Canon EOS 70D Err70 és Err80 hibák

0

Ritka hibát ismert el a Canon, amely az EOS 70D tükörreflexes fényképezőgépeket érinti. A nyomtatott áramköri csatlakozások vélhető kontaktushibájából adódóan Err70 vagy Err80 felirat jelenhet meg a gép hátsó LCD-jén, illetve státusz kijelzőjén, amely legrosszabb esetben a gép ki-bekapcsolása után sem szűnik meg (sőt, bekapcsolni sem lehet a gépet).

Az érintett hiba a 00-22 között kezdődő sorozatszámú modelleket érinti.

A Canon ezen hibával rendelkező, fenti sorozatszámmal kezdődő EOS 70D vázait térítésmentesen javítja.

Sajtóközlemény:

Köszönjük, hogy Canon terméket használ.

Az alábbiakban leírt hiba miatt elnézést kérünk minden érintett felhasználótól az esetlegesen okozott kellemetlenségekért. Sokra becsüljük vásárlóink belénk fektetett bizalmát, és elkötelezettek vagyunk termékeink minőségének folyamatos fejlesztése, valamint az iparágvezető szolgáltatások és támogatás biztosítása mellett.

Bizonyos EOS 70D digitális SLR fényképezőgépek esetében ritkán, de előfordulhat, hogy a 70-es vagy 80-as hibakód ismételten felmerül. A hibák az elektromos nyomtatott áramköri lap szerkezetéből adódó belső kommunikációs hibából erednek. Amennyiben a fényképezőgépet továbbra is használják, a készülék elérheti azt az állapotot, amelyben nem lehet bekapcsolni. Ez a hibajelenség legtöbb esetben a fényképezőgép magas belső hőmérséklet melletti folytonos használatából (például hosszabb időtartamú videofelvétel-készítés) kifolyólag lép fel.

A fényképezőgép hátsó részén lévő LCD-kijelzőn, vagy a tetején lévő LCD-panelon az „Err 70” vagy az „Err 80” hibakód jelenik meg.

<Mintakép – az LCD-kijelzőn megjelenő Err 70 hibakód> <Mintakép – az LCD-panelon megjelenő Err 80 hibakód>
70-es hibakód 80-as hibakód

A 70-es és 80-as hibakódnak vannak olyan ritka előfordulásai is,amelyeket követően a kamerafunkciók helyreállíthatók a készülék újraindításával, vagy az akkumulátor ki-, majd visszahelyezésével. Az itt tárgyalt hibajelenség a 70-es vagy 80-as hibakód gyakori előfordulásához kapcsolódik.

A hibajelenség csak azokat a fényképezőgépeket érinti, amelyek sorozatszámának első két számjegye a „00” és „22” közötti számtartományban van.

70-es hibakód

A 70-es vagy 80-as hibakódot ismételten produkáló, és a fent említett számtartományon belüli sorozatszámmal rendelkező fényképezőgépeket díjmentesen megvizsgáljuk és szervizeljük. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden egyéb probléma kivizsgálását és javítását szabványos szervizmunkálatnak tekintjük.

Amennyiben kérelmet szeretne benyújtani a díjmentes vizsgálatra/javításra vonatkozóan, adja le készüléke fényképezőgépvázát felhelyezett vázsapkával együtt egy Canon szervizközpontban.

További tájékoztatásért forduljon hozzánk.