Nikon Coolpix P1000

0

Nagy fényerejű, kompakt fényképezőgépen soha nem látott 125× zoomátfogású objektívvel felszerelt fényképezőgépet mutatott be a nagy zoomos gépek kedvelőinek a Nikon. A Coolpix P1000 néven boltokba kerülő fényképezőgép a nagy látószögnél elérhető 24 mm mellett tele állásban hihetetlen 3000 mm-es gyújtótávolságot kínál, miközben az objektív fényereje az F2.8 és F8 tartományban mozog. A képalkotást a korábban megjelent Coolpix P900-hoz hasonlóan ebben a fényképezőgépben is egy 16 megapixeles 1/2,3″-es szenzor biztosítja ISO 100 és ISO 6400 közötti érzékenységgel.

Akinek nem lenne elegendő a 3000 mm-es gyújtótávolság által kínált nagyítás, az a Dynamic Fine Zoom funkció segítségével duplázhatja a nagyítást 6000 mm-es gyújtótávolságnak megfelelő képkivágáshoz. A digitális zoom használatával ráadásul még ez is duplázható, így a minőség romlásának bevállalásával akár az 12.000 mm-es gyújtótávolság is imitálható.

A Nikon Coolpix P1000 legfőbb jellemzői:

 • 125× optikai zoom (24-3000 mm), Dynamic Fine Zoom (kiterjesztés 6000 mm-re)
 • F2.8-F8 fényerő
 • 16 megapixel, 1/2,3″ BSI-CMOS szenzor
 • ISO 100-6400 érzékenység
 • Optikai képstabilizátor
 • RAW formátum támogatása
 • Kézi élességállítási lehetőség
 • Kihajtható és elforgatható 921.000 képpontos LCD
 • 99%-os lefedettséget biztosító 2.359.000 képpontos elektronikus kereső
 • 7 kép/mp-es sorozat képesség
 • 4k/UHD videó támogatás

Sajtóközlemény:

BEMUTATJUK A FÉNYKÉPEZŐGÉPET, AMELY TÁVCSŐNEK ÉRZI MAGÁT.
EZ A COOLPIX P1000 MEGAZOOM

Hollandia, Amszterdam, 2018. július 10. A Nikon bemutatja a vadonatúj COOLPIX P1000 gépet – a világ egyetlen olyan kompakt fényképezőgépét, amely 125-szörös optikai zoommal rendelkezik.¹ A Hold felszínétől a vadvilágig és a távoli repülőgépekig olyasmiket örökíthetnek meg a felhasználók, amelyek eddig elérhetetlenek voltak.

Ezzel a rendkívüli, 16 MP-es felbontású fényképezőgéppel gyerekjáték csodás fényképeket és videókat készíteni. A 125-szörös optikai zoom a világ legnagyobb, 24–3000 mm-es zoomtartományát kínálja.¹,² A 250-szeres Dynamic Fine Zoom funkció digitálisan kiterjeszti a zoomtartomány felső határát – egészen a szinte hihetetlen 6000 mm-es értékig.2,3 Ez a zoomteljesítmény még a hold krátereinek megörökítéséhez is elegendő.

A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív gyenge fényviszonyok mellett is kiválóan teljesít. A Nikon fejlett objektívtechnológiája minimálisra csökkenti a torzítást, így még ultranagy telefotós gyújtótávolsággal fotózva is rendkívül éles képek készíthetők. A RAW-támogatás lehetővé teszi a fotósok számára, hogy tömörítetlen képfájlokat mentsenek, és exportálják őket a kedvenc feldolgozó- és szerkesztőprogramjukba. A filmezés rajongói szuper-teleobjektíves 4K-/UHD-videókat készíthetnek, ez pedig tökéletes a távoli vadfotózáshoz, amikor az állatokat természetes élőhelyükön szeretnénk megörökíteni.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Akár a szuperholdat szeretnénk fotózni, akár a fészküket elhagyó madárfiókákat, a COOLPIX P1000 tökéletes választás. A hihetetlenül tág, nagy látószög és szupertelefotó között állítható tartománynak köszönhetően a teljes jelenet éppúgy megörökíthető, mint a legapróbb részletek. Ez a kompakt megazoom fényképezőgép ráadásul kevesebbet nyom, mint egy szupertelefotó-objektívvel felszerelt DSLR-fényképezőgép súlyának egynegyede, így nagyszerű társ a túrázáshoz és az utazáshoz.”

Főbb jellemzők

Ultranagy zoom. Többé a csillagos ég sem jelent határt. Fényképkészítés 125-szörös optikai zoommal (24–3000 mm) és 250-szeres Dynamic Fine Zoommal (6000 mm).²,³

Lélegzetelállító képek. A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív, a 16 MP-es érzékelő, az EXPEED képfeldolgozó rendszer, valamint a RAW-támogatás rendkívül éles képek készítését teszi lehetővé.

Szupertelefotós 4K-filmek. Könnyedén készíthetők 30p sebességű 4K-/UHD-felvételek, a Full HD-videók (1080p) pedig akár 60p képkockasebességgel is rögzíthetők. A videókhoz ráadásul sztereó hang is rögzíthető, és a HDMI-kimenet tiszta hangzásának minden előnye is rendelkezésre áll.

Bemozdulásmentes képek. A Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását, így élesebb képek és videók születhetnek. Az aktív módú rázkódáscsökkentési funkciónak köszönhetően stabilabb a kereső és a monitor képe.

Minden szögből tökéletes. A nagy fényerejű, 3,2 hüvelykes, 921 ezer képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.

Könnyed zoomvezérlés. A nagy méretű markolat és az oldalsó zoomvezérlés megkönnyíti a kezelést. A zoom-visszaállító gomb azonnal visszaállítja az objektívet a szupertelefotó állásból a szélesebb látószögbe, így könnyen megtalálhatók azok a témák, amelyek a képen kívülre kerültek.

Tökéletes eredmények. A RAW-támogatás lehetővé teszi a tömörítetlen képfájlok mentését, majd feldolgozó- és szerkesztőprogramokba exportálását.

Ossza meg a csodát. A SnapBridge-csatlakozással a fényképek már fotózás közben szinkronizálhatók az okoseszközökkel. A SnapBridge segítségével az okoseszközök távvezérlőként is használhatók.

Lábjegyzetek

 1. 2018. július 10-i állapot
 2. 35 mm-es formátumban kifejezett egyenérték
 3. A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámításakor az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét vettük figyelembe.

SnapBridge-kompatibilitás

A SnapBridge funkció fényképezőgépen történő használata előtt a kompatibilis okoseszközre telepíteni kell a Nikon SnapBridge alkalmazást.
A Nikon díjnyertes termékeivel kapcsolatos bővebb tájékoztatást a www.europe-nikon.com weboldalon olvashat.