Bebukott a Meyer Optik nevet is tulajdonló net SE

0

Aki a nem túl távoli múltban rendelt a Meyer Optik Kickstarter és Indiegogo kampányaiból valamely objektívet és még nem kapta meg a csomagját, annak rossz hírünk van: a Meyer Optik Görlitz márkanevet is tulajdonsló net SE csődbe ment, a korábbi megrendeléseket már nem tudja teljesíteni, illetve az előlegként, vagy teljes árként kifizetett pénzt sem utalják vissza.

Mint korábban beszámoltunk róla, a net SE rengeteg Kickstarter és Indiegogo kampányt indított, sokat a régi patinás nevű cég, a Meyer Optik fémjelzésével. A manuális élességállítású objektívekre leadott rendelések aztán egy idő után kezdtek nagyon elcsúszni, az új termékek fejlesztésére beérkezett pénzösszegeket a korábbi megrendelések teljesítésére voltak kénytelenek fordítani. Ez a negatív spirál végül olyan mértékben elhatalmasodott, amelyből nem nem volt kiút.

Ismét egy újabb példa arra, hogy az Internet remek lehetőségeket biztosít eladó és vevő közelebb hozásában, ugyanakkor semmiféle garanciát nem ad egy hangzatos név, így vásárlás előtt mindenképpen nézzünk utána, hogy ki a tulajdonosa a webáruháznak, milyen támogatása van a megvásárolni kívánt termékeknek, illetve érdemes tapasztalatok után is kutatni, hiszen az Meyer Optik objektívek korábbi megrendelői már egy ideje panaszkodtak a neten… (lásd fent linkelt beszámolónkat).