Újabb Panasonic S rendszer információk

0

Még mindig nagy a titkolózás a Panasonic full-frame szenzoros MILC rendszerével kapcsolatban, de lassan azért fény derül minden részletre.
A Las Vegasban megrendezett CES 2019 szakmai kiállításon a Panasonic nem csak a tévéit, de a közelgő S rendszert is kiállította. A bemutatott gép ugyanaz a mockup modell (makett) volt, mint amit a Photokinán már láthattunk. A közelgő objektíveket is kiállították, ezek közül egyedül az 50 mm-es modellnek ismerjük a fényerejét, amely f/1,4-es lesz. A 24-105mm-es alapzoom fényerejéről nincs információ, de 99% az esélye annak, hogy fix f/4 fényerejű lesz majd. A 70-200mm-es telezoomról szintén nem ismert a fényerő, ráadásul itt le is ragasztották ezt az értéket. Méretét elnézve esélyes az f/2,8-as változat.

A standon dolgozó alkalmazottól azonban sikerült megtudni, hogy az S1 és S1R gépek március végén jelennek meg, ahogy a fent említett három objektív is.

Még egy érdekes adalék: az elmondottak alapján a Sigma Art szériás objektívjei is használhatók lesznek a vázakon. Arra azonban nem derült fény, hogy ezt valamilyen adapterrel érhetjük majd el, vagy a Sigma már készül a Panasonic full-frame MILC-hez való bajonettel ellátott változatok piacra dobására.

Fotók és információk: Higyed Gábor / geeks.hu