Sony gépekhez: CFexpress Type A kártya a Lexar kínálatában

0

A NAB Show egyik látogatója, bizonyos PowersImagery fotózta le a Lexar standján a kiállított termékeket, amelynek érdekessége, hogy a gyártó kínálatában eddig a CFexpress kártyák közül csak a nagyobb méretű Type B szerepelt. A képen (bal oldalon) azonban jól látható a 320 GB-os Type A kártya is, amit eddig nem kínált a Lexar.

A Type A kártyák méretükben kisebbek, mint a Type B-k, előbbiek elsősorban a Sony profi fényképezőgépeiben használhatók. A Type A és Type B közötti különbség még a kommunikációs felület sávszélessége, amely a Type B esetében akár 2000 MB/s elméleti, a jelenlegi kártyáknál 1600-1750 MB/S írási sebességet tesz lehetővé, míg a Type A kártyák 1000 MB/s-ban maximalizáltak. Más kérdés, hogy a jelenlegi fényképezőgépek egyike sem képes 450-500 MB/s írási sebességnél magasabb elérésére, hiszen a processzorteljesítmény korlátozott.

A kiállított termék érdekessége, hogy a gyártó jelenleg nem listáz CFexpress Type A kártyát a termékei között, azaz könnyen lehet, hogy ez még csak egy makett és a működő termék piacra kerülése pár hónap múlva várható.