Hiszed, vagy nem? Nikon Z6 és Z-Noct-Nikkor 58mm f/0,95

0

Már biztosan tudjuk, hogy a Nikon augusztus 23-án bejelenti full-frame szenzoros MILC sorozatát, illetve annak első vázát. Ezt már maga a Nikon is beharangozta és még húzza is a harangot saját weboldalán, hiszen újabb és újabb kedvcsináló videókat tölt fel.

A legújabb pletykák szerint két Nikon full-frame MILC is érkezik, a 24 Mpixeles Nikon Z6 és a 45 Mpixeles Nikon Z7.

A gépről kiszivárgott (?) termékfotót is láthatunk. Noha a gép elejét bemutató kép nagyon hasonlít a Nikon legutóbbi, a vázat bemutató kedvcsináló videójában láthatónak, a hátulsó részt mutató fotó több, mint gyanús. A két oldalon lévő nyakpántot fogó rész, a bal oldali módtárcsa minősége elég gyatra a képen, mint ha erősen zajos képből lett volna erős zajszűrés után, jó nagy JPEG tömörítéssel kinyomva, ezzel szemben a kezelőszervek igencsak élesek és részletgazdagok. Egyébként az a kék színű, lejátszás gomb is elég gyanús, ezt a színt ugyanis a Canon alkalmazza leginkább, a Nikonnál nem színes a lejátszás mód gombja. De Disp gombot sem használt még a Nikon a DSLR-jein, inkább az i, illetve info feliratokat alkalmazzák (bár tény, ez utóbbi még nem kizáró ok). Az előbbiek alapján viszont feltételezhető, hogy ez csupán montázs. De majd kiderül…

Frissítés (08.14. 11:45): Mint kiderült, a hátlapi kép valóban egy elképzelés csupán.

A hozzá való objektíveket Z-Nikkornak nevezik majd, amelyből első körben hármat jelentenek majd be: egy 24-70mm f/4 egy 50mm f/1,8 és egy nagy látószögű modellt (24mm f/1,8 vagy 28mm f/1,8 vagy 35mm f/1,8). Később érkezik majd egy Nikon Z-Noct-Nikkor 58mm f/0,95 objektív is. A Nikon egyébként a felső kategóriás fix objektívekre koncentrál majd új MILC szériájánál (ebből éppenséggel kicsit kilóg az f/4 fényerejű 24-70-es…).

Mindez egyelőre csak pletyka, így nem biztos, hogy igaz, de ugyanettől a forrásból azt is láttuk, hogy a következő videójában (vagy a bejelentéskor) kihangsúlyozza majd a bajonett belső átmérőjének előnyeit.