Sony sajtótájékoztató (videóval)

    0

    A Photokina 2018 keddi sajtónapját a Sony sajtótájékoztatója indította, amely ugyan nem kínált új termék bejelentését, ugyanakkor érdekes információkkal kecsegtetett a Sony stratégiájával kapcsolatban.

    A sajtótájékoztató első részében a full-frame szenzoros tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek (MILC) fejlődéséről volt szó, a kezdetektől elért eredményekről egészen a legújabb fejlesztésekig.

    Szó esett arról is, hogy a sikeres fejlesztésekben nagy jelentősége van, hogy az objektívek lencséit, a képérzékelő szenzorokat, valamint a képfeldolgozó processzorokat is házon belül tudják tervezni és gyártani is.

    A fényképezőgépek fejlődésén túl hangúlyozták, hogy ezzel szinkronban az objektíveknek is fejlődniük kell.

    Érdekes fricskát is láthattunk a Nikon Z-re, amikor feltette a kérdést az előadó: vajon szükség van nagy bajonettre a nagy fényerő elérésére? A válasz a Sony szerint „nem”. Erre példaként a 400mm f/2,8 objektívet hozta. És persze megmutatták a múlt héten bejelentett Sony FE 24mm f/1,4 GM objektívet is.

    Az bőséges objektívválaszték számszerűsítés közben a full-frame és APS-C szenzoros MILC-eket említették, külön kiemelve, hogy mindehhez egyetlen bajonettet használnak. El kell ismerni, ügyes lépés volt a Sony-tól, amikor az APS-C szenzoros Alpha MILC-eket olyan E bajonettel látta el, amely alkalmas a full-frame szenzor kiszolgálására is.

    Szó esett a szemérzékeléses autofókusz hatékonyságáról is, amelyre konkrét példát is mutattak. És ez még csak a kezdet, a jövőben még gyorsabb és még intelligensebb fókuszmegoldásokat fejlesztenek.

    A Photokina tudósításunkat a Panasonic támogatta, videónk Panasonic Lumix DC-G9 fényképezőgéppel és 12-60mm f/2,8-4 objektívvel készült.