Sony Cyber-shot DSX-HX95 és HX99

0

Bár a kompakt fényképezőgépek piaci szegmense évről évre komolyan zsugorodik, sok gyártó még ma is kitart a kompakt fényképezőgépek mellett, ezek közé sorolhatjuk a Sony-t is, hiszen ma két új kompakt gépet is bejelentett. Ráadásul nem is a prémium, nagy szenzoros szegmensben, amelyek valamennyire húzóterméknek tekinthetők, hanem a kis szenzoros, nagy zoomátfogású kategóriában.

A 3 éves DSC-HX90 frissítéseként felfogható új DSC-HX95 és DSC-HX99 modellek ugyanazt az 1/2,3″ típusú CMOS szenzort használják, mint elődjük, azaz a teljes pixelszám 21,1 Mpixel, amelyből 18,2 Mpixelt használ fel a gép képalkotásra. Az objektív is változatlan, a ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm (kisfilmes formátumba átváltva) fényereje f/3,5-6,4.

Szintén maradt a felpattintható OLED elektronikus kereső is, amelynek felbontása 638 ezer képpont.

Újdonság viszont a RAW formátum támogatása, valamint a DSC-HX99 modellnél az, hogy a hátsó LCD érintésérzékeny, amelyen a fókusz terület is kiválasztható. Emellett a korábbi modell max. Full HF felbontása helyett az új gépekkel már Ultra HD felvételek is készíthetők. A felvételek készítését élkiemelés és zebraminta is segíti, a szelfik szerelmesei pedig az önarckép időzítő segítségével tudnak könnyebben fotózni.

A Sony Cyber-shot DSC-HX90 és HX-99 főbb tulajdonságai:

 • 21 millió teljes pixelszámú, 18,2 Mpixeles effektív felbontású, 1/2,3″ BSI-CMOS szenzor
 • BIONZ X processzor
 • 24-720mm ekv. gyújtótávolságú, f/3,5-6,4 fényerejű, 30×-os zoomobjektív
 • 5 tengelyes optikai stabilizátor
 • ISO80-3200 érzékenység (1 Fé lépésköz), kiterjeszthető ISO12800-ig
 • Manuális expozíciós beállítások (rekesz, záridő)
 • Ultra HD videó (XAVC S), 24 vagy 25 vagy 30 fps sebességgel
 • Nagy képfrissítési sebességű videofelvétel (HD, 120 kép/mp)
 • RAW formátum támogatása
 • 10 kép/mp sorozat sebesség
 • Felpattintható OLED EVF
 • 180 fokban felhajtható hátsó LCD, 3″-os mérettel, 921 ezer képponttal és érintésérzékeny felülettel (utóbbi csak a DSC-HX99 modellen)
 • Felnyitható beépített vaku
 • Lítium-ion akkumulátor (360 kép egy töltéssel)
 • SD és Memory Stick Duo kártyafoglalat
 • Wi-Fi és NFC

Sajtóközlemény:

A Sony bejelentette a világ legkisebb kompakt fényképezőgépét széles zoomtartománnyal, 4K videós képességekkel és fejlett képfeldolgozó processzorral

 • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoom és kiváló képminőségű lencse egy kompakt vázban
 • Lenyűgöző 4K felbontású videofelvétel teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül
 • A lenyűgöző állóképekről a BIONZ X™ képfeldolgozó processzor és a beépített front-end LSI jelfeldolgozó egység gondoskodik
 • Bármilyen körülményhez illő kezelői és felvételi képességek, köztük az Eye AF, elektromos képkereső, irányítógyűrű , érintő fókusz/érintő exponálás és elforgatható LCD kijelző

A Sony bemutatta a Cyber-shot® magas zoomtartományú kompakt fényképezőgép termékcsalád legújabb tagjait, a DSC-HX99-et és a DSC-HX95-et.

A HX99 és a HX95 ideális választás lehet azoknak a felhasználóknak, akik olyan fényképezőgépre vágynak, amelyet bármikor, bárhová magukkal vihetnek. Az új modellek a világ legkisebb vázával rendelkeznek, amelybe a Sony mérnökei egy 24mmi-720mmi széles szuper telefotó zoomobjektívet építettek. A lenyűgöző 4Kii videofelvételi mód mellett mindkét modell tartalmaz egy BIONZ X képfeldolgozó processzort és egy front-end LSI jelfeldolgozót, amelyek akár 10 fps sebességű gyors sorozatfelvételt tesznek lehetővé 155 kép felső határú pufferrel. Mindemellett mindkét modell 0,09 másodperces autofókusz sebességre képes. Az elődökhöz képest a két új modell az alábbi hasznos funkciókkal bővült: Eye AF, RAW formátum, érintéses fókusz/érintéses exponálás (csak a DSC-HX99 fényképezőgépen), valamint helyadatgyűjtés Bluetooth® kapcsolaton keresztül.

ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm nagyítású zoommal és kiváló képminőségű lencsével
A HX99 és a HX95 fényképezőgépek széles zoomtartományra képesek ezért ideálisak lehetnek az utazások, valamint a mindennapi élet megörökítésére. A képstabilizálásról az Optical SteadyShot™ gondoskodik, amely hatékonyan semlegesíti a kézi- vagy telefotó-fotózáskor létrejövő elmosódásokat. A Zoom Asszisztens funkció szabályozza az ideiglenes kizoomolást, ezáltal a felhasználó előtt szélesebb területen jelennek meg a témák a telefotó tartományban is.

Kiváló teljesítmény kompakt házban
A HX99 és a HX95 teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül rögzíti a lenyűgöző 4K videókat, így azokban nem csak a legfinomabb részletek is pontosan kivehetők lesznek, de jelentősen csökken a mintavételezési hibák és a pixelezettség esélye is. Az új modellek a gyorsan mozgó tárgyakat is HD formátumban, akár 100 fps sebességgel képesek rögzíteni, amelyekből egy magával ragadó, lassított sorozatfelvétel készíthető az utómunka során.

A fotósoknak egy megbízható és gyors fényképezőgépre van szükségük, ha a tökéletes felvételre törekszenek. Erről gondoskodik a gyors és intelligens AF, amely csupán 0,09 másodpercvi alatt megtalálja a tökéletes fókuszt, valamint a fejlett BIONZ X képfeldolgozó processzor . A front-end LSI-vel is felszerelt HX99 és a HX95 gyors sorozatfelvételi módja elérheti akár a 10 képkocka/másodperc sebességet (a puffer korlát elérheti akár a 155 felvételt)v. Az új modellek többek között megörökölték az α™ sorozatban is megtalálható, a fotósok által közkedvelt Eye AF technológiát, akik pedig képszerkesztő szoftverrel szeretnék módosítani felvételeiken, azok RAW formátumban is rögzíthetik témáikat. Aggódik az alacsony fényerő okozta esetleges képminőség romlás miatt? A maximum ISO6400 beállításnak köszönhetően kevés fény mellett is kitűnő felvételeket készíthet.

Felhasználóbarát kezelőfelület
A felhasználók visszajelzéseinek eleget téve a Sony a HX90 sorozat esetében is lehetővé tette az érintő fókusz és az érintő exponálás funkciókat, amelyekkel csupán egy érintéssel elérhető a megfelelő fókusz és képrögzítés. A Touch Pad segítségével könnyedén kiválaszthatók a fókuszpontok az OLED Tru-Finder™ fókuszkereső használata közben is. A HX99 irányítógyűrűjével a beállítások nem csak könnyedén testreszabhatók, de olyan funkciók is gyorsan elérhetővé válnak, mint a manuális fókusz vagy a zoomléptetés. A My Menu segítségével a HX99 és a HX95 képes megjeleníteni a legutóbb használt funkciókat, amelyeket akár más, személyre szabott menükhöz is hozzáadhat.

A 180 fokban elforgatható LCD kijelzőnek, valamint a magabiztos fogást és nagyobb stabilitást biztosító markolatnakx köszönhetően könnyedén készíthet szelfit vagy csoportképeket. Bluetooth® kapcsolaton keresztül elérhető a földrajzi adatok begyűjtése funkció is, amely rögzíti az aktuális helyadatokat a csatlakoztatott mobileszközről vii, valamint a Proxy adatátvitel segítségével gyorsan továbbíthatja azokat okostelefonjára, vagy feltöltheti a felhőbe.

Az új Sony Cyber-shot HX99 és HX95 2018 októberétől kapható Európában.