Hivatalos: Full frame MILC-et fejleszt a Nikon

0

Pletykák és vágyak szintjén már nagyon rég lóg a levegőben, hogy a korábbi kis szenzoros MILC fényképezőgépeket és a sikeres DSLR vonalat a Nikon kiegészíti egy komolyabb tükör nélküli kategóriával, de eddig a japán gyártó inkább hárított vagy ködösített. Ma hajnalban azonban bejelentették, hogy folyamatban van egy full frame szenzoros (Nikon nyelven FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgép fejlesztése. Az új MILC-ről annyi tudható, hogy egy teljesen új bajonettel várja majd az objektíveket, de elérhető lesz egy adapter is, amivel a fotósok a már meglévő F-bajonettes Nikkor objektívjeiket is használhatják majd az új vázon. Természetesen az eddigi objektív termékvonalat az új bajonetthez, illetve rendszerhez illeszkedő új objektívekkel egészítik ki, amelyek fejlesztése a közlemény szerint szintén folyamatban van.

Az új Nikon MILC nevéről, megjelenésének időpontjáról és a várható árakról természetesen a közlemény nem beszél, azt viszont kihangsúlyozza, hogy az új termékvonal mellett a cég nem áll le a népszerű és sikeres tükörreflexes termékvonal fejlesztésével sem.

Sajtóközlemény

Következő generációs, FX-formátumú, tükör nélküli fényképezőgépet és NIKKOR objektíveket fejlesztünk ki – új bajonettel –, amelyek az optikai teljesítmény egy új dimenzióját nyitják meg

Amszterdam, Hollandia, 2018. július 25.: A Nikon örömmel jelenti be, hogy új, FX-formátumú, teljes képes, tükör nélküli Nikon fényképezőgépet és NIKKOR objektíveket fejleszt ki, amelyhez új bajonettet is biztosítunk.

A fejlesztés alatt álló tükör nélküli fényképezőgép és NIKKOR objektívek az optikai teljesítmény egy új dimenzióját nyitják meg, továbbá új bajonettet is biztosítunk hozzájuk. A tükör nélküli fényképezőgép a Nikon százéves örökségéből, illetve a kiváló képfeldolgozási technológiából eredő speciális optikai és gyártási szakértelmének eredménye. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult továbbá a Nikon digitális SLR fényképezőgépeinek kifejlesztése során felhalmozott szakértelem is.

Az új, tükör nélküli fényképezőgéppel és a NIKKOR objektívekkel az a célunk, hogy a fényképészek számára lehetővé tegyük a lehető legrészletgazdagabb és legélénkebb fényképek elkészítését.

Továbbá az új, tükör nélküli fényképezőgéphez új bajonett adaptert is kifejlesztünk. Ez a Nikon digitális SLR rendszerébe tartozó, F-bajonettes NIKKOR objektívekkel használható majd, és új lehetőségeket nyit meg a fényképészek előtt.

A Nikon az új tükör nélküli fényképezőgéppel, illetve a Nikon digitális SLR fényképezőgépei fejlesztésének folytatásával továbbra is megtartja piacelső pozícióját a képalkotás terén, biztosítva ügyfelei számára mindkét rendszer egyedi előnyeit.

A termékkel kapcsolatos speciális képalkotási tartalmat az alábbi URL-címen tekintheti meg. Látogasson vissza rendszeresen, és tekintse meg az új tartalmakat.

https://www.nikon.hu/hu_HU/products/category_pages/digital_cameras/coming_soon.page

Az olyan részletek, mint a megjelenési dátum és a javasolt kereskedelmi ár későbbi időpontban lesznek elérhetők.