Új, belépő Canon full-frame MILC jön?

0

A Canon pletykák szerint február 14-én jelenti be új, belépő kategóriás full-frame szenzoros tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépét, az EOS RP-t.

A várhatóan EOS 6D Mark II szenzorával dolgozó, Digic 8-cal képfeldolgozó processzorral felvértezett MILC nem kínál majd extra dolgokat, hacsak az Ultra HD 30 kép/mp-es felvételi lehetőséget oda nem soroljuk. Talán ezzel a géppel még lehúz egy bőrt a Canon a szenzor stabilizálás nélküli full-frame MILC vázakról, bár kérdés, hogy jól teszi-e ezt. Mindhárom konkurens ugyanis kínál szenzor stabilizálást a full-frame tükör nélküli fényképezőgépeiben, így a Nikon, a Panasonic és a Sony is. Nem valószínű, hogy egy ilyen versenyben a Canon sokáig tudná húzni a szenzorstabilizátor bevezetését, hiszen ez óriási hátrányt jelent a többi vázzal szemben. Nagy rá az esély, hogy aki számára ez vonzó szolgáltatás, az egyelőre kivár, vagy (a Canon számára) rosszabb esetben gyártót vált.

Az év egy későbbi időpontjában egy nagy felbontású modell is érkezhet az EOS R rendszerbe, mintegy az 5Ds R tükör nélküli megfelelőjeként, amelybe már mindenképpen érdemes lesz szenzorstabilizációt helyezni és azt nagy felbontású fotó mód készítésére felhasználni. Ezzel gyakorlatilag a Panasonic S1R fölé kerülhetne a Canon, legalábbis fotós képességekben. Videofelvétel terén viszont fel kell kötnie a gatyáját!

Elsőként azonban valószínűleg egy 1500 vagy 1600 dolláros áron piacra kerülő olcsóbb modell jelenhet meg.