Három Tamron objektív készül

0
530

Egyelőre csak az objektívek fejlesztéséről rántotta le a leplet a Tamron, de ez is érdekes információ.

Három objektív fejlesztése folyik jelenleg (legalábbis ami publikus), ezek közül kettő teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt DSLR-ekhez, egy pedig szintén full-frame szenzort rajzol ki, de Sony E bajonettes MILC-ekhez érkezik.


A Tamron 35-150mm f/2,8-4 Di VC OSD objektív optikai stabilizátorral és 45 cm-es közelponttal rendelkezik majd, lencsetagjai között egy alacsony szórású (LD) és egy aszférikus tag is megtalálható lesz. Pont és gyors fókuszmeghajtását dupla processzoros rendszer végzi majd. Az OSD (Optimized Silent Drive) fókuszmeghajtással a 17-35mm f/2,8-4 Di OSD objektívnél már találkoztunk, innen tudjuk, hogy ez léptetőmotoros fókuszmotort takar. Az objektív Canon EF és Nikon F bajonettel lesz elérhető az év közepétől.

Érkezik egy Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD modell is, amely az SP széria fennállásának 40. évfordulójára készül és amelyről példa nélküli feloldóképességet rebesgetnek. Ultrahang frekvenciás fókuszmeghajtás dolgozik majd az objektívben. További részleteket nem árult el a Tamron, így a felépítéséről sem tudunk még semmi konkrétumot. Azt azonban igen, hogy szintén Canon EF és Nikon F bajonettel lesz elérhető az év közepétől.

Sony E bajonettes MILC-ekhez készül az év közepén megjelenő Tamron 17-28mm f/2,8 Di III RXD nagylátószögű zoom, amely nagy fényereje ellenére csak 67 mm átmérőjű szűrőmenettel rendelkezik. A teljes zoomtartományban f/2,8 fényerejű objektív közelpontja 19 cm lesz, fókuszmeghajtását pedig a gyors RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) léptetőmotor végzi majd.