Elképesztően jól dolgozik az nVidia tartalomkitöltő algoritmusa

0

Aki sokat dolgozik Photoshopban, vagy csak figyelmesen követi a híreinket és érdekli a digitális képfeldolgozás is, biztosan emlékszik még arra, amikor az Adobe a Photoshop CS5-ben bevezette a tartalomfüggő képkitöltést (content-aware fill), amelyet persze úgy demóztak, mint valami mindenható mesterséges intelligenciát.
Aki használja is ezt a funkciót az biztosan nem így gondolja, ugyanis nagyon sokszor nem úgy működik az algoritmus, ahogy az ember várná, még a legegyértelműbb helyzetekben is hülyeségekkel képes kitölteni az üres területet (pl. falon lévő, leretusálandó tábla helyére egy távol lévő ablak sarkát rakja).

Az nVidia nemrég mutatta Deep Fill eljárását, amely a grafikus kártyáiról híres óriás egyik új fejlesztése. A demó szerint nagyságrendekkel jobban dolgozik, mint az Adobe motorja, ráadásul mivel a rendszer öntanuló, így várhatóan az idő előrehaladtával egyre okosabb és ügyesebb lesz.

A lenti képen bal oldalt a direkt elrontott kép látható, mellette jobbról az Adobe Content-Aware fill utáni állapot, ettől jobbra az nVidia Deep Fill algoritmusa által kiköpött kép, míg a jobb oszlopban az eredeti fotó, amelyből az elrontott képet készítették: