Részletes adatok az új Laowa objektívekről

0

A Laowa objektíveket fejlesztő és gyártó Venus Optics az év közepén dobja piacra új objektívjeit, amelyek között egy középformátumra, kettő full-frame szenzorhoz és egy mikro NégyHarmadra készült.

A Fujifilm középformátumú GFX rendszeréhez a Venus Optics az eddigi legnagyobb látószögű objektívet kínálja, jelesül egy 17 mm-es gyújtótávolságú modellt, amely f/4 fényerejű. A 115 fokos látószöget adó objektív 20 cm-es közelponttal rendelkezik, maximális nagyítási faktora 0,28×-es.

A Leica képkockával megegyező méretű DSLR és MILC gépekhez készül a Laowa 100mm f/2,8 2:1 Ultra-Macro APO, amely 2:1 leképezési arányra képes, 25 cm-es tárgytávolságnál. A végtelen fókuszt is kínáló objektív Canon EF, Nikon F, Pentax K és Sony FE bajonettel lesz elérhető.

Szintén Leica képkockára rajzol, de csak Sony FE bajonettel lesz megvásárolható a Laowa 10-18mm f/4,5-5,6 ultranagy látószögű zoomja, amely a legnagyobb, 130-108° látószöget kínálja a Sony full-frame MILC rendszeréhez. Szűrőket az extrém nagylátószög miatt nem az elülső lencsetag elé, hanem itt hátulra tudunk helyezni.

Mikro NégyHarmad rendszerű MILC-ekhez ajánlja Laowa 4mm f/2,8 halszemét a Venus Optics, amely körkörs halszemként használható, s 210 fokos látószöget nyújt.

További részletek a specifikációs táblázatban találhatók.