Új Nikon firmware-ek Nikkor Z objektívekhez és a P1000-hez

0

A Nikon három termékéhez készített új firmware-t, ezek közül kettő Nikkor Z objektív, egy pedig az ultrazoom Coolpix P1000 fényképezőgép.

A Nikon Coolpix P1000 Ver.1.6-os verziójú firmware-ében újra érvénybe lépett az alábbi hibajavító megoldás, amelyet a Ver.1.3-as firmware-verzió vezetett be, de a Ver.1.4-es és későbbi verziókban már nem szerepelt:

  • megoldották azt a problémát, amelynek következtében a Sorozatfelvétel N vagy a Sorozatfelvétel A beállítással 3200 vagy 6400 ISO érzékenység értékkel P, S, A és M módban készített képek a felvételi mód kijelzőn megjelenő érték helyett ISO 1600 beállítással kerültek rögzítésre.

A Nikkor Z 24-120mm f/4 S és a Nikkor Z 100-400mm f/4,5-5,6 VR S objektívhez készült Ver.1.10-es firmware-ek az alábbi változásokat hozzák:

  • Az objektív a Nem lineáris funkció mellett mostantól támogatja az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ Élességá. gyűrű forgat. tartománya * menüpontjának beállításait. Amennyiben a lineáris beállítás kiválasztása esetén kézi élességállítási módban a felhasználó a kiválasztott mértékben elforgatja az élességállító gyűrűt, a gyűrű forgatási sebességétől függetlenül az objektív a minimális fókusztávolságról végtelenre vált.
  • Támogatottá vált az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ Élességá./vez.gyűrű funkc. megcser. * funkciója.
    * 2022. áprilisi állás szerint a következő fényképezőgépek támogatják ezeket a funkciókat: a Z 9 modell (a „C” firmware 2.00-ás verziójától), valamint a Z 7II és a Z 6II modell (a „C” firmware 1.40-es verziójától).

A beágyazott szoftverek frissítéséhez szükséges fájlok elérhetők a Nikon Letöltési Központjában, linkeket hírünk alatt közlünk.