile francia szobrász, fotográfus, első alkalommal mutatkozik be Magyarországon a Budapest FotóFesztvál és a Francia Intézet együttműködésének köszönhetően. La Famille ( A család) sorozata a hatgyermekes apuka szemszögéből mutatja be saját családjának egyszerre időtlen és idilli hétköznapjait. A fekete-fehér képek atipikus, vidéki életük különböző pillanatait merevíti ki előttünk, a gyermeki lét és szabadság kérdéskörét állítva középpontba.

Az alkotó 2004-ben vett egy digitális kamerát, hogy dokumentálja munkáit egy portfólióhoz, majd hamar a családi életük lett fő ábrázolási témája: a szekrényben elbújó, mosogatóban fürdő, vagy éppen békát fogó, gyakran tetőtől talpig maszatos gyerekei. Képei a gyermeki világ gondtalanságát, átmenetiséget, spontaneitását tükrözik, miközben az elkapott pillanatok intim hangulatukkal megidézik egy letűnt vagy letűnőben lévő kor természetes életszemléletét. A képein keveredik a privát és streetfotó szemlélete, a sorozat ereje a felvételek egyszerre nagyon személyes, mégis egyetemes látásmódjának köszönhető. Alain Laboile nap mint nap fotózza családját, La Famille sorozata életük narratív fotónaplója

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál és a Frankofón Fesztivál együttműködésében valósult meg.
Megtekinthető: 2018. április 28-ig.