Sony Alpha 6400

0

A Sony új tükör nélküli, APS-C szenzoros fényképezőgépet jelentett be, amelyet a haladó amatőr fotósoknak és vloggereknek szán.

Az Alpha sorozat legújabb tagjaként megjelenő 6400-as modell jó pár funkciót örökölt a magasabb szériás, full-frame szenzoros gépektől, mint az Alpha 9, Alpha 7R III és az Alpha 7 III modellektől. Ilyen a szenzorra integrált 425 fázis-különbség érzékelő AF pont, amely a képmező 84%-át fedi le, a gyors, 11 kép/mp sebességű sorozat AF követéssel. Ezen túlmenően azonban fejlesztést is eszközölt a japán gyártó, hiszen immár elérhető a valós idejű szem AF (Real-time Eye AF), ahol mi magunk választhatjuk ki, hogy a jobb, vagy bal szemre állítson a gép élességet (sőt, egyik gombra a gyors váltást is ráprogramozhatjuk), illetve a valós idejű témakövetés (Real-time tracking).

A 24,2 Mpixeles APS-C szenzor érzékenységét fotózáskor ISO102400-ig, videofelvételkor ISO32000-ig növelhetjük. Mozgóképeket UltraHD felbontásban rögzíthetünk, ráadásul APS-C szenzoros Sony fényképezőgépben elsőként a Hybrid-Log Gammát is támogatja a gép. Lehetőség van time-lapse videók készítésére is, ehhez 1-60 mp közötti intervallum állítható be.

A gép hátulján lévő 3″-os érintésérzékeny LCD 180 fokban felhajtható, amely nem csak szelfi fotózáskor, de a vloggerek számára is jól jön. Az élőképet nem csupán az LCD-n, de a beépített, XGA felbontású OLED elektronikus keresőn is megtekinthetjük.

A Sony Alpha 6400 (ILCE-6400) februártól lesz kapható, a váz ára 1050 euró lesz, a Sony E 16-50mm F3,5-5,6 PZ OSS objektívet tartalmazó kitet pedig 1150 euróért vásárolhatjuk majd meg.

A Sony Alpha ILCE-6400 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 24,2 Mpixel, APS-C CMOS
  • Érzékenység: ISO100-32000, kiterjeszthető ISO1024000-ra
  • Objektív: E bajonett
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • RAW formátum támogatása
  • 11 kép/mp sorozat sebesség min. 46 RAW képig, követő fókusszal, mechanikus zár használatakor, 8 kép/mp csendes módban (elektronikus zárral)
  • 2,36 millió képpontos OLED elektronikus kereső
  • LCD: 3″, 920e szubpixel, 180 fokban felhajtható és 45 fokban lefelé dönthető, érintésérzékeny
  • Ultra HD videórögzítés (3840×2160 pixel, 24, 25 és 30 kép/mp) max. fél óráig
  • Hybrid Log-Gamma támogatás
  • mikrofon bemenet
  • 425 pontos hibrid automatikus élességállítás (-2 Fé érzékenység), arcfelismerés, kézi fókusz
  • SD/SDHC/SDXC illetve MemoryStick Pro-HG HX Duo kártyafoglalatok
  • beépített Wi-fi és NFC adapterek
  • Li-ion akkumulátor (400 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és tömörítetlen kimenetet adó microHDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatta az újgenerációs α6400 tükör nélküli fényképezőgépet valós idejű Eye AF követéssel és a világ leggyorsabb autofókuszával

Az új APS-C tükör nélküli fényképezőgép kompakt kialakításban kínál kiváló képminőséget, valamint számos, a Sony full-frame termékcsaládból megismert technológiát

