Hivatalos a két új Panasonic kompakt fényképezőgép: FZ1000 II és TZ95

0

A Panasonic frissítette két kompakt fényképezőgépét és bejelentette azok utódait.

Panasonic Lumix LX1000 II

A Lumix FZ1000 második kiadása, a Panasonic Lumix FZ1000 II hasonló képességeket hoz, mint elődje, azaz az átlagos kompakt fényképezőgépekhez képest nagy (1″ típusú) szenzorral dolgozik, objektíve pedig 25-400mm ekv. gyújtótávolságot kínál (16× zoom) f/2,8-4 fényerő mellett.

A sorozat sebessége ezúttal is 12 kép/mp, de a megnövelt belső puffernek köszönhetően ezt a sebességet a gép 20 képig képes tartani. Követő fókusz esetén a maximális sorozatsebesség 7 kép/mp. Az új 5 tengelyes stabilizátorának köszönhetően pedig remegésmentes videók készíthetők (kivéve 4k és nagy sebességű).
Apropó videofelvétel, Ultra HD-ben 30 kép/mp, Full HD-ben 120 kép/mp a maximális képfrissítés.

Változott a 2,36 millió képpontos OLED elektronikus kereső nagyítása, amely a korábbi 0,7×-ről 0,74×-re nőtt. Bár a hátsó LCD mérete változatlan (3″), megkapta a napjainkban már alapvetőnek számító érintésérzékeny felületet. A kijelző 1,24 millió képpontból épül fel.
A Wi-Fi vezérlő mellett az FZ1000 II immár Bluetooh LE adapterrel is rendelkezik, így a kapcsolat a fényképezőgép és az okostelefon között akár folyamatos is lehet, alacsony energiafelvétel mellett.

Egyéb képességekben a gép megegyezik az FZ1000 modellel.

A Panasonic Lumix DC-FZ1000 II főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 1″ (13,2 x 8,8 mm) 20,9 megapixeles CMOS
  • Érzékenység: ISO125 – 12800 (kiterjesztett: ISO80, ISO100, ISO25600)
  • Objektív: 16x-es zoomátfogás, 25-400 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4 fényerő, 5 tengelyes stabilizálás
  • 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, 0,74×-es nagyítás
  • SLR-hez hasonló forma
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • LCD: 3″ képátló, 1,24 millió képpont, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny
  • 4k photo mód post-focus és focus stacking funkcióval
  • 3840×2160 pixeles Ultra HD videórögzítés (30 kép/mp), HD-ben 120 kép/mp
  • mikrofon csatlakozó
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • beépített Wi-Fi vezérlő és Bluetooth LE adapter
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • HDMI csatlakozás

A Panasonic Lumix FZ1000 II ez év márciusától lesz kapható ezüst (felső rész) és fekete színben, 850 euróért.

Panasonic Lumix TZ95

Szintén megújult az ultrakompakt utazózoomok kategóriája is, az új gép a TZ90-et váltja. A 20 Mpixeles aprócska gép 30×-os zoomobjektívet kínál, a képek komponálásához pedig elektronikus keresőt is használhatunk.

A Panasonic Lumix TZ95 (Németországban TZ96) nagyobb felbontású EVF-fel rendelkezik, amely nagyobb méretű keresőképet is kínál, emellett szintén került ebbe a gépbe is Bluetooth LE vezérlő. Más eltérés azonban nincs a korábbi modellhez képest.

A Panasonic Lumix TZ95 májustól kerül forgalomba, ára 450 euró lesz.

A Panasonic Lumix DC-TZ95 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 21 Mpixel, 1/2,3″
  • Érzékenység: ISO80-6400
  • Objektív: 30x-es zoomátfogás, 24-720 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,3-6,4 fényerő, 5 tengelyes stabilizálás
  • 2,36 millió képpontos elektronikus kereső, 0,53×-es nagyítás
  • karcsú felépítés
  • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
  • LCD: 3″ képátló, 1,04 millió képpont, 180 fokban felhajtható, érintésérzékeny
  • 4k photo mód post-focus és focus stacking funkcióval
  • 3840×2160 pixeles Ultra HD videórögzítés (30 kép/mp), HD-ben 120 kép/mp
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • beépített Wi-Fi vezérlő és Bluetooth LE adapter
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Nagy teljesítményű és sokoldalú
Az új Lumix FZ1000 II mindent tud, amire szüksége lehet

München, 2019. február. – A vadonatúj FZ1000 II egy minden alkalomnál bevethető fényképezőgép. A nagy méretű, 1 hüvelykes képérzékelővel és 16x optikai zoomos objektívvel rendelkező fényképezőgép a tökéletes bridge készülék a hobbi fotósok számára. A legkülönbözőbb helyzetekben is egyszerűen készíthet kiváló minőségű képeket, mert a legfejlettebb funkciók segítik a tökéletes kép megörökítését. Az FZ1000 II fényképezőgépre akkor is számíthat, ha fontos a gyorsaság, a 4K Fotó és Videó pedig még rugalmasabb használatot nyújt. Használja a szabadon elforgatható hátsó kijelzőt vagy a nagy felbontású élőképes keresőt (LVF) az önnek legjobban tetsző fotó megalkotásához.
Fő funkciók
Az FZ1000 II a legjobb funkciókkal rendelkezik, ami az ön által elképzelt fotókhoz szükséges
A fényképezőgép központi eleme a nagy méretű 1 hüvelykes, 20,1 megapixeles felbontású nagy fényérzékenységű MOS képérzékelő, amely kiváló jel/zaj arányának köszönhetően fényviszonyoktól függetlenül mindig tiszta fotókat képes készíteni. A 16x optikai zoom 25-400 mm fókusztávolságot nyújt (35 mm-es egyenérték), ami a tájképek és a távoli témák fényképezéséhez egyaránt tökéletes. Az f/2.8-4.0 rekesztartománnyal gyönyörű portrékat készíthet elmosódott háttérrel, az új f/11 minimum rekeszértékkel pedig részletgazdag tájképeket lőhet. További műszaki jellemzők:

  • Villámgyors működés a körülbelül 0,09 másodperces Light Speed AF-fel (autofókusz), a rövid zárkéséssel.
  • 12 kép/mp nagy sebességű sorozatfelvétel (AFS) és nagy sebességű 1/16000 mp-es elektronikus zárkioldási lehetőség.
  • 5-tengelyes Hybrid OIS (optikai képstabilizátor) a kézremegés semlegesítéséhez, hogy bármilyen fókusztávolság mellett élesek maradjanak a képek.
  • 440 kép készítésre elegendő akkumulátor üzemidő, és USB töltés akár útközben is.
  • A Fotó Stílusok között megtalálható az új L.Monochrome D a még szebb és még dinamikusabb monokróm fotókhoz.

Kapja el a pillanatot 4K Fotóval
A Lumix elismert 4K Fotó funkciójával még a nehezebb fényképezési helyzetekben is elkaphatja a legjobb pillanatot. A megismételhetetlen témákat is lenyűgöző, 30 fps sebességgel örökítheti meg, hogy aztán később kiválaszthassa a legjobb fotót. Az újonnan hozzáadott automata jelölő (Auto Marking) funkció gyorsan és egyszerűen segít megtalálni a megfelelő képet.
A további izgalmas 4K funkciók között megtalálható még az utólagos fókuszálás (Post Focus), a fókuszsorozat (Focus Stacking) és a több kép egyesítésével elérhető „stromotion” hatás is.

Tökéletes külső
Az FZ1000 II ergonomikus külsejét a kényelmes fotózási élmény figyelembevételével tervezték meg. A nagy sebességű és rendkívüli pontosságú 0,39 hüvelykes OLED LVF (élőképes kereső) 2360K képpontos felbontással és 0,74x nagyítással rendelkezik. A kereső képe 20 mm-es távolságból is teljes egészében látható, így szemüveget viselő felhasználók számára is kényelmes. A 3,0 hüvelykes, 1250K képpontos szabadon elforgatható hátsó kijelző érintéssel vezérelhető és oldalra 180 fokban, felfelé és lefelé 270 fokban elforgatható, hogy bármilyen szögből lehessen képet készíteni. A felhasználóbarát kezelőfelület, beleértve az első és hátsó kettős tárcsarendszert és az összesen 13 darab funkciógombot minden fontos funkciót könnyen elérhetővé tesz.

Nagy teljesítmény zsebre vágható méretben
Kerüljön közelebb az eseményekhez az új Lumix TZ95 fényképezőgéppel

München, 2019 február. 18. – Lehet a téma közel vagy távol a Panasonic népszerű TZ (Travel Zoom) sorozatának legújabb tagjával biztosan képes lesz lencsevégre kapni. A 30x optikai zoommal rendelkező, könnyen zsebre vágható fényképezőgép ideális útitárs. 20,3 megapixeles nagy felbontású képérzékelőjével és nagy sebességű 4K Fotó és Videó sorozatfelvételével, valamint további fantasztikus funkcióival a TZ95 mindig segítségére lesz, hogy megmaradjanak emlékeiben az élet legcsodálatosabb pillanatai. A dönthető hátsó kijelzővel és a vadonatúj nagy felbontású élőképes keresővel (LVF – Live View Finder) még egyszerűbben komponálhatja saját elképzelései szerint a képeket.
Fő funkciók
A Lumix TZ95 számos fejlett funkciót kínál, hogy mindig a legjobb képet hozhassa ki a pillanatból.
A 24 mm-es (35 mm-es egyenérték) ultraszéles-látószögű objektív tökéletesen használható tájképekhez, a 30x optikai zoommal pedig fantasztikus közelképek készíthetők a távolból. A Power O.I.S. optikai képstabilizátor a kézremegés semlegesítésével még erős zoomolásnál is megőrzi a képek élességét, a zoomkomponáló segéddel (Zoom Compose Assist) pedig mindig rajta maradhat a mozgó témán, még akkor is, amikor az alany kilép a látómezőből. További műszaki jellemzők:

  • 1/2,3 hüvelykes Live MOS képérzékelő, 20,3 megapixeles felbontással
  • Ultragyors auto fókusz és gyors sorozatfelvétel a mozgó alanyokhoz (AFS: 10 kép/mp, AFC: 5 kép/mp).
  • RAW formátumú képek és manuális beállítás, vagy teljesen automatikus üzemmód a kezdő fotósoknak.
  • 3,0 hüvelykes, 1040K képpontos, 180 fokban elforgatható statikus érintőkijelző, ami ideális a szelfikészítéshez.
  • A 0,21 hüvelykes, 2330K képpont egyenértékű élőképes kereső (LVF) még több lehetőséget nyújt a képek megalkotásához.
  • Engedje szabadon a kreativitását a 22 digitális szűrővel, amelyeket a panorámaképeknél is alkalmazhat.

Élvezze a 4K teljesítményét
A 4K Fotó funkcióval minden eddiginél egyszerűbben örökítheti meg a pillanatot. Ezzel az izgalmas technológiával 30 képkocka per másodperces sebességgel rögzítheti az elillanó élményeket, hogy aztán a legjobb képet 8 megapixeles JPEG fájlban menthesse el.
Az új automatikus jelölő funkció (Auto Marking) segít a legjobb kép kiválasztásában, hogy gyorsan és egyszerűen tudjon dönteni. A sorozatkomponálás (Sequence Composition) használatával pedig több képet egyesíthet a szokatlan „stromotion” hatás eléréséhez.
A szelfiket is feljavítja a 4K Fotó funkció, amellyel kiválasztható az a kép, amin mindenki mosolyog vagy a legjobban látszik egy mozgó háttér.
Mindig felkészülten
A beépített Bluetooth és Wi-Fi csatlakoztathatósággal bármikor könnyedén megoszthatja élményeit családtagjaival és barátaival. A BLE (Bluetooth Low Energy) adatátvitellel a képeket automatikusan átmásolhatja okostelefonjára vagy tabletjére, hogy megoszthassa azokat a közösségi oldalakon. A GPS-címke gondoskodik róla, hogy soha ne merüljenek feledésbe azok a különleges helyek, amelyeket meglátogatott. Ráadásul, miután a TZ95 fényképezőgépet csatlakoztatta az okostelefonjához vagy tabletjéhez távirányítással is tud képet készíteni, ami ideális megoldás a csoportos szelfikhez és a nyaralási képekhez.
A TZ95 hosszú akkumulátor üzemidőt biztosít, ami körülbelül 380 képre elegendő töltésenként, de ha mégis lemerülne a fényképezőgép, akkor akár USB csatlakozással is tölthető útközben, hogy mindig rá tudjon tölteni, bármerre is jár.