Újabb fotó a közelgő 24mm-es Sony G Master objektívről

0

Az nem meglepő, hogy egyes gyártók bejelentés előtt álló termékei már tesztelés alatt állnak, hiszen sok esetben a cég nagykövetei kapják azt a lehetőséget, hogy a világon elsőként próbálhassák ki a publikusan még nem ismertetett, nem bemutatott termékeket. Ilyenkor még van lehetősége a gyártónak kisebb finomhangolások elvégzésére a visszajelzések alapján, így ez a gyártónak is hasznos.

Valószínűleg azzal a Sony is tisztában van, hogy a fotósok egy része annyira lelkes, amikor egy különleges darabot kaphat készhez és büszkesége is nagyobb az önmegtartóztatásánál, hogy óhatatlanul kiszivároghat néhány információ a bejelentés előtt álló termékről. Ez azonban minden bizonnyal egyáltalán nem zavarja őket (csak az újságíróktól félnek, mint a tűztől 😀 ).

Pár napja már láthattunk egy (elég gyenge minőségű) képet a full-frame szenzoros Sony MILC-ekre szánt 24mm f/1,4 GM objektívről, most azonban egy sokkal jobb minőségű képen láthatjuk viszont az új nagylátószögű, nagy fényerejű G Master modellt, amelyről az is kiderül, hogy 24 cm-es közelpontja lesz és 67 mm-es menetátmérővel rendelkezik majd. Fókuszgyűrűjén kívül egy rekeszgyűrűvel is rendelkezik, illetve a vázról programozható funkciójú gomb sem marad le róla.

Bár első körben azt írtuk, hogy nem a Photokinára érkezik ez az objektív, mivel nem lesz a Sonynak a keddi sajtótájékoztatón új termék bemutatása, az még nincs kizárva, hogy a Photokina előtt jelenjen meg az új objektívét, akár még ma.

Meglátjuk…