  • A világ leggyorsabb, 0,02 másodperces AF érzékelő 425 fókuszsík-fázisérzékeléses- és kontrasztérzékelős AF pontokkal, amelyek a teljes képterület mintegy 84 százalékát fedik le
  • Továbbfejlesztett valós idejű Eye AF
  • Új valós idejű témakövetés a gyorsan mozgó témák precíz megörökítéséért
  • 24.2 megapixeles APS-C Exmor™ CMOS képérzékelővel és a legújabb generációs BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral
  • A 180 fokos, teljesen elforgatható LCD érintőkijelző ideális vloggereknek és szelfi rajongóknak
  • Nagy sebességű, akár 11 képkocka/mp-es sorozatfelvétel, mechanikus zár és csendes működés közben 8 képkocka/mp teljes AF/AE követéssel
  • Nagy felbontású 4K videofelvétel teljes képpontkiolvasással pixel binning (képponttöltés-összegzés) nélkül, valamint fejlett autofókusz sebesség és stabilitás
  • Time-lapse videófelvétel belső tárhelyre

A Sony bemutatta az E-bajonettes tükör nélküli sorozat legújabb tagját, az α6400 (ILCE-6400) fényképezőgépet.

Az α6400 APS-C fényképezőgép számos, a Sony full-frame termékcsaládban már bizonyított technológiát kínál a felhasználóknak egy kompakt vázban. Az α6400 mindamellett, hogy tartalmazza a világ leggyorsabbi AF követőjét, amely 0,02ii másodperc alatt képes beállítani a megfelelő fókuszt, bemutatja az új, továbbfejlesztett valós idejű Eye AF-et és a valós idejű követés funkciókat. Az új modell akár 11 képkocka/mp-esiv sorozatfelvételre képes teljes AF/AE követéssel, valamint kihasználja az újgenerációs BIONZ X képfeldolgozó egység stabil és gyors működését, így kiváló képminőségű 4Kvi videófelvételeket rögzít. A 180 fokos, teljesen elforgatható LCD érintőképernyőnek és az egyéb professzionális és kényelmi funkcióknak köszönhetően az α6400 kiváló választás lehet egyszerű vlogok vagy professzionális szintű tartalmak előállításához.

Kiváló teljesítmény a döntő pillanatokban is
Az α6400 kiváló autofókusz rendszere számos technológiát örökölt a Sony α9, α7R III és α7 III modellekből. A fényképezőgép 425 fókuszsík-fázisérzékeléses- és 425 kontrasztérzékelős AF pontot tartalmaz, amelyek rendkívül sűrűn elosztva körülbelül a teljes képmező 84 százalékát fedik le. A gyors és nagy teljesítményű AF rendszer és az újgenerációs BIONZ X képfeldolgozó motor közösen teszik lehetővé a 0,02 másodpercii sebességű fókuszkeresést és stabil követést a leggyorsabban mozgó témák esetén is.

Az α6400 tartalmazza a Sony közkedvelt Eye AF technológiájának legújabb verzióját, a Real-time Eye AF-et. A Real-time Eye AF egy mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismerő algoritmus mentén érzékeli és valós időben elemzi a szemadatokat, így még pontosabb, gyorsabb és nagyobb teljesítményű Eye AF követést kapunk. A fényképezőgép minden autofókusz beállítás esetén automatikusan észleli a szemről visszaverődő fényeket, de manuálisan az exponáló gomb félig lenyomásával is aktiválható. Az AF-C vagy AF-A módban a kívánt szem is kiválasztható önálló fókuszpontnak. A választási lehetőségek között található az Auto / Jobb szem / Bal szem, valamint a Gyorsváltás a Jobb / Bal szemek között. Az Eye AF tetszőleges funkciógombhoz is könnyedén hozzárendelhető. Az új technológia segítségével a fotósnak nem kell folyamatosan a fókusz élességével bíbelődnie, hanem teljes figyelmét a kompozícióra összpontosíthatja. Az Eye AF a 2019 nyarán érkező rendszerfrissítés telepítését követően képes lesz megkülönböztetni az emberi és az állati szemeket egymástól, így természetfotósóknak is közel nélkülözhetetlen funkcióvá válhat.

A α6400 fényképezőgépben debütál a Sony újfejlesztésű Real-time Tracking funkciója is, amely teljes mértékben kihasználja a Sony legújabb objektum felismerésen alapuló mesterséges intelligenciáját. A funkció a színeket, távolságot (mélységet) és mintákat (fényerő) mint térbeli információkat külön-külön elemez, így biztosítja, hogy minden téma kiváló részletességgel rögzíthető. Emberek és állatok fotózása vagy videózása esetén a mesterséges intelligencia valós időben az arcvonások alapján számítja ki a szemek pozíciójátvii és rendkívüli pontossággal követi azokat. A Real-time Tracking funkció könnyen aktiválható az exponáló gomb félig lenyomásával vagy hozzárendelhető egy tetszőleges funkciógombhoz is.

A fényképezőgép akár 11 képkocka/másodperciv sebességre képes teljes AF/AE követéssel, mechanikus zár használatával pedig akár 8 képkocka/másodpercv érhető el csendes üzemmódban, teljes AF/AE követéssel. A fenti sebességek megtartásával akár 116 JPEG vagy 46 RAW formátumú kép készítésére képes, így még nagyobb az esély a tökéletes pillanat megörökítésére.

Továbbfejlesztett funkciók a legjobb képminőségért
Az új Sony α6400 egy 24.2 megapixelesiii APS-C képérzékelővel rendelkezik, amely a továbbfejlesztett BIONZ X processzorral közösen jobb képminőséget és szín reprodukciót kínálnak bármilyen felvételi körülmények között. A standard ISO-tartomány mind állóképek, mind filmfelvétel készítése közben ISO 32000-ig terjed. Állóképek esetében az ISO 102400-ig kiterjeszthető kiváló zajcsökkentés, valamint közepes és nagy érzékenységi beállítások mellett.

A termék a Sony legújabb full-frame termékeinek számos képfeldolgozó algoritmusait is tartalmazza, így a felbontás és a textúra ábrázolás megőrzése mellett képes hatékonyan csökkenteni a zajosodást.

Nagy teljesítményű 4Kvi videófelvétel gyors hybrid autofókusszal
A α6400 teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül képes 4K (QFHD: 3840 x 2160) felbontású videókat rögzíteni belső tárhelyére. A fényképezőgép a 4K felbontású filmekhez 2,4-szer több képadatot gyűjt be, hogy a túlmintavételezési eljárás segítségével még részletesebb és mélyebb 4K felvételeket készítsen. A továbbfejlesztett Fast Hybrid AF technológiának köszönhetően a fókuszálás videók rögzítése közben is gyors és stabil, valamint folyamatos fókuszban tartja a témát akkor is, amikor az egy másik tárgy takarásába kerül. Fejlett autofókuszának és érintőfókuszának köszönhetően az α6400 ideális választás lehet vloggereknek és egyéb videós tartalomgyártóknak.

A time-lapse filmeket a fényképezőgép szintén a belső memóriájára menti, amelyek időtartama 1 és 60 másodperc között, a fényképek mennyisége pedig 1 és 9999 között állítható. Belső tárhelyre rögzítéskor az AE követés érzékenysége “magas”, “közép” vagy “alacsony” szintre állítható, így csökkentett expozíciós változásokat tesz lehetővé a felvételek készítése között eltelt időben.

A Sony APS-C tükör nélküli fényképezőgépek között elsőként az α6400 tartalmazza a HLG (Hybrid Log-Gamma) képprofilt, amely támogatja az Instant HDR munkafolyamatot, így a HDR (HLG) kompatibilis televíziók gyönyörű és élethű 4K HDR fényképeket jeleníthetnek meg. Az S-Log2 és a nagyobb színdinamikájú S-Log3 mellett elérhető a Zebra funkció, a Gamma Display támogatás és proxy fotózás. A fényképezőgép 120 képkocka/másodperc sebességű Full HD, 100 Mbps bitrátájú videók rögzítésére is képes, így a felvételek megtekintés után igény szerint 4x vagy 5x szuperlassított, szintén Full HD felbontású videófájlokká szerkeszthetők.

Sokoldalú működés új köntösben
Az új modell a sokoldalú működés mellett szinte teljes mértékben testreszabható. A 180 fokos, teljesen elforgatható 3.0 típusú LCD kijelző 921k képpontos felbontásának köszönhetően egyszerűen készíthetők szelfik és vlogok. A kijelző segítségével a vloggerek gyorsan és könnyedén ellenőrizhetik és felügyelhetik a kompozíciót a felvétel alatt is. Az LCD érintőkijelző olyan beállításokat tartalmaz, mint a Touch Pad, érintőfókusz, érintő exponálás és az új érintéskövetés, amely azonnal aktiválja a valós idejű fókuszkövetést az érintőkijelző megérintésekor.

A fényképezőgépben beépített XGA OLED Tru-finder™ képkereső 89 különféle testreszabható funkcióval rendelkezik, amelyek mindegyike 8 funkciógombhoz rendelhető hozzá. További funkciók között megtalálható az új My Dial és My Menu is, amelyek megkönnyítik a tájékozódást a beállítások között, valamint fényképeihez csillagos értékeléseket is rendelhet. A fényképezőgép kemény magnéziumötvözetből készült, amely por- és nedvességálló is egyben. A rendkívül strapabíró zár körülbelül 200000 ciklust bír el. Az Imaging Edge Mobile alkalmazáshoz csatlakoztatva fényképeit okostelefonra vagy tabletre is gyorsan és könnyedén átküldheti.

Elérhetőség
Az α6400 2019. februártól érhető el Európában, amely csomagban is megvásárolható az SELP1650 vagy a SEL18135 objektívekkel együtt.

I A Sony kutatása szerint a piacon 2019. januárig elérhető APS-C képérzékelővel ellátott, cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek között.
II CIPA szabványoknak megfelelő belső mérési módszer. Egy E 18-135mm F3.5-5.6 OSS objektívvel, Pre-AF kikapcsolt állapotban és képkereső használatával
III Becsült effektív megapixelszám
IV Hi+ sorozatfelvételi mód bekapcsolásakor. A maximális fps szám függ a fényképezőgép beállításoktól.
V A maximum fps szám függ a fényképezőgép beállításoktól. Gyorsan mozgó témák vagy a fényképezőgép oldalirányú gyors mozgatása esetén minimális szintű torzulás előfordulhat.
VI XAVC S formátumú filmrögzítéshez Class 10 vagy magasabb besorolású SDHC/SDXC memóriakártya szükséges. A 100Mbps bitrátájú felvételekhez UHS speed Class 3 vagy magasabb besorolású memóriakártya szükséges.
VII Pontos fókuszkövetés nem minden felvételi körülmény között érhető el.
VIII A “Tracking” használatát a beállítások között előzetesen engedélyezni kell.
IX Az Imaging Edge “Viewer” és PlayMemories Home asztali alkalmazások legújabb verziója szükséges
X HDR (HLG) filmek megjelenítéséhez csatlakoztassa a terméket USB-n keresztül egy HDR (HLG) kompatibilis Sony televízióhoz.
XI Az S-Log2 és S-Log3 a képek feldolgozásán alapulnak
XII A Full HD filmekhez szükséges beolvasott pixelek száma az érzékelő területére korlátozódik.
XIII A 100 százalékos por- és nedvességvédelem nem garantált
XIV A Sony vállalati tesztjei alapján elektronikusan vezérelt, függőlegesen futó redőnyzár beállítással.
XV Az adatátvitel és videólejátszás sebessége függ a csatlakoztatott okostelefon vagy tablet teljesítményétől.