Három Tamron objektív készül

0

Egyelőre csak az objektívek fejlesztéséről rántotta le a leplet a Tamron, de ez is érdekes információ.

Három objektív fejlesztése folyik jelenleg (legalábbis ami publikus), ezek közül kettő teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt DSLR-ekhez, egy pedig szintén full-frame szenzort rajzol ki, de Sony E bajonettes MILC-ekhez érkezik.


A Tamron 35-150mm f/2,8-4 Di VC OSD objektív optikai stabilizátorral és 45 cm-es közelponttal rendelkezik majd, lencsetagjai között egy alacsony szórású (LD) és egy aszférikus tag is megtalálható lesz. A precíz és gyors fókuszmeghajtását dupla processzoros rendszer végzi majd. Az OSD (Optimized Silent Drive) fókuszmeghajtással a 17-35mm f/2,8-4 Di OSD objektívnél már találkoztunk, innen tudjuk, hogy ez léptetőmotoros fókuszmotort takar. Az objektív Canon EF és Nikon F bajonettel lesz elérhető az év közepétől.

Érkezik egy Tamron SP 35mm f/1,4 Di USD modell is, amely az SP széria fennállásának 40. évfordulójára készül és amelyről példa nélküli feloldóképességet rebesgetnek. Ultrahang frekvenciás fókuszmeghajtás dolgozik majd az objektívben. További részleteket nem árult el a Tamron, így a felépítéséről sem tudunk még semmi konkrétumot. Azt azonban igen, hogy szintén Canon EF és Nikon F bajonettel lesz elérhető az év közepétől.

Sony E bajonettes MILC-ekhez készül az év közepén megjelenő Tamron 17-28mm f/2,8 Di III RXD nagylátószögű zoom, amely nagy fényereje ellenére csak 67 mm átmérőjű szűrőmenettel rendelkezik. A teljes zoomtartományban f/2,8 fényerejű objektív közelpontja 19 cm lesz, fókuszmeghajtását pedig a gyors RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) léptetőmotor végzi majd.