Felfrissített vízálló kompakt: Olympus TOUGH TG-6

0

Az Olympus bejelentette új víz-, por- és ütésálló kompakt fényképezőgépét, a TOUGH széria lehújabb tagját, a TG-6-ot.

A két évvel ezelőtti TG-5 alapjaira épülő fényképezőgép főbb műszaki paramétereiben megegyezik a korábbi modellel, azaz 12 Mpixeles, 1/2,3″ típusú hátsó megvilágítású (BSI) CMOS szenzort használ, de ez elé tükröződésmentesítő AR bevonatos szűrő került. Objektíve 25-100 mm ekv. gyújtótávolságot kínál, f/2-4,9 fényerő mellett.
A gép hátuljára megnövelt felbontású LCD került, amely immár 1,04 millió képpontot használ a képmegjelenítéshez.

Külsőre egyébként nincs eltérés a két modell között, így kezelőszervekben megegyeznek egymással, a TG-6-nál is elérhető a közvetlen GPS nyomvonal naplózást aktiváló kapcsoló.

Szolgáltatások terén történt néhány kisebb előrelépés, íme:

  • Focus Stacking üzemmód választható felvételszámmal a teljes képet átfogó élességállításhoz (3 és 10 közötti felvétellel)
  • a makrófelvétel-készítés már P és A módokban is elérhető: a lencsétől akár 1 cm távolságra
  • új Underwater Microscope felvételi mód érhető el, amellyel a frontlencsétől akár 1 cm-re lévő tárgyra is állíthatunk élességet
  • a korábbi Underwater WB fehéregyensúly beállításhoz képest már háromféle beállítás érhető el (a vízmélységtől függő fényviszonyokra optimalizálva)
  • fotózásnál elérhető a dátumbélyeg funkció

Az új modell nagyjából hasonló áron kerül piacra, mint a korábbi TG-5.
Az Olympus TOUGH TG-6 július elejétől lesz kapható fekete és vörös színben, ára bruttó 150 ezer Ft lesz.

A géphez bőséges kiegészítő választék áll rendelkezésre, amelyek közül kiemelendő a 45 méteres vízmélységig használható külön búvártok, a külső (vezeték nélküli) vaku, a több féle előtétlencse, valamint a külső lítium-ion akku töltő. Az elérhető kiegészítőkről részletesebben a sajtóközleményben olvashatunk.

Az Olympus TOUGH TG-6 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő: 12,1 Mpixel, 1/2,3″ BSI-CMOS, AR bevonatú szűrővel
  • Érzékenység: ISO100-12800
  • Víz és ütésálló borítás, 15 méterig vízálló, 2,1 méterről ütésálló, -10°C fokig fagyásálló, 100 kg-ig nyomásálló
  • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 25-100 mm ekv. gyújtótávolság, f/2-4,9 fényerő, 1 cm-es makró közelpont, mikroszkóp mód
  • átnézeti kereső nincs
  • karcsú felépítés
  • RAW formátum támogatása
  • akár 20 kép/mp sorozat sebesség
  • LCD: 3″, 1,04 millió szubpixel
  • 3840×2160 pixeles videórögzítés (30 kép/mp), Full HD 120 kép/mp, HD 240 kép/mp
  • time-lapse videó készítése
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • beépített Wi-Fi vezérlő és GPS vevő, útvonal rögzítése, nyomásmérő, hőmérő, iránytű
  • Li-ion akkumulátor (340 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
  • Hi-Speed USB2.0 és micro HDMI csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, amelynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Az Olympus Tough TG-6 meggyőző képminőséget kínál – lenyűgözően kompakt és rendkívül masszív kivitelben

Itt a teljesen új fejlesztésű, masszív Olympus Tough TG-6 fényképezőgép: bármilyen akcióra készen

2019. május 22., Hamburg – A Tough TG-6 fényképezőgéppel az Olympus a Tough sorozat új csúcsmodelljét mutatja be. A Tough név a teljesen időjárásálló, víz alatti használhatóságot biztosító, illetve az ütésnek és más behatásoknak ellenálló Olympus fényképezőgépeket fémjelzi. Az új TG-6 azonban már nem csak az Olympus népszerű, akciódús kalandokra szánt jellemzőivel – például a Field Sensor System rendszerével – valamint a legkisebb részleteket és ragyogó színeket visszaadó képminőséggel büszkélkedhet, hanem számos új fejlesztéssel és új tulajdonságokkal is. Ezek közül is kiemelkedik az új víz alatti fotózásra optimalizált felvételi módok, a még sokoldalúbb makrófotó-opciók, valamint a megnövelt felbontással szemet gyönyörködtető megjelenítést biztosító kijelző.
A TG-6 július elejétől kapható, új és rendkívül praktikus kiegészítőkkel együtt a Tough fotós rendszer lehetőségeinek széleskörű bővíthetőségét kínálva.

Lenyűgöző ellenálló képesség mindenféle környezetben: kalandokra tervezve
A Tough sorozat és a TG-6 csúcsmodell fejlesztésének célkitűzése egy kézre álló, megbízható társ megalkotása az embert és gépet próbáló környezetben történő használatra optimalizálva: vízálló1 15 méter mélységig, porálló, ütésálló1 akár 2,1 méter magasságból történő leejtés esetén is, törésálló1 100 kg terhelésig, valamint fagyálló1 -10°C hőmérsékletig, illetve dupla védőlencsés objektív-kialakítást kapott a tökéletesen páramentes használhatóság érdekében. Az új LB-T01 levehető objektívvédő hatékony védelmet kínál a karcolások ellen, valamint a PT-059 búvártok akár 45 méter vízmélység esetén is biztosítja fotók és videók rögzítését (mindkét kiegészítő külön kapható).
A nagy népszerűségnek örvendő Olympus Field Sensor System segítségével helyadatokat, mélységet és magasságot, valamint levegő- és vízhőmérsékletet is menthetünk a fotók és videók kiegészítő adataiként.

Kiváló képminőség a különösen fényerős objektívnek, a nagysebességű érzékelőnek és az Olympus legújabb fejlesztésű képprocesszorának köszönhetően
A kategória élvonalát képviselő F22 zoom objektív, illetve a rendkívül gyors, hátsó megvilágítású, nagyérzékenységű CMOS képérzékelő által a TG-6 fantasztikus képek és videók készítésére alkalmas. Az új digitális telekonverter a 4x optikai zoomfaktort megduplázza – tehát akár 8x zoom használatát teszi lehetővé. A képszenzor üvegén található tükröződésmentesítő (AR) bevonat segít a szellemkép és a becsillanás hatásainak csökkentésében, míg a profi fotósoknak szánt OM-D E-M1X fényképezőgépből származó TruePic VIII képprocesszor a képzaj redukciójában és a gyenge kontraszttal jellemezhető képterületek felbontásának növelésében nyújt hathatós segítséget. A RAW képmentés által a TG-6 biztosítja a szerkesztés lehetőségét az Olympus Workspace, illetve más, a TG-6 RAW fájlokat támogató képszerkesztő szoftverrel.

Egyedülálló makrórendszer a tökéletes közelképekhez – akár 1 cm tárgytávolsággal
A Tough TG-6 a lélegzetelállító közelképek készítéséhez fejlett, sokoldalú makrófelvétel-rendszert biztosít, melynek köszönhetően átléphetünk az emberi szem számára látható világ korlátain. Mindössze 1 cm tárgytávolsággal és 7x3 legnagyobb nagyítással a fényképezőgép a mikroszkopikus világ csodáiról lenyűgöző minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A makrórendszer négyféle felvételi móddal rendelkezik: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking módokkal. A Focus Stacking felvételi mód 3-10 felvétel készítésével finomhangolja a témák élességét és más beállításokat a sokoldalú felhasználhatóság és a még pontosabb végeredmény elérése érdekében.

Átfogó beállítást kínáló víz alatti felvételi módok és kiegészítők széles választéka a felszerelés bővítéséhez
A víz alatti felvételkészítés lehetőségeinek további bővítése érdekében a Tough TG-6 ötféle víz alatti felvételi módot kínál: az Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope és Underwater HDR módokat. Az egyes felvételi módok a beállításokat a különféle témáknak megfelelően optimalizálják. A népszerű Underwater White Balance mód háromféle beállítási lehetőséggel gazdagodott, melynek köszönhetően a nagyobb mélységekre jellemző környezetnek megfelelő színkorrekció is választható. A körkörös halszemeffekt eléréséhez az új, opcionális FCON-T02 halszemkonverter áll rendelkezésünkre – a kiegészítők által kínált széleskörű felhasználhatóság további bővítését kínálva.

Árak, elérhetőség, jótállási idő meghosszabbítás, valamint víz alatti tippek és trükkök a MyOlympus weboldalon
Az új Tough TG-6 piros és fekete színben, az új kiegészítők mellett (a lentebb látható lista szerint) 2019 júliusának elejétől kapható, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron.
A már így is nagyszerű ár-érték arányhoz a hat hónapos jótállás-kiegészítés társul4, ehhez mindössze a gép regisztrálása szükséges a MyOlympus rendszerében: www.my.olympus.eu.
A búvárkodás szerelmesei további információt, tippeket és trükköket kaphatnak a Tough! sorozat fényképezőgépeivel a víz alatti világ lenyűgöző felvételekkel történő megörökítéséhez a www.olympus.eu/underwater weboldalon.

Újdonságok: a TG-6 és a TG-5 összehasonlítása

  • Új LCD monitor 1,04 millió képpontos felbontással a még részletgazdagabb megjelenítésért
  • A beépített 2x digitális telekonverternek köszönhetően 8x legnagyobb zoomfaktor
  • Tükröződésmentesítő (AR) bevonat a szenzort védő üvegen a szellemképek és a becsillanás ellen
  • Focus Stacking üzemmód választható felvételszámmal a teljes képet átfogó élességállításhoz (3 és 10 közötti felvétellel)
  • A makrófelvétel-készítés már P és A módokban is elérhető: a lencsétől akár 1 cm távolságra
  • Új Underwater Microscope felvételi mód a lencsétől akár 1 cm tárgytávolságra
  • A korábbi Underwater WB fehéregyensúly beállításhoz képest már háromféle beállítás érhető el (a vízmélységtől függő fényviszonyokra optimalizálva)
  • Állóképek készítésénél dátumbélyeg funkció használható

Új kiegészítők a Tough rendszer bővítéséhez
A Tough fényképezőgépek egy sokoldalúan – például vízálló konverterekkel, védőtokkal, illetve a mélyebb merülésre való búvártokkal – bővíthető fotós rendszer alapját képezik. Mindegyik kiegészítőt olyan masszív ellenálló képesség jellemzi, mint a fényképezőgépek, amelyekhez az Olympus mérnökei tervezték.
A TG-6 csúcsmodell megjelenésével együtt az alábbi új kiegészítők is bemutatkoznak:

  • PT-059 búvártok az akár 45 méter mélységben is gondtalan fotózáshoz és videofelvétel-készítéshez. A fényképezőgép vezérlőtárcsája a búvártokban is használható, így egyszerűen finomhangolható az expozíció korrekció a víz alatti témáknak és környezetnek megfelelően. Két külső (UFL-3) vakuegység is csatlakoztatható a búvártokhoz, így többvakus rendszerrel dolgozhatunk, kifejezetten kompakt méretben.

  • CSCH-127 szilikon váztok a fényképezőgép felületeinek karcolás elleni védelméhez – mely ráadásul megnövelt tapadást biztosít a biztos tartáshoz, például téli, vagy vízi sportok közben. LG-1 LED fényvezetőt, illetve FD-1 vakudiffúzort is felhelyezhetünk a gépre a váztokkal együtt.
  • LB-T01 objektívvédő az optika frontlencséjének karcolás és szennyeződés elleni védelmére. A védőlemezek nyitása-zárása egyszerűen, az él elforgatásával végezhető – mely akár kesztyűvel is gondtalan használhatóságot biztosít.
  • FCON-T02 halszemkonverter a körkörös és az átlós halszemeffekt közötti gyors és egyszerű váltáshoz. A konverter használatához a külön megvásárolható CLA-T01 konverter adapter használata is szükséges.
  • UC-92 lítium-ion akkumulátortöltő az LI-92B Tough fényképezőgép-akkumulátor kb. 2,5 óra alatt történő teljes töltéséhez a gép USB csatlakozóján keresztül.

A Tough! TG-6 jellemzőiről és kiegészítőiről további információ a www.olympus-europa.com/tough oldalon érhető el.
A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el:
www.olympus-europa.com

1 Vízálló a 8. JIS/IEC (IPX8) védelmi osztálynak megfelelően (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Porálló a 6. JIS/IEC (IP6X) védelmi osztálynak megfelelően (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Ütésálló a MIL-STD810F szabvány szerint (az Olympus tesztelési eljárásai alapján). Fagyálló és törésálló az Olympus tesztelési eljárásai alapján.
2 A legnagyobb látószögnél – 25mm (35mm ekvivalens érték)
3 35mm ekvivalens érték
4 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal