Canon: 19 mikronos pixelméretű full-frame CMOS szenzor

0

Mindössze 2,2 Mpixeles (2000×1128 pixeles) az a Canon full-frame (36,48×20,2 mm-es) CMOS szenzor, amelyet a gyártó speciálisan nagy érzékenységet igénylő mozgóképfelvételekhez kínál.

Az óriási, 19 mikronos pixelméretnek köszönhetően (egy átlagos DSLR szenzora 4-6 mikron méretű pixelekből épül fel) a képérzékelő igen nagy érzékenységű, emellett alacsony képzajú. A Full HD felbontású mozgóképrögzítést lehetővé tevő CMOS szenzor szinte teljes sötétségben is képes nagy képfrissítésű felvételek készítésére, ami nem csak a csillagfényes égbolt videózásánál, de a biztonságtechnikában és az automatizálásban is fontos szerepet kaphat. A képérzékelő hagyományos RGB színszűrőn felül RGB+IR színszűrővel is elérhető lesz, emellett monokróm változat is készül belőle.

A korábban már ismertetett 120 Mpixeles és a most látott 2 Mpixeles full-frame szenzoron kívül a Canon egy globálzáras (global shutter) 5 Mpixeles, 1/2,3″ típusú CMOS szenzort is bemutatott, ami 120 kép/mp-es progresszív képkiolvasású módban is működhet.

A szenzorokról bővebb információ a hírünk alatt linkről érhető el.