Csöndesen – Kortárs magyar csendélet

  0

  A Budapest FotóFesztivál, a Kiscelli Múzeum és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programjaként április 6-án nyílik meg a

  Csöndesen
  Kortárs magyar csendélet

  című kiállítás.

  Helyszín: Kiscelli Múzeum
  Budapest, III. ker., Kiscelli u. 108.

  A megnyitó időpontja: 2018. április 6. 18.00

  Köszöntőt mond: Rostás Péter, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettese, a Kiscelli Múzeum igazgatója.

  A kiállítást megnyitja: Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja.

  Kurátorok: Somosi Rita, Szarka Klára.

  Az ünnepélyes megnyitót díjátadó követi.

  A kortárs magyar fotográfia népszerűsítése a Fesztivál számára kiemelten fontos feladat.
  Ennek érdekében évente megrendezésre kerülő Fesztivál Portfolio Review segítségével kapcsoljuk össze a hazai és nemzetközi szakembereket a hazai fotográfusokkal.

  A 2018-as Portfolio Review eredményeként Dobokay Máté kapja a fődíjat: a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében megvalósult BUDAPEST A FIATAL TEHETSÉGEKÉRT PROGRAM KÜLÖNDÍJÁT, amely magában foglal egy díjtárgyat, bruttó 150.000,- Ft pénzjutalmat és egy kiállítási lehetőséget a Budapest Projekt Galériában.

  A díjat a Csöndesen kiállítás ünnepélyes megnyitója keretében a Budapest FotóFesztivál fővédnöke, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes adja át.

  A Fidelio FORTISSIOMO díjat, amely szintén ez alkalommal kerül átadásra Lázár Dóri kapja, a PHOTON Valencia Festival pedig Polgár Andrást és Lázár Dórit tartotta érdemesnek arra, hogy 2019-ben bemutassa munkáikat Valenciában.

  A kiállítás április 7-től június 24-ig látogatható,
  hétfő kivételével naponta 10.00-18.00 között (ünnepnapokon zárva).