Mini gimbal: DJI Osmo Pocket

0

A DJI bemutatta legújabb, kamerával egybeépített 3 tengelyes stabilizált gimbalját, az Osmo Pocket modellt, amely az eddigi legkisebb méretű.

A kompakt fényképezőgépekben korábban elterjedt 1/2,3″ típusú szenzor 12 Mpixeles fotókat és akár Ultra HD felbontású, 60 kép/mp képfrissítésű videókat képes rögzíteni, 100 Mbps bitrátával. A lassított felvételek szerelmesei is örömüket lelik majd az Osmo Pocket-ben, hiszen Full HD felbontásban 120 kép/mp képfrissítés érhető el, amely 30 kép/mp-es lejátszás esetén 4×-es lassítást jelent.
Az ISO100-3200 érzékenységgel dolgozó szenzor elé 80 fokos látószöget adó (kb. egy kisfilmes 26 mm-egy gyújtótávolságú objektívének megfelelő), f/2,0 fényerejű objektívet építettek.

A beépített lítium-ion akkumulátor 140 percnyi felvételhez ad elegendő energiát.

A kiváló hangminőség érdekében két mikrofont is tartalmaz a DJI Osmo pocket, így a nemkívánatos zajok is könnyedén kiolthatók.


A videók és képek komponálásához beépített 1″-os LCD is került a markolatra, így akár okostelefon nélkül is láthatjuk az élőképet. Az LCD érintésérzékeny felületének köszönhetően a kezelhetőséget is könnyíti. Arra az esetre, ha ez a kijelzőméret nem volna elég, lehetőség van okostelefon hozzákapcsolására is, ehhez USB és Lightning csatlakkozók is rendelkezésre állnak. Emellett jó pár kiegészítő is elérhető lesz a termékhez, mint kiegészítő markolat, asztali töltő, Go Pro adapter, ND szűrők, vízálló tok.

A mindössze 116 grammos gimbalt itthon 116.900 Ft-ért lehet majd megvásárolni.