Szeptember 25-én jön a Panasonic full-frame MILC-e?

0

Nem kevesebbet állít a 43rumors weboldala, mint hogy a Photokina nyitásának napján, azaz szeptember 25-én óriási bejelentést tesz a Panasonic: bejelenti első full-frame szenzoros MILC gépét. Teszi mindezt FT5 besorolással, azaz tuti biztos jelzéssel.

Elviekben nem kizárt, hogy a Panasonic tényleg belépjen a full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépek világába, hiszen a Leicával ápolt jó kapcsolata révén könnyen juthat full-frame objektívekhez. Innen nézve elképzelhető az is, hogy a Leica már létező SL bajonettjét és SL objektívjeit használja majd a Panasonic MILC is (gyakorlatilag az SL rendszer részét képezve). Más kérdés, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a Panasonic MILC váz hiába lenne 3000 dollár alatt (ha alatta lenne), a hozzá való objektívek aranyárban lennének – ismerve a Leica SL objektívek borsos árát.

Az mindenesetre tény, hogy noha a profi videós szegmenst könnyen megfogja a Panasonic a fejlett MILC-eivel, a profi fotósok igényeit nem elégítik ki a mikro NégyHarmados MILC-ek, így logikus lépés lenne a Panasonic részéről, hogy őket is megcélozza.

A bejelentés valószínűleg egyelőre csak a gép fejlesztéséről adna csak hírt, a végleges specifikációk és a piaci bevezetésre jövő évben számíthatunk.

Mindenesetre mi kint leszünk a Photokinán, így első kézből tájékoztathatjuk Olvasóinkat a friss információkról, illetve ha lesz kiállítva mock-up példány, azt is meg tudjuk majd mutatni.