60 Mpixeles felbontást hoz a Sony új full-frame szenzora

0

Nem kérdéses, hogy a Sony az egyik legmeghatározóbb szenzorgyártó a digitális fényképezőgépekhez és persze a mobilokhoz is. Az óriási bevételt hozó üzletága azonban házon belül is jól jön, hiszen így a Sony MILC gépek a legfrissebb fejlesztéseket kaphatják meg, gyakorlatilag ingyen, hiszen a fejlesztési költségeket a többi cég fizeti meg.

A Sonytól a napokban két jövőre megjelenő szenzor is kiszivárgott, az egyik (IMX435) hátsó megvilágítású (BSI-CMOS) full-frame szenzor felbontása 36 Mpixeles, ami persze manapság már nem számít soknak, igaz, 8k videofelvételre is képes, ami viszont különlegessé teszi.

A másik (IMX455) viszont jóval izgalmasabb, ez is képes 8k videofelvételek rögzítésére, ugyanakkor felbontása 61,4 Mpixeles (9600×6400 pixel), analóg digitális átalakítója pedig 16 bites, ami felső kategóriás fényképezőgépekben is használhatóvá teszi. az ISO 64 alapérzékenységű szenzorral 14 bites módban teljes felbontásban akár 9 kép/mp kiolvasási sebesség érhető el, így a gyors sorozatok készítése sem áll távol majd az ezzel szerelt gépektől.

Az új képérzékelőkkel vélhetően jövő évtől kezdve találkozhatunk az új termékekben (Sonytól és Nikontól mindenképpen